Danes, na svetovni dan Zemlje, je Slovenian Business Club organiziral webinar na temo ZELENE TEHNOLOGIJE. Gosti srečanja so bili SID BANKA in ROTO.

Predstavili so TOP 5 najbolj aktualnih trendov v industriji, kako lahko v podjetju učinkovito upravljamo odpadne vode, prihranimo pri stroških ter za investicijo pridobimo EU sredstva SID banke.

Več o tem lahko preberete na spletni strani Kluba Slovenskih podjetnikov.

Pomen in vrednotenje vode v podjetjih je izjemnega pomena 

Vrednost vode je veliko večja, kot njena cena, zato se krepi zavedanje o tem, kako pomembna je voda za dom, podjetja, za preživetje, za počutje ljudi in na splošno za okolje ter njegovo ohranjanje.

V številnih podjetijh poraba in čiščenje vode predstavlja velik strošek, saj se voda med proizvodnim procesom ali storitvami onesnaži, zato jo morajo prečistiti preden jo spustijo v naravo.

Vsak poslovni objekt potrebuje rešitev za čiščenje vode kot naprimer: lovlilnik olj za parkirišča ali maščobnik za odpadne vode iz gostinskih, turističnih in živilsko predelovalnih obratov.

Odpadno vodo lahko zelo učinkovito prečistimo s profesionalno izdelano ROTO čistilno napravo.

Industrijski in poslovni objekti potrebujejo tudi zalogo vode za požarne namene 

Prav tako lahko z zbrano deževnico iz stehe objekta ali izvirsko vodo prihranimo pri stroških pitne vode. 

ROTO GROUP je vodilno podjetje na področju čiščenja odpadnih voda v Evropi. Skupaj z avstrijskimi sodelavci so v hčerinskem podjetju EKOLING na Jesenicah izdelali čistilne naprave za čiščenje industrijskih voda, kjer lahko vodo recikliramo in jo ponovno uporabimo za sanitarno vodo ali tehnološko vodo v proizvodnji.

Imajo bogate izkušnje za čiščenje voda v živilsko predelovalni industriji, industriji pijač, vinarnah, klavnicah, mlekarnah, kemični, tekstilni, strojni in farmacevski industriji, papirnicah in čistilnicah.

Več na www.ekoling.si in www.rotoECO.eu.

Starejše novice