Na aplikaciji TikTok se je pojavil nov trend, pri katerem se ljudje pretvarjajo, da so žrtve holokavsta. Muzej v Auschwitzu je že odgovoril - trend je boleč in žaljiv.

Na posnetkih se pojavljajo uporabniki TikToka z narisanimi modricami in ranami, oblačijo se v oblačila, ki so jih morali Židi nositi v taboriščih in vse to za prepoznavnost na spletu in učinek šoka.

Večina teh posnetkov je iz aplikacije TikTok že odstranjenih, veliko jih je namreč odstranila kar aplikacija, veliko so jih pa odstranili tudi uporabniki sami.

Nekaj uporabnikov je kasneje objavilo nove videe, kjer se opravičujejo za svoja dejanja.

Opravičilo ene od uporabnic TikToka (foto: uporabnica kayley_y na TikToku).

»Trend 'žrtev' na TikToku je lahko boleč in žaljiv. Nekateri videi so blizu ali že čez mejo trivializacije zgodovine. O tem moremo debatirati in ne sramotiti in napadati mladih, katerih nameni so bili različni. To je izobraževalni izziv,« so na trend odgovorili v Auschwitz Memorial muzeju. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kr en (nepreverjen)

Prepovedati to neumnost.
Samo poneumljanje mladih, starih, in tistih vmes.
Skrajno neoukusne so te norosti - preplah krav na pašnikih, zdaj to...
Ne vem kam nas to pelje.

andywarhole (nepreverjen)

Te pa se čudimo, ka nan tan nalejci vsilijo tej nateg imenovani novi korona virus, če je pa narot totalno neuman pa naseda na sakšo stvar kero njemi servejrajo po TV in v ostalih bebastih medijih. Nazdušenje na takšnimi oslarijami ka je tek tiktok, razne kmetije in ostale blesavosti, so samo korak do nekritičnoga sprejemanja sakše stvari kero ti ščej nešče vsiliti.

In reply to by Kr en (nepreverjen)

Gcdrjjuresvxvz (nepreverjen)

Starsi so krivi, ker ne vzgajajo svojih otrik, rajsi se kurvajo pa gledajo samo na sebe... Mrš taki starši kateri zanemarjajo svojih otrok zaradi jeb. kariere katera itak ne drži dugo..!

mk... (nepreverjen)

na teh omrezjih so samo mentalni bolniki in psihopati. Nasledjic se naj obesi, da bo imel vec sledilcev.

VRANA (nepreverjen)

Ne boš verjel/a, ampak tudi to je že bil izziv !!! In dejansko so se tudi našli labilni mladostniki, ki so poslali video svojega samomora !

In reply to by mk... (nepreverjen)

Whatthefck4 (nepreverjen)

Blesarije, nemajo čednejšoga dela??

Livion (nepreverjen)

tak kak ti nej,ka daješ komentare na sobotainfo. Jebi ga,isti smo kak ovi,pa jih obsojamo. In sto je zdaj tu nouri pa glupi.

In reply to by Whatthefck4 (nepreverjen)

rdEči alarm (nepreverjen)

Nekoč si lahko bil butast, pa zaradi tega nisi bil svetovno znan. Danes je svetovno znanih bukslov vedno več. Aplikacija, ki v ozadju nima neke cenzure vsebin, ne bi smela obstajati. Glede na to koliko zaslužijo razvijalci, bi morali to vpeljati, če želijo obstajati.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

kaj te noriš

In reply to by rdEči alarm (nepreverjen)

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Tik tok pa to sranje bi ukinit trebalo. Prvo kot prvo dela ljudje neumne. Smešno se mi zdi da se eni samo za gledanost norcujejo iz sebe ali pa drugih. Drugo je to da ko si z nekdom na kavi ali v pogovoru ze ne spremlja ali poslusa ker gleda to bedasto aplikacijo. Tretje je to da mladino dela za lenuhe in jim ne kaze realno sliko. Nemores obogatet na racun tega in 00,2 odstotkov videov je le placanih. Cetrto pa je to da bi morali prepovedat da velikokrat so v videu ljudje brez vednosti. Kje je tu zakon ko bi preprecil da nisi v videu. Ce pa si da dobis odškodnino.

Starejše novice