Na družbenem omrežju Instagram si lahko fotografije svojih prijateljev z novo funkcijo odslej ogledamo tudi od blizu.

Preprostejše povečevanje slik

Uporabniki družbenega omrežja so se doslej posluževali precej domiselnih in zapletenih postopkov, če so si želeli pobliže ogledati katero od fotografij.

Najspretnejši sledilci so lahko kvečjemu zajeli zaslon in sliko nato sami povečali v galeriji telefona oziroma so si pomagali z neposredno povezavo do slike.

A nič več – pri priljubljenem družbenem omrežju z več kot 500 milijonov uporabnikov so sklenili postopek bistveno poenostaviti in zadostiti naši radovednosti. Odslej lahko namreč uporabniki s preprostim gibom dveh prstov približajo tako fotografije kot videoposnetke

Zaslona svojega pametnega telefona se preprosto dotaknete z dvema prstoma in ju razmaknete, če želite približati pogled, slika pa se nato samodejno vrne na prvotno velikost, ko ju umaknete.

Sedaj vam nobena podrobnost več ne uide, a previdno pri stikanju; mnogi še predobro vemo, kako hitro se lahko nespreten dotik zaslona konča z dvojnim klikom in všečkom pod napačno sliko. 

Instagram s številnimi novostmi

Nova funkcija je sicer le ena od vrste novosti, ki so jih pri družbenem omrežju Instagramu vpeljali v minulih šestih mesecih. Med drugim se zdaj ponašajo tudi z daljšimi videoposnetki in Instagram zgodbami po vzoru Snapchata, medtem ko je za val ogorčenja med uporabniki poskrbel nov logotip.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice