Svetovna zdravstvena organizacija je po vsem svetu razglasila izredne razmere zaradi novega koronavirusa iz Kitajske.

Svetovna zdravstvena organizacija je danes v Ženevi zaradi novega koronavirusa iz Kitajske razglasila izredne zdravstvene razmere po svetu.

Ob tem je Svetovna zdravstvena organizacija države pozvala h koordinaciji ukrepov v skladu z njihovimi smernicami, poročajo tuje tiskovne agencije.

Virus je na Kitajskem zahteval že 170 življenj, okuženih je več kot 8100 ljudi po vsem svetu.

Grožnjo svetovnemu javnemu zdravju razglasijo, če se pojavi nenavaden incident, ki predstavlja grožnjo javnemu zdravju drugih držav, tako da se bolezen širi preko meja in ki bi potencialno potreboval mednarodno usklajen odziv.

V okviru razglasitve okrepijo ukrepe za preprečitev globalnega širjenja. Države so dolžne poročati o razvoju razmer in se na pojave primerno odzvati. Razglasitev velja za določen čas, pri čemer na vsakih nekaj mesecev preverjajo stopnjo grožnje, poroča STA.

Strokovnjaki so se na prvem zasedanju sestali pretekli teden, ko so odločili, da virus ne predstavlja grožnje svetovnemu javnemu zdravju. Medtem se je virus razširil tudi v Evropo, vsakodnevno pa poročajo tudi o povečanju števila okuženih.

To število po vsem svetu znaša že več kot 8100, kar je več okužb kot z virusom sars pred 17 leti. Velika večina okuženih je na Kitajskem, kjer se je virus 2019-nCoV tudi pojavil in doslej zahteval tudi vseh 170 smrtnih žrtev.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TTX

2018 je bil patent za te virus že. Nega naklučij tu. In vsi virusi so človeški produkt. Strah, panika, lažij, depopulacija, politika, farmacija.... Seštejte to pa te ugotovili kaj kak svet deluje.

niksoon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tablete popustile ali pa gledas prevec fantazijskih filmov?

In reply to by TTX

TTX

Takšne ignoratnske ovce kak tij bi nucale tablete.

In reply to by niksoon (nepreverjen)

dgfdsfg (nepreverjen)

navadna gripa letno na celon svete zeme več kot 500.000 ljudi. Se je bojimo? 8000 okuženih od 7.000.000.000. Enjajte ga srate

Buđovan (nepreverjen)

Tij si resni dobro primerjavo dau. Zaj še ge eno dan. Pravli so eto na tv ka je tretjina dicej v vrtcaj, osnovni pa srednji šaulaj doma ka gripa razsaja. No či si v šaulo odo pa znaš računati pa ka zememo ka je povprečna letna populacija dicej 18.000 in 1/3 je okuženih z gripo, te tau z ten kitajskin viruson, keri ma 2% umrljivost znaša mrtvih med našof decof 2160 komadof. Mislin pa ka takša panika vejpa od gripe na svejti več lüjdi mergej!

In reply to by dgfdsfg (nepreverjen)

enaaa (nepreverjen)

Kakšno je pa trenutno stanje s tisto slovensko epidemijo ošpic, ki je bila pred enim mescem? Nič ne zasledim v nobenih medijih. Je konec epidemije?

hhhg (nepreverjen)

Zdaj pa imejte to globalisti, ki podpirate Kitajce.

Starejše novice