V San Franciscu je Apple danes predstavil novo različico iPhona. Na slovenskih prodajnih policah ga lahko pričakujemo že konec septembra.

Ameriška družba Apple, ki na globalnem trgu prednjači s tehnološkimi inovacijami, je  v San Franciscu predstavila novo različico svojega mobilnega telefona iPhone. Ta prinaša predvsem nov izgled, večji zaslon, novi priključek in boljše zmogljivosti.

iPhone shujšal in zrastel

Novi iPhone se od svojih predhodnikov razlikuje že na prvi pogled. Ohišje tega najbolj zaželjenega mobilnika bo nekoliko višje (10,2 cm) in s 7,6 mm za 18 % tanjše od iPhone 4S. Mobilnik bo tudi dobro petino lažji, saj bo tehtal le 112 gramov. Retina zaslon bo v diagonalo meril 4 palce in zmogel ločljivost 1136x640 pik. Mobilnik bo še naprej na voljo v beli ali črni barvni različici, ohišje pa je narejeno pretežno iz stekla in aluminija.

Javnost je precej razburila tudi zamenjava priključka s precej (80 %) manjšim 8-pinskim priključkom. Ta naj bi bil lažji za uporabo, saj ne bo pomembno kako bo obrnjen, bil pa naj bi tudi bolj trpežen. Na fotografijah sicer deluje precej krhko.

Večje zmogljivosti, daljša avtonomija

Nekaj posodobitev je doživelo tudi drobovje telefona. Čip A6 obljublja dvakratne zmogljivosti, tako procesorske, kot grafične. Kljub temu naj bi baterija držala občutno dlje, kot doslej. Na predstavitvah so se pohvalili z avtonomijo 8 ur brskanja po spletu preko 4G LTE omrežja oziroma 10 ur gledanja filmov. 

Za boljšo kvaliteto zajemanja in predvajanja zvoka so vgrajeni trije mikrofoni ter trije zvočniki. Izboljšana je tudi kamera, ki je sicer ohranila 8 milijonov točk, leča pa je sedaj sestavljena iz petih elementov. Bistvena novost je tudi enostavno in hitro zajemanje panoramskih posnetkov.

Na police že konec septembra

Vsi, ki nestrpno pričakujejo nov telefon, si ga bodo lahko omislili že konec tega meseca. 21. septembra bo dostopen v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Nemčiji, Franciji ter nekaterih drugih večjih državah. V Slovenijo naj bi prišel že dober teden pozneje, natančneje 28. septembra.

Veliko povrpaševanje na tržišču je pritegnilo pozornost finančnih družb, ki so ob visoki prodaji telefonov ter ostalih Applovih izdelkov napovedali dvih ameriškega proračuna za pol odstotka. Pred današnjo predstavitvijo pa so se že oglasili tekmeci, kot je finska Nokia, ki v partnerstvu z Microsoftom predstavila novosti pri proizvodnji mobitelov, z inovacijami ne zaostajajo v južnokorejskem Samsungu in ameriški Motoroli, v tehnološko tekmo pa se je podal tudi spletni gigant Amazon.

S spleta

Komentarji (54)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MacUser

Crap.

Hašiš

Sobotainfo ste sploj prešteli novico prej kak ste jo objavile?!

Novopečena serija neje iPhone 4S, 4S je bil najavleni 4. oktobra 2011, na trg dani 14. oktobra 2011.

In gnes de predstavlena "novopečena" serija iPhona... kere de se verjetno imenoval The NEW iPhone!

Kiri

Avtor se je malo zatipkal.

Če bi kdo rad spremljal event, ga lahko tu: http://live.reuters.com/Event/Apple_expected_to_unveil_new_iPhone

zeiss

Ja in ka zaj, či je bila gnes predstavitev nauvoga iphona?? nejsmo vsi fanatiki appla.. Zakoj ste te recimo nej objavili novice kda je bila predstavitev Galaxy S3?

stackoverflow

zeiss: Zato, ker novica o SGS3 ne bi prinesla toliko ogledov kot novica o Jabolku. S tem mislim na oba tabora, tako oboževalce kot njihove nasprotnike.

samuelh

Vepa što bi štel novico od samsunga, vepa čeden boj! Samsung saki teden predstavi nekši crap :)

Fingerling

Kamera je ista kak na 4S, dodana je samo moznost panorame. Tudi leca na 4S ma 5 elementov...

Tyra

Predvsem vupan ka so fejst popravili baterijo, ker 4s je super telefon, samo baterija pa je za drek. Kda ga najbole nucaš, te crkne. Seveda.

divjejabolko

Eno vprašanje: mi lahko kdo prosim pove, zakaj je to pomembna novica za nas, Prekmurce?

Vipko
tinka78

To tudi meni sicer ni najbolj jasno, ampak glede na to, da vsi mediji danes o tem na veliko poročajo, bo že nekaj na tem.

Direktna

@tinka78 če vsi mediji poročajo o tem, bo že nekaj na tem? wtf!?

bojci19

divjejabolko,ker so na sobotainfo delajo odrasli otroci:)

bojci19

ups napaka:) rabim novi telefon:)
ker na sobotainfo delajo odrasli otroci

Vipko
tinka78

Direktna, malo sem se nerodno izrazila. Mišljeno je bilo, da očitno bo že nekaj na tem, da je ta tema dobro brana, ne da je pomembna za Prekmurce. stackoverflow in samuelh sta pisala o tem, da to ljudi zanima.

Fingerling

Tema je pomembna za tiste, keri spremljajo razvoj pametnih telefonov... Meni osebno se tekma med NK Pivski Klub proti NK Nepripravleni tudi ne zdi pomembna, pa je pač ne poglednen :)

BuLsHiT

in ge tij tu vidis kaksen razvoj? vej so pa nej faking nika novoga cuj dali(4G, pa novi kabel lol) :D oz konkurenca jih je totalno povozla

samuelh

Razvoj je predvsem v operacijskem sistemu, saj so standarde pri Applu glede telefona postavili že leta 2007. Vsi, ki ste pa pričakovali, da se boste lahko s telefonom teleportirali pa ste pač razočarani. Operacijski sistem pa je iz leta v leto korak pred konkurenco. Mislim tako glede fuknkcij, uporabnosti in povezanosti med vsemi apple produkti. S tem mislim na icloud, imessages, photo sharing, air sharing, game center itd. Tega ni imel in nima nihče.

Tak, da ne vem kdo je koga prehitel. Kaj takega lahko izjavi nekdo, ki ni nikoli imel iphona ali pa nekdo, ki mu je tehnologija španska vas, pa brez zamere.

josef

Prvo kak prvo: Je sobotainfo lokalni ali pa širši svetovni medij? Ka zaj se ščete uredniki v vržti ka mate iDreke? Zakoj ne objavljate (če že morete) od Nota 2, S3, shootera, hoxa ali od kakšnoga kitajskoga dreka v dobrih specijaj? mislin, HAAAALO?!?!?!?
Drugo kak drugo: Če že objavlate, te pazite ka gor pišete, nej ka vas uporabniki popravlajo, te pa tisti del izbrišete v novici..
@fingerling: To je prva novica od ejpla na ton mediji letos, taka dvomin ka je ta novica za uporabnike keri spremljajo razvoj pametnih telefonov. Te so očitno fejst slabi spremljevalci. Za to obstajajo forumi ko je jabuk, na keron uporabniki jočejo, ka so jih nej presenetili s petko.
Sicer pa nejsan pristaš iDreka, pa nej androida, ampak če tak realno gledamo, je tej 5 kak daljinec. očitno je prihodnost iDreka že znana. Drugih možnosti se več nemrejo spomniti, pa do delali samo večje telefone. http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c0.0.843.403/p843x403/377200…

Apfelstrudel

Bulshit in s čim naj bi jih konkurenca povozila? S cenenimi plastičnimi ohišji? S ceno? S tem, da lahko v telefone rineš SD kartice? Pri tebi smo sicer tak že vajeni, da samo serješ po forumu brez argumentacij.

Apple je z iPhone že 2007 leta postavil čisto nove standarde. Do leta 2007 je mobilni telefon bil debilna in počasna naprava s tipkovnico ali pa s touchscreenom po katerem si moral vlačiti s slamico kot debil. iPhone je takrat bil svetsko čudo. Tako kot je povedal samuelh, pa tehnološko zdaj ni več nekega zelo velikega maneverskega prostora za razvoj s trenutnimi tehnologijami. Mogoče jim je zameriti edino to, da NFC niso vgradili v njega. Verjetno so ocenili, da je še prehitro za NFC.
To glede povezljivosti, uporabnosti in nasploh uporabniške izkušnje, je samuelh tudi dobro povedal. Applove naprave med sabo delujejo perfektno. Lastniki raznih androidov lahko to samo sanjate. Sicer pa nihče te ne sili, da ga kupiš.

Fingerling

No torej lepo po vrsti... @bullshit, ge san samo omejno ka se na medij objavla surki spekter novic, se strinjan ka so nej oredstavili neka groundbreaking... Moren pa priznati ka se mi j... Za konkurenco. Iphone mi dela, pa ne mislin menjavati...

Pa se @josef... Neven v kon je problem ce zastojnski spletni medij objavi novico po svojon izbori, za kero misli ka de njemi prnesla vecjo gledanost. Vseposedi se objavla mala marija, od uporabnika pa je odvisno, ce de to obiskoval ali pa nej. Saj pa ne placas za ogled prispevka..

Over and out :)

Fingerling

Apfelstrudel, pusti nema smisla. Itak se najbole proti iPhone-i srsijo tisti ka ga nemajo, pa z tolmacenjon kak je slab opravicujejo zakoj majo SGS3. Kak da jih sto sili ka morejo meti appla :). Zanimivo, ne poznan pa nobenga ka pa ma appla, ka bi se buno kak slab je galaxy. Zadovolen je z ten ka ma, pa si da mer...

Vipko
čevapčič na ražnje

.. Apple - glede zaslonskih lastnosti in odzivnosti še vedno drug svet, to je fakt .. kot da bi aparat že vnaprej intuitivno vedel, da boš vse mimo tipkal in kaj boš tipkal in so tak že narejdile sam izdelek, ka je rejsan user friendly - mhm, malo v šali malo zares .. velika skrivnost v razvojnih laboratorijih ejpla .. ok, pač ratalo njim je .. ;)

p.s: .. marjat, ejplu de dejansko uspelo 1000 dolarjev na delnico in prišo de do vrednosti tisoč miljard vredno podjetje .. bar te vidli .. še največji optimisti si tega niso upali na glas rečti - res, to je ekonomska pravljica, sem brez besed .. ;)

Vipko
čevapčič na ražnje

p.s: .. kar nekaj dodatne luštne šminke, glede kamere je tau nej tak pomembno - iPhone je najbolj cool za delanje instagram fotk, drugače si kaj resnejšega z njim nemreš začate, kar je normalno, tau je bole marketing, hecno, ka se telko o kameri guči, je pa zanimiv A6 čip pa uvedba LTE tehnologije - tau sta pa dva lušno nadgrajena sladkorčka .. ;)

Mile_Z

Nekšne tople vode so glij nej odkrili, kak bi tomi pravo. Verjetno de mi kdo nasprotuval. Že pri 3GS z naloženim iOS 5.1 je nej bilo kakše strašne razlike proti 4 in 4S, z iOS 5.1 v funkcionalnosti, če zanemarimo razliko v hitrosti, pa mogoče boljši retina zaslon zaradi česar ne telefoniramo nič slabše :p
Res pa da je z 4 na sprednji strani tudi kamera za videocall in pa oblika se je spremenila. Tak da pri 5 zaenkrat nega videti nekšnij futurističnij sprememb. Največja novost je hitrost in oblika, predvsem pa da je nov. Nekomu veliko pomeni, če lahko reče da ima najnovejši telefon :)

Apfelstrudel

Vsi pozabljate še na FaceTime. Ta zadeva zna biti tudi game changer, ker bo zelo poenostavljeno videotelefoniranje med računalniki in telefoni pa telefoni in telefoni. 4G poleg toga prinaša še dosti višje hitrosti prenosov. Te razne otročje limite 1 GB mesečno in podobno boš z 4G pokuril ko keks. Zanimivo bi gledati kak bodo operateri na to reagirali. Če bodo spustili cene prenosa podatkov, keri je svinjsko dragi. Sploh v tujini.Apple verjetno ma tudi strategijo kak prisiliti operaterje, da prilagodijo pogoje.

No, prinas de še kar neka časa najprej trajalo, da bo omrežje sploh razširjeno zadosti.

marianne1789

no kakši ultra visoki tehnološki dosežek je to gli nej. ka bi zaj mogli vsi ta kapate in ka se je svejt malo nej stavo... sakomi svoje. appleri do itak vedno branili apple, isto kak nokiaši nokio, mesari mercedesa. sakši svojo malho hvali.

mene je iphone nej prepričo, ka bi za njega dau + 300, 400, 500€. za tej 2, 3 dodatne aplikacije, ka delajo isto kak vse dujge in ka mo za 0.000000001 sekunde hitreje prišo v aplikacijo ali poslo mail, mi je neumnost.

rajši si privoščin high-class escort za te pejneze. pa ne nasprotuvlen geekeron, zanimivo ka so še stisnole par 100mb v 10x10mm kartico, se pa dela o iStvaren abolutno prevelki halo. hipsteri pač.

josef

@fingerling: zaj si močen ka maš ejpla? Če bi pa mel s3 kak nekateri tu, pa bi isto tak kontra gučal.
@apfelstudel: ka ti pomaga 4G, če so eni še v staron veki s ten omrežjon? kak znaš ka android naprave ne delujejo perfektno med sabo? Ti z svojin iDrekon še zaenkrat lejko sanjaš o NFC, androidovci ga pa že majo!
Skratka zaklada so nej najšli, pa ga niti nedo najšli. Vsak iDrekaš pa je sam globoko v sebi malo razočaran glede 5, samo si pač to ne upa povedat. Vse je skoraj isto od 4S, samo pač ka je večji, A6, pa ka ma kamera možnost panorame, kera je bila že lani izven obdobja ''vau'' na androidih. Drugo leto notri denejo 3D, za dvej leti do se spomnili ka so na NFC pozabili pa to notri denejo, pa te za tri leta mogoče pridejo do ideje za bezžično polnenje, keroga je nokia že mela pred 3 letami :D

Fingerling

Josef... Fora je v ton ka kda pride novi iphone v, se oglasijo samsung/htc/lg/itd. useri kak je za drek, kak jih konkurenca podvozi, ka njih sploj ne zanima iphone, a vseeno jih telko mantra ka komentejrajo. Kda pa pride novi samsung, pa apple useri toga ne delajo... Ge sploj neven kak zgleda samsung gs3, kamoli ka bi znal ka ma za tehnicnih detailov. Zadovolen san s svojin telefonon, pa se ne sekejran. Tak ka se pitan ce so vsi resno tak zadovoljni z SGs1/2/karkoli pač, ka jih tak iPhone 5 peče...

BuLsHiT

@Apfelstrudel facetime? lol ka tij si resen, vej so pa si v zmetali videotelefonijo ka je nisce nej nuco pa je neuporabna ali kak apple to not dene je pa to gamechanger??4g pa so tak odzada ka je na dosti androidaj ze dugo mogoce. aja pa tisto ka je najtensi pa najlezsji je nej resan ka mas tense pa lezejse telefone.
fingerling neman samsunga, trenutno man neksen beden alcatel. pa isto tak kak cena od appla mi je cena od samsunga betezna samo mi pa najeda, kda apple pa njegovi verniki odavlejo stvari ka jih drugi majo ze en cas not kak nekso revolucijo pa neven ka.

josef

misliš ka nej? San že zasledil preci kritičnih komentarov, zakoj moj ejpl toga nema, samsung pa ma. Najbole jih mantra NFC, pa še en čas de vas to mantralo. To si ti misliš ka to ejpl useri ne delajo.. delajo, delajo. isto tak kak delajo androidi, tak delajo iOsi. Dnevno vsaj enkrat prešti forum na jabuki, pa de ti vse jasno.

Fingerling

Kak san ze pravo, vsakomi svoje. Ge san z 4s zadovolen, nfc mi ne fali, swipe panorama tudi nej:), ne mislin kupiti 5, tak ka se ne sekejran dokler mi pogodba ne preteče.

Spy

Ma tej debate o Appli so konec koncov brezpredmetne ker nikdar nega konca :)

Ge mo pravo tak: dosta san drego Apple, san pa man SGS 3. In enostavno mi še vedno nej kapnilo v kon je Apple (kerikoli) baukši!? Po moje v samo eni (!) stvari - dizajn. S ten novin mobitelon so pa dejansko nej nika posebnoga dodali.

So (ste) mi pa tej skrajni Apple fani prav smešni. Kak kakšni skrajni islamisti no :) In trdin to ka vas najbole zaboli: konkurenca (predvsem Samsung) prehiteva Apple. To je destvo, pa če van paše ale nej :)

Spy

Evo še en absurden primer, keri jasno povej zakoj večina lujdi prav sovraži Apple: http://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/apple-s-…

Tožbe, tožbe, tožbe... vsaki den, proti vsen.
Nesmiselne tožbe seveda...

Spy

Pa še tej video za vse vas dragi Applaši :D

http://izklop.com/?url=links/start&a=open&id=80397

Fingerling

Spy, nemren prafti za ostale, meni je apple kul zato, ker enostavno vse dela. San 10 lejt windowse laufo, telefon htc, pa san skos neka mogo popravlati. Zaj man prenosnik telefon pa tablico od appla, vse se mi wifi sinhronizejra, ne nucan nobenoga drivera, servisna podpora stima v nulo (v torek san dal telefon na servis, ka je stekala tipka, pa san v sredo vgojno dobo novoga, en den pred iztekon garancije). Znan ka je windows/linux/android bole odprejti. Ampak ge ne nucan telefona ka mo sprobavo kak dalec ga lejko spravin. Nucan ga zato ka mi pri mojon deli vse stima (pri fotografiji), in san zadovolen.

BuLsHiT

ok ali to ka winsi ne delajo ka stalno neka trbe popravlati je glupost :D edini winsi ka so resan govno bili, bar za mene je sranje od mileniuma. v win7 san BSOD se nej vido pa mislin ka san z neksin RS zaco pa je se vredi blo, isto v XPjaj. viste san pa nej nikdar nuco :D

Apfelstrudel

It is a known fact that an average Windows user spends over 50 hours per year troubleshooting his PC. An average Mac user spends not more than 10 hours.

http://www.brighthub.com/computing/mac-platform/articles/56060.aspx

Apfelstrudel

josef ne na pamet. Simobil ima 4G LTE omrežje že v izgradnji. Na Brniku in na Bledu omrežje že funkcionira, kmalu bodo pokrili tudi mesta. 4G bo prej, kot si misliš. Mobitel je malo v temo brcnil s HSPA+. Ampak mobitel verjetno nebo mel niti iphona v ponudbi. Bo pa definitivno iphone marsikaterega uporabnika potegnil prek na Simobil. Pač je najbolj zaželen telefon.:)

Androidova povezljivost z računalnikom in tablicami je bolj boga, če primerjaš z Applovo povezljivostjo. Na vseh treh napravah (računalnik, tablica in telefon) vse te storitve delujejo odlično in from the box. Samo geslo vpišeš, brez kakšnega čaranja, konfiguracije in ostalih nepotrebnih komplikacij, s katerimi se ljudem ne da ukvarjati.

Videotelefonija, kot je bila v prašanju pred 10 leti (UMTS), je bila že takrat obsojena na propad. Ogromne in okorne naprave, nezanesljivi prenosi, kockanje slik, na koncu pa še drage tarife za klice. Poleg tega je delovalo samo med UMTS telefoni, pa še ti so se slabo razumeli med sabo. Facetime dela odlično. Med iPhoni, iPadi in Maci. Pred 5 leti so tudi vsi pametovali, da touchscreeni brez palčke niso uporabni, ker mamo ljudje velike in okorne prste. No, takrat je bil iPhone res veliki game changer. Tudi zdaj bo.

NFC bodo vgradili verjetno v prihodnji verziji. Zdaj očitno še ni pravi čas za to, ker okolje še ni pripravljeno. Razširjenost NFC ni odvisna od operaterjev, kot pri LTE, kjer lahko na operaterje Apple pritisne, ampak od milijonov ostalih ponudnikov raznih storitev. Na te pa Apple nima takega vpliva.

BuLsHiT

tvoj link je totalno sranje. kda mi das kaksno stran ge nedeo tak pristranski mo presto se ka polek velkih naslovov, keri so faking smesni :D
meni apple najeda zaradi svojoga glupoga trzenja, ge reciklerajo stare stvari pa jih odavlejo kak neka najboksga na sveti, sten ka tozijo cisto sakoga, ka si zmislijo. gratali so pa direkt tisto proti komi so se kao borili v preteklosti :D velka multinacionalka kero boli kurac za se drugo razen za lasten profit, za keroga do sli prejk trupel.

pa tudi apple verniki ne pomagajo pri slabi sliki :D

josef

@apfelstudel: Kak ti znaš ka je android povezava bolj boga? Si slučajno na androidi ka to gučiš? Ide to vse avtomatsko prek wifija, povežeš se prek dropboxa, pa vse ide kak trbej. Zaj če vi geslo vpišavlete neven, androidi toga nej trbej :D Ja vpa mesta do meli 4G, ali ka enin to pomaga če so doma za sedmimi gorami ge nega nanč navadnoga signala?
Glede NFC se pa fejst motiš. NFC je že kar precej v uporabi, samo ti to zanikaš, zato ka tvoj iDrek toga nema, če bi mel bi nači gučal, celo bi pa se smejal, takak kak se zdaj uporabniki samsunga smijejo van, ka toga nemate, če samsung toga nebi mel.
@fingerling: Saj kak san prle napisal, androidovci tudi ne nucajo nikšnih drajverov, samo wifi, taka ste nej odkrili tople vode. TIPKA TI ŠTEKA, ti pa praviš ka si zadovolen s telefonon? ne me jebat, te či si s štekajočo tipko zadovolen te si nekšnoga razpadajočoga acera kupi, keromi se antena še da v šrajfati. Ali si pa kupi staro nokia, cigel po domače, te nikak nede razočarala. Pri fotografiji ne uporabljaš panorame, ka praviš ka ti nikaj ne fali?

:D-> https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/185139_101511518…

Apfelstrudel

Ta isti podatek je še na stotih drugih straneh. Vsi lažejo?
Glej, dejstvo je, da delam v informatiki. Z računalniki delam že vsaj 20 let. Delam tako s PCji, kot z Maci. in lahko ti iz prakse povem, da je tisti podatek kar realen. Se je situacija z Windows 7 sicer izboljšala, ampak še vedno je pri Macu dosti manj troubleshootinga. Res je, da kakšnemu izkušenemu uporabniku, ki obvlada računalnik, ni problem delati niti z Windows XP, je pa treba vedeti, da 90% uporabnikov, ki jim je računalnik le nek pisarniški pripomoček, tega znanja nima. Vsako obvestilo, ki mu ga sistem vrže ven, je zanj težava. Pri Macu je tega dosti manj.

Glede tožb se pa strinjam s tabo.

Swan

heheh. Ko tole berem mi zgleda kot prepir med katoličani in protestanti eno par stoletij nazaj. Moj bog ima to kar tvoj bog nima. Samo da ne boste začeli vojne zaradi enih elektronskih napravic brez katerih tudi življenje funkcionira. Glede teh Apple zadev mi ni jasno zakaj se na Apple nihče ne spravi tožit, ker ne dovoli drugih stvari nalagat razen od njegovih izdelkov. Ker na Microsoft so pred leti letele tožbe od vlad do proizvajalcev ker so Windowsi imeli pred naložen en bogi Media player in Explorer. Očitno se bojijo da jih bo Apple tožil ker jejo okrogla jabolka brez njegovega dovoljenja.

kranjskijanez

Tak ste kak deca. Vsi ste dali 500+ evrov pa se jebete en ovoga šteri je več dobo za tej pejneze. SGS3 je odličen telefon, moderen, hiter... Če ti sejde si ga kujpi pa mer. Isto iPhone. Sakši si naj kupi to ka njemi paše...
Čistak ista fora je v debati Windows vs Mac. Lidje ne prenesejo ka majo njihove drage igračke lejko še konkurecno ka je isto dobra... jebiga. Grow up.

mamuTi

j***o vas cicibane...tak ste kak kda na 24vrpikakom objavijo novico od kristjanoja ali pa mesija te pa vidiš: U12 v akciji, kak komentereajo pa se štukajo što ali ka je baukše, si ste isti...

aja pa za tiste ta-prve, zakoj se to objavla na lokalnonbrezplačnoninternetnonmedije... zatao ka ribice vabo vgejo pa klikajoklikajoklikajo... je 1+1 resan tak žmetno???

P.S. (samo seeno je vabljiva varka, tan zgora gda san v ovoj vrstici vido, ka neven kelko komentarof na to temo, me je potegnolo, da vidim ovčice... (edino san si mislo ka so že komentatori na kakše "rasne prepire" odplavali, ala, kakši cigo ga že mazno ger...:D:D)..prispevka san tak nej šteu)...klik pa je klik

josef

Ja, zakoj se pa te od Nota 2 nej nikaj gučalo? Pa od S3, keri je itak top šit? Zato ka, je več kak očitno, ka majo uredniki omejeni telefon, pa se zaj ščejo v vržti s ten, keri jih je itak malo razočaral :D
Stvar je tudi v ton, ka te medij bole prehaja v osebno last, isto tak pomurec, samo tisto se gor dejvle izven kategorije, ka se za svojo rit gleda.

Fingerling

Josef, pri fotografiji uporablan dslr, tak ka nej, panorame ne pogrejsan :). Nucan ga za objavljanje, hiter editing, ce je sila, pa za video. In ja kljub stekajoci tipki, san zadovolen z telefonon, ker san do zdaj z ostalimi mel dosti vecje tezave :). Sicer pa, neven zakoj bi se stuko z nekin ce san zadovolen z stvarjo, ali nej.
Zaj pa resno folga :)

cogito

Anti-Applovci, tukaj je replika samo za vas :))
http://www.youtube.com/watch?v=dZKzkEu2dKw

BuLsHiT

lol ja :D nacik jin pa samsung ekrane dela :D

aja pa zaj jih skuper s htcjon tozijo nazaj zaradi neksih 4G patenov, tak ka mozno ka apple kar nazaj kaj fasivle :D te de tuj samsung kriv?

BB

Najboukša je ta:
"South Korea's Samsung is a core Apple supplier, producing micro processors, flat screens and memory chips - both dynamic random access memory (DRAM) chips and NAND memory chips - for the iPhone, iPad and iPod." :)

quovadis

This phone does many things, and has many features. However, it is poor for making calls...It is like buying a watch that does everything but tell time. I'll pass...

quovadis

It's like today's TV. Three hundred channels and not one worth watching. All technology does is rob us of our free time. Fuck technology! Life is too short. Go out and enjoy it. Have some fun...

lethal lexi

zanimivo ka jabolka skoz nokakoga za patente tože ka jin sslučajno vroče gratalo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice