V Italiji, kjer so doslej v severnih deželah Veneto in Lombardija potrdili že 29 primerov okužb z novim koronavirusom, je covid-19 zahteval dve življenje.

V bolnišnici na območju Padove je v petek umrl 78-letni Italijan, danes pa oblasti poročajo o smrti ženske v Lombardiji. V deželi Veneto so skupno potrdili dve okužbi, v Lombardiji 27.

V desetih mestih na območju so zaradi zajezitve širjenja virusa oblasti v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve. Za ukrep so se odločili, potem ko so v Lombardiji v enem dnevu potrdili deset novih primerov okužb, piše STA.

Po naših informacijah na letališču v Trstvu vlada panika, vsakemu potniku izmerijo vročino.

Vse nove okužbe v petek so posredno ali neposredno izvirale od 38-letnega moškega iz kraja Codogno pri Milanu, ki se je okužil, potem ko je v začetku meseca večerjal s prijateljem, ki se je vrnil s Kitajske. Po poročanju STA je v bolnišnici v kraju Codogno, kjer je od srede na intenzivnem oddelku, okuženih tudi pet zdravnikov in medicinskih sester ter nekaj bolnikov.

Več sto ljudi, ki so bili v stiku z njim, je v karanteni in jih oblasti testirajo, več kot 50.000 prebivalcem na območju so svetovali, naj ostanejo doma.

Italijan prvi Evropejec, ki je umrl zaradi novega koronavirusa

78-letni moški, ki je v petek umrl v bolnišnici na območju Padove, je bil v bolnišnici deset dni zaradi nepovezane bolezni, je povedal italijanski minister za zdravje Roberto Speranza. Italijanska tiskovna agencija Ansa je danes poročala, da je za covid-19 umrla tudi ženska v Lombardiji, katere okužba bi lahko bila povezana s tistimi v kraju Codogno.

Italijan je bil tudi prvi Evropejec, ki je umrl zaradi novega koronavirusa, ki je po svetu, predvsem na Kitajskem, po zadnjih podatkih zahteval 2345 življenj, okuženih pa je 77.000 ljudi. Prva evropska država, od koder so poročali, da je koronavirus zahteval življenje, pa je bila Francija, kjer je minuli konec tedna umrl kitajski turist, navaja portal Deutsche Welle.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
wcškoljka (nepreverjen)

Pa ka palik serete pa širite paniko. Na letališči v Trsti so že 5.2. začnoli meriti temperaturo potnikon, vi pa 22.2. pišete kak tan vlada panika. Resno ste nej normalni več na ton portali.

Lapin (nepreverjen)

Vi ste panika.

komunistka Olga (nepreverjen)

ne seri
nalezljive bolezni je treba zatirovati
Jaz sem triper staknila na tak način

In reply to by Lapin (nepreverjen)

N (nepreverjen)

vejpa prinas tudi umirajo starejši s slabo imuniteto zaradi gripe.
samo paničarijo.

komunistka Olga (nepreverjen)

i zato me boli vagina

Čudo (nepreverjen)

Na Sobotainfo je zavladala taka panika, da se jim je še poslabšala polpismenost.

komunistka Olga (nepreverjen)

mama ti je polpismena

In reply to by Čudo (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

Vlada odhaja, virus prihaja. poskrbite za sebe??????

Vipko
Truplo

Mi navadni ljudje seveda ne moremo storiti vsaj za sedaj nič!
Ni pa to šala, da ste nekateri tule tako naivni. Samo vprašanje časa je, kdaj bo prva okužba tudi v Sloveniji?
Pa tudi nihče me ne bo prepričal, da ni "nekaj" Kitajcem ušlo tam iz tistih dveh bio/vojaških laboratorijih v Vuhanu.
Že včeraj, še posebej pa danes prihajajo dokaj "srhljive" novice iz Italije. To pa je vendar... čisto zraven nas. Nekaj mest zapretih, tri tekme Serie A odpovedane (tu se gre za velik biznis in samo iz panike odpovedi ne bi bilo), policija in celo vojska zapirajo območja.

Starejše novice