Razprite roke, danes se objemamo!

Ste vedeli? Danes je svetovni dan objemov. Ne le, da nam objemanje lahko polepša dan, tudi zdravo je, saj krepi imunski sistem, zdravi depresijo, zmanjšuje stres in skrbi za zdrav spanec. Tudi raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki se ne objemajo oziroma ne držijo za roke, velikokrat povišan krvni tlak in srčni utrip. 

Je poživljajoče, pomlaja in nima nobenih neprijetnih stranskih učinkov. Tako rekoč čudežno zdravilo torej – pa še brezplačno je.

Več ljubezni in bližine

Svetovni dan objemov obeležujemo vse od leta 1986, ko so praznik prvič razglasili v ZDA. Zamisel se je takrat utrnila duhovniku Kevinu Zaborneyju, ki je želel med ljudmi spodbuditi izkazovanje naklonjenosti. Zamisel pa se je seveda prijela tudi drug po svetu.

Izbira 21. januarja sicer ni naključje, načrtno je bil izbran prav ta datum, kajti ljudje so med božičem in valentinovim nekoliko slabše volje.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Strijc Džouže (nepreverjen)

Debeli pofukanec ge si ka te objamem???

etr45 (nepreverjen)

kdo je izmislil to presneto objemanje??Največja bedarija na svetu in mnogi je ne prenašajo in se zgražajo nad objemi.Tudi v času gripe je zelo nevarno nekoga objeti kajti tesen stik je velik dejavnik pri prenosu bolezni torej bejšte stran od ljudi ki se vam hočejo stisniti v objem !

fdsg (nepreverjen)

Ges edino svojoga psa stijsnen k sebi mi je edini prijatelj kateri mi pomiri živce in umiri stres ka de mene nišče k sebi stiskavo nega šans pa lejko si amerikanci zmislijo še den golih riti tuj tej lejko kažemo pa se njin v rit rivlemo.

bbbbx (nepreverjen)

Človek keri ma psa za edinoga prijatela more biti rejdno betežen v glavi ali pa redna baraba in ga nišče nema rad. Ka je nej tvoj pes slučajno bulmastif ka ga maš tak rad. :)

In reply to by fdsg (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

Starejše novice