Glavni dobitek evropske loterijske igre Eurojackpot je tokrat vreden rekordnih 75 milijonov evrov. Tisti, ki bodo vplačali kombinacije, bodo pesti stiskali drevi ob 23. uri.

Kot navajajo v Loteriji Slovenije, je bil jackpot doslej trikrat višji od 50 milijonov evrov. Rekordni je znašal 61,2 milijona evrov, ki se jih je razveselil srečnež iz Finske. Še dva jackpota sta bila vredna 58,7 milijona in 57,3 milijona evrov.

Jackpot dvakrat vplačan tudi v Sloveniji

V treh letih prirejanja igre Eurojackpot je bil sicer jackpot vplačan 21-krat, od tega dvakrat v Sloveniji. Najprej decembra 2013 v Grosupljem, nato pa še maja lani v Žalcu. Prvi jackpot je bil vreden 21 milijonov evrov, drugi pa 28,2 milijona evrov, kar je daleč najvišji dobitek v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji.

Sodeluje 16 držav

V igri Eurojackpot sodeluje 16 evropskih držav, žrebanje pa poteka vsak petek zvečer v Helsinkih. V skladu za glavni dobitek jackpot je vsak teden najmanj 10 milijonov evrov in lahko naraste do največ 90 milijonov evrov. V primeru, da sklad za jackpot preseže 90 milijonov evrov, se razlika nad 90 milijonov evrov prenese v sklad za dobitek 5+1.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MelitA26

http://www.euro-jackpot.org/

ZAKAJ BI ČAKALI DO 23.00,OB 21.00 ŽE LAHKO VIDITE DOBITNE ŠTEVILKE.PA SREČNO!

Karmen 2 (nepreverjen)

nas je več kot dva.samo nismo prišteti tisti ki smo vplačali v tujini,kot jaz,ki sem vplačala v Nemčiji..

Karmen 2 (nepreverjen)

nas je več kot dva.samo nismo prišteti tisti ki smo vplačali v tujini,kot jaz,ki sem vplačala v Nemčiji..

rokec777

da bi bog dal da bi zadel............. :D

Starejše novice