Vam je, ker ste zaradi koronavirusa doma, brez stikov s prijatelji in sorodniki, že postalo dolgčas? Izbrali smo nekaj zabavnih in brezplačnih iger za pametne telefone, s katerimi si lahko krajšate čas.

Mario Kart Tour - Android in iOS

Znameniti lik Mario in njegovi prijatelji v tej igri tekmujejo na dirkah, ki so postavljene v resnična mesta. V igri lahko tekmujete proti sedmim igralcem. Lahko proti naključnim ljudem ali pa si pripravite pravo tekmovanje med prijatelji ali družinskimi člani.

Tomb of the Mask - Android in iOS

Gre za 2D arkadno igro, v kateri ste postavljeni v vlogo raziskovalca v labirintu, ki je poln smrtonosnih pasti. Edino orožje, ki vam pomaga pri zmagi, je hitro razmišljanje in spretnost.

Houseparty - Android in iOS

Gre za igro, ki je izšla nekaj let nazaj, vendar je ponovno pridobila na popularnosti, ko so ljudje zaradi varnosti pred koronavirusom začeli ostajati doma. Igra nam namreč omogoča, da se pogovarjamo in igramo kvize s prijatelji in medtem vidimo drug drugega.

Besedni vrtiček - Android

Igra je primerna za vse ljubitelje besednih iger. Vaš cilj v tej zabavni igri je, da odkrijete vse skrite besede, ki jih lahko sestavite iz črk, ki jih imate na voljo.

S to igro lahko razmigamo svoje sive celic takrat, ko nam je dolgčas.

I Love Hue - Android in iOS

I Love Hue je igra za vse, ki si zaželite malo sproščanja. Glavna naloga v igri je postaviti mozaik barvnih kock v pravilno zaporedje odtenkov. 

Ugani 5 - Android

Ugani 5 je slovenski kviz, v katerem je potrebno ugotoviti pet najpogostejših odgovorov na zastavljeno vprašanje. Kaj vam najprej pade na pamet ob vprašanjih, kot so: »Stvari, ki jih ne bi v nobenem primeru posodili?« ali »Kaj se zgodi samo enkrat na leto?«

Igra spodbuja k inovativnemu razmišljanju pri iskanju odgovorov in je odlična priložnost za druženje celotne družine.

Slither.io - Android in iOS

Le kdo se ne spomni igre Kača, ki nas je kratkočasila na starih telefonih? Slither.io je nekaj podobnega, le da tukaj igramo proti drugim igralcem.

Več svetlečih kroglic poberemo, daljša postaja naša kača. A pri tem moramo paziti, da se z glavo ne zaletimo v druge igralce, saj se tako igra za nas konča.

Two Dots - Android in iOS

V igri Two Dots moramo povezati dve ali več pik, a to lahko storimo le vodoravno in navpično, ne pa tudi diagonalno. Gre torej za še eno igro, ki nas prisili k razmišljanju in služi za zabavno preganjanje časa, ko nam je dolgčas.

Secret Hitler - na voljo v brskalniku

Secret Hitler je družabna igra za pet do deset ljudi, v kateri iščejo in ustavljajo skrivnega Hitlerja. Na začetku igre so igralci skrivno razdeljeni v dve skupini - liberalce ali fašiste. Ena oseba je v vlogi Hitlerja. Liberalci imajo večino, vendar ne vedo zagotovo, kdo je kdo. Fašisti se morajo za dosego svojih ciljev zatekati v tajnost in sabotaže. Hitler igra za fašistično ekipo. 

Liberalci zmagajo z uvedbo petih liberalnih politik ali ubijanjem Hitlerja. Fašisti zmagajo z uvedbo šestih fašističnih politik ali če je Hitler izvoljen za kanclerja po uveljavitvi treh fašističnih politik.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Malo nori (nepreverjen)

Ka pa pokermoni??

purple guy (nepreverjen)

Boukše je špilate igrice kak se včite

N.n. (nepreverjen)

Sobotainfo. Odlično. Odličen članek

U76 (nepreverjen)

Članek za Pultizerja!

Starejše novice