Hrvaški zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavil, da bodo dovolili organizirati glasbene prireditve na prostem za 1000 obiskovalcev, v zaprtih prostorih pa za 500 ljudi.

Do sproščanja ukrepov naj bi prišlo predvsem zaradi pobud s strani organizatorjev glasbenih dogodkov na Hrvaškem, saj je v omenjeni industriji zaradi strogih epidemioloških ukrepov ogroženih 15.000 delovnih mest.

Hrvaški epidemiologi so prisluhnili predstavnikom glasbene industrije in včeraj objavili nova priporočila.
 

Iz priporočil je razvidno, da se dogodkov lahko udeležijo zdrave osebe, potrebno pa je voditi evidenco udeležencev.

Na dogodkih na prostem je možna udeležba do 1000 obiskovalcev, v zaprtem prostoru pa do 500 ljudi. 

Na prizorišču je potrebno zagotoviti najmanj štiri metre razdalje med odrom s glasbeniki in obiskovalci. Ples med koncertom ni dovoljen. Med obiskovalci mora biti vsaj 1,5 metra razdalje. Med vstopom, samim dogodkom in izstopanje so priporočili uporabo obraznih mask.  

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Böltinski (nepreverjen)

Komedijanti!

PREKMÜJRE (nepreverjen)

Bedaki hrvaški sproščajo ukrepe, slovenski bogataši, politiki tak levi kak desni vsi imajo po Hrvaškem vikende in seveda jim zdaj mi "držimo štango" zaradi tega vsega, prekleta mafija slovenska. Hrvati niso opravili nobenega testa v kakem turističnem kraju, med turisti, niti enega, vam to kaj pove ?

krucifiksbanda (nepreverjen)

Ajde ne bluzi, naprimer v Italiji je še vedno nej vse OK, celo hujše je še vedno kak na Hrvaškon, pa nan Kacin povej ka se naj izogibamo Hrvaške in naj idemo rajši v Italijo na morje.

In reply to by PREKMÜJRE (nepreverjen)

Gost3025 (nepreverjen)

Šarec de krijf

In reply to by PREKMÜJRE (nepreverjen)

gdggwwf (nepreverjen)

Se vsaj zavedajo da 2 mrtva na dan ni nič novega, umre jih več zaradi vsega drugega veliko več (prometne nesreče, bolezni, samomori...). isto kot na cesti če nekdo pije in gre za volan si je kriv sam, enako je z virosom če se dotikaš vsega kar vidiš božaš obraz šariš po ustih nosu ne vrag da ne boš staknil nekaj. Jaz osebno se virusa ne bojim ker osebno higieno imam, pač če imaš nek bonton da ne kašljaš vsepovprek... se nimaš česa bati ne zdaj ne prej. Hrvati se zavedajo da če bodo sedeli doma in gledali v zrak bodo zadolžili sebe in državo kar bo prineslo več brezposelnosti, revščine,..

Margejca (nepreverjen)

Rvati se lejko gruperajo uni so nadnacija🐒

tutu (nepreverjen)

Komentqri slovenskih domoljubov, zakoj meje ne zaprejo: ker so Hrvati po volitvqj sprejeli dobre varnostne ukrepe. Ja, vidimo... Ampak zaj se zqcqjo parlamentarne volitve in politiki pac morejo iti na morje. Zaprtje meje verjetno sledi kda pridejo nazaj...

Gogi244 (nepreverjen)

Edino pravilno, što se več to nategovanje sploj šče še ite?

Starejše novice