Ste si že privoščili pustni krof?

Če se lahko kdaj pregrešite, je to gotovo prav danes. Če pa vas zanima, kako so se v zadnjih nekaj letih gibale cene krofov, so s podatki postregli na Statističnem uradu Republike Slovenije.

Kot kaže, se povprečna cena v minulih desetih letih ni bistveno spreminjala. Lani so bili sicer malenkost dražji kot leta 2015, a še vedno cenejši kot leta poprej. Najmanj smo za sladko pregreho odšteli leta 2007.

Vsekakor pa se vsaj danes, če se vam krofi že zahočejo, ne ozirajte na cene - ali na kalorije.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2

Statistika je največja kurba na svetu. Kakor koli jo obračaš, vedno enemu paše ! Zdaj pa življenjski podatki: leta 2007 je bila minimalna plača v Sloveniji 521 evrov bruto, cena krofa pa 0,6 evra. Za to plačo si dobil 868 krofov. Leta 2016 je bila minimalna plača 791 evrov bruto, cena krofa pa 0,68 evra. za to plačo si dobil 1.160 krofov. Se pravi 292 krofov več kot leta 2007. Podatki niso popolnoma točni, ker bi moral za izračun vzeti neto plačo, je pa dokaj točen. Novinarji, tako se dela primerjava. Vedno je najbolj važno, koliko česa si lahko kupiš za svojo plačo. Kaj tega v šoli niste jemali ?

Tujec 3 (nepreverjen)

Eh pusti ti njih! Oni so se včili samo koperati, nej pa nekaj utemeljevati. Pa nasplosno, neje samo to z krofami, to je z vsemi materialnimi dobrinami skoraj isto. Bokse ka drugic nikaj ne pišete....

(nepreverjen)

Domači so še vedno najboljši, ker industrija s kemikalijami vse pokvari.

Starejše novice