Vir: jutranji.hr
Območje Splita in srednje Dalmacije je ponoči prizadelo hudo neurje z močnimi sunki vetra. To je bila najhujša nevihta letošnjega poletja, številni gasilci še vedno na delu.

Veter je v sunkih dosegal hitrost tudi do 119 kilometrov na uro. Na kopnem je ruval drevesa, v morju pa povzročal visoke valove, tako da je v osrednjem delu Dalmacije nasedlo več ladij, poročajo hrvaški mediji.

Nasedlo 130 plovil

Močan veter je območje prizadel v petek zvečer med 22. uro in polnočjo. Nacionalni urad za iskanje in reševanje na morju je sprejel okoli 130 prijav o nasedlih plovilih, ni pa podatkov, da bi bile kakšne žrtve, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Močan veter je na območju Splita in Solina lomil in ruval drevesa, ki so padla na ceste in parkirana vozila. Veter je bil tako močan, da je odkrival strehe, ponekod so se zrušili tudi električni drogovi. Na območju Trogirja je občasno zmanjkovalo električne energije.

To je bila najhujša nevihta letošnjega poletja, poroča index.hr. Številni gasilci so še vedno na delu.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostonj (nepreverjen)

Ni dneva in ni spletne strani ,da Slovenija ne bi poročala ,kaj se dogaja na Hrvaškem .Nas mora skrbeti za Hrvate ?

Vipko
Truplo

Nekaj morajo pisati, vendar mene moti, da ni res bolj udarnih novic iz Slovenije, pa tudi takih, katerih se aktialna oblast sramuje, kot je npr. dobesedno genocid nad Romi in Sinti s strani partizanov. Pa smo imeli v Soboti pred misim da dvema dnevoma simpozij na to temo, nekaj je bilo tudi v Mariboru.

In reply to by gostonj (nepreverjen)

Jani dragi (nepreverjen)

Kaj genocid nad Romi? nemogoče, kakšen je to genocid, a vsak den ih je več

In reply to by Truplo

dr (nepreverjen)

Starejše novice