V četrtek se bodo na Madžarskem iztekle izredne razmere, vendar madžarski poslanci ne bodo glasovali o podaljšanju teh za nedoločen čas. Vse več Madžarov pa v strahu pred nemiri zaradi širjenja koronavirusa kupuje orožje.

Predlog zakona o podaljšanju izrednih razmer predvideva tudi od enega do pet let zapora za tiste, ki bi širili lažne novice, poroča RTV. Ob tem predvideva, da bi lahko vlada odločala z odloki brez potrditve parlamenta. 

Vodja poslanske skupine Orbanovega Fidesza Mate Kocsis je bil prepričan, da bo vlada kljub temu, da predlogu nasprotujejo opozicijske stranke Momentum, Demokratična Koalicija, Jobbik in socialisti, dobila podporo 80 odstotkov glasov poslancev. Toliko jih je potrebnih za sprejetje zakonodajnega predloga. 

Parlament predloga o podaljšanju izrednih razmer ne bo obravnaval

Vendar se te napovedi niso uresničile, uvrstitve predloga na dnevni red ni podprlo 80 odstotkov poslancev. Parlament predloga tako sploh ne bo obravnaval. Vodja socialistov Bertalan Toth je povedal, da ne bodo podprli zakonodaje, ki bi »Madžarsko za nedoločen čas izpostavila Orbanovim muham,« še poroča RTV. 

Konec izrednih razmer na Madžarskem

Izredne razmere, ki so jih uvedli 11. marca, se tako v četrtek zaključijo. Vladajoča stranka Fidesz lahko naslednji teden predlog ponovno poskusi vložiti na dnevni red. Če jim uspe, bo za potrditev zakonodaje zadostovala dvotretjinska večina. 

Prodaja orožja je petkrat večja 

Kot poročajo tuji mediji, vse več Madžarov nakupuje orožje, saj se bojijo, da bodo zaradi zaostrenih razmer izbruhnili protesti. Dovoljenje za posedovanje orožja ima okoli 300.000 ljudi od skupno desetih milijonov prebivalcev, vendar to ni potrebno za nakup določenih manjših kosov orožja. 

»Prodamo petkrat več kosov orožja, kot smo jih v običajnem marcu. Prodali bi jih lahko celo 15-krat več, a nam je zmanjkalo orožja z gumijastimi naboji,« je za RTV povedal lastnik orožarne.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
blekota (nepreverjen)

"Predlog zakona o podaljšanju izrednih razmer predvideva tudi od enega do pet let zapora za tiste, ki bi širili lažne novice..."

Pri nas takšnoga zakona nedo nikoli sprejeli, ka vačik bi mogla kompletna slovenska desnica s celo ekipo nova24tv sedit za 5 lejt.... pa še večina ostalih medijov keri nan lažejo iz dneva v den bi mogla pod ključ.

Šiba (nepreverjen)

Največ nam lažejo ali prikrajajo resnico ali ne povedo, kar bi morali glavni mediji Delo, RTV, Večer

In reply to by blekota (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Tij samo gledaj NOVO24 tan je samo "ISTINA"

In reply to by Šiba (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Najbolj ti laze tvoj vodja JJ

In reply to by Šiba (nepreverjen)

Zxymnghfzekhjyx (nepreverjen)

HAHAHA.., Ki bi širile lažne novice, pol bi že vsak politik moral bit za zapahi!!!
Oni so tisti ki dezinformirajo in lažejo svojem narodu.., A mogoče veste vi dezinformirane ovce kakšna je nevarnost 5G mreže in kaj električni magnetni valovi povzročajo človeškim celicam in njihovem imunosti?
Ja vem, nimate pojma, vi samo še dale verjemite tistim kateri vam že 20 let lažejo in obljubljajo boljše jutri...! Ovce napasite se pa spat!
Mrš!

Realnoo (nepreverjen)

5G rulz

In reply to by Zxymnghfzekhjyx (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Zaprejti meje z Madžarsko, pa gotovo.

janko špehsvinjski (nepreverjen)

cvikaš kurbo
kad te daso jebe

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Zaprejti meje z Madžarsko in to na reki Muri !

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

gost00 (nepreverjen)

fake news.

gost1. (nepreverjen)

Kaj pa Švede ni nic strah?
Švedska je znova dokazala, da je svetovna prestolnica posilstev.

janko zrinski (nepreverjen)

to samo babe govorijo da so bile posiljene
drugače jim pa celo paše
mi je zadnjić povedala ena debela švedinja

In reply to by gost1. (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

Tou orban kupuje ka de naše dvojezične oborožo, najprvle jim je mašijne kujpo, zadaj njin pa puške kupi, ka do mogli granico čuvati, ka nado begunci mogli na madžarsko.

goostt (nepreverjen)

Madžare je strah nemirov, povečala se je prodaja orožja.
Tudi pri nas, zato je vpoklicana rezervna sestava vojski, za katero se predvideva, da v danem primeru ne bo učinkovita !

afta he (nepreverjen)

A bodo s tem orožjem streljali na korona virus ali kaj. Mi si to ne moremo kupiti ker so trgovine zaprte. Lahko pa si izdelamo frače.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice