V Biogradu na moru nedaleč od Zadra je spor med bratoma dosegel dramatične razsežnosti, ko so enega od njiju zazidali v njegovo polovico hiše.

Željko Perković in njegov brat sta si leta 2011 razdelila družinsko hišo. Čez čas mu brat ni več dovolil prehoda skozi njegovo stanovanje v spodnjem delu hiše, zato je naknadno zgradil stopnice in vrata, da je lahko z družino dostopal do stanovanja v zgornjem nadstropju, piše STA.

Toda ta odločitev je bila za brata v spodnjem delu hiše sporna in posledično je zoper njega vložil tožbo. Kot je za Večernji list pojasnila soproga Željka Perkovića, je sodišče leta 2013 sicer odločilo, da vrata v zgornji del hiše lahko ostanejo, a sodni proces se je nadaljeval.

Dejala je še, da je sodišče sklenilo postopek, medtem ko je družina živela v Nemčiji, ni pa preverjala pošte na hrvaškem naslovu, na katerega so dobivali vabila na obravnave.

Glede na to, da njihovega odziva ni bilo, je sodišče odločilo, lahko zazidajo vrata. Kot še poroča Večernji list, se je to zgodilo ta četrtek, Željko Perković pa stanovanja ni želel zapustiti, zato je s psom ostal zazidan v hiši, ker ni drugega izhoda iz stanovanja.

Družina priznava, da jim nihče ne oporeka lastništva zgornjega dela hiše, toda ob tem poudarjajo, vanj enostavno ne morejo vstopiti. Željko Perković pa stanovanja ne more zapustiti niti čez balkon, saj je ta na devetih metrih višine, on pa nima lestve.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Kaj moreš! Fuknjeni sodniki! Gospod oprosti jim saj ne vedo kaj delajo!

Starejše novice