Cene apartmajev na hrvaški obali so letos za dva do osem odstotkov višje kot lansko leto.

Cene dnevnega najema apartmaja ob hrvaški obali so v letošnji poletni sezoni odvisno od regije za dva do osem odstotkov višje kot lani. Najvišja povprečna cena je bila z 79 evri v srednji Dalmaciji, sledili sta Istra z 72 evri in širše območje Kvarnerja z 71 evri, poročajo na STA.

Povprečna oglaševana cena dnevnega najema apartmaja na Hrvaškem, ob obali in v celinskem delu, je bila v letošnji sezoni 67 evrov oz. približno štiri evre več kot lani.

Najnižja cena v celinskem delu Hrvaške

Najnižja je bila cena v celinskem delu Hrvaške. Gibala se je okoli 50 evrov.

Najvišja je bila v srednji Dalmaciji, kjer je bila z 79 evri za šest evrov višja kot lani. Povprečna oglaševana cena 72 evrov v Istri je bila za tri evre višja kot lani, 71 evrov na območju Kvarnerja pa je bilo za en evro več kot lani.

V severnem delu Dalmacije je bila povprečna oglaševana cena 64 evrov, v južni pa 68 evrov. Tudi v teh dveh regijah je bila za nekaj evrov višja kot lani, še poroča STA.

Cena se spreminja glede na posamezne turistične kraje

Podrobnejša analiza po posameznih turističnih krajih kaže, da se cene močno razlikujejo. Na priljubljenem otoku Pag je tako povprečna cena npr. okoli 60 evrov, v Novalji, kamor prihajajo številni zabave željni iz vse Evrope in sveta, pa dosega skoraj 80 evrov.

V srednji Dalmaciji se cene gibljejo od 40 evrov pa vse do 86 evrov, npr. v Splitu, v južni Dalmaciji pa se povprečne cene gibljejo od 54 evrov na Korčuli pa do 77 evrov v turistično obleganem Dubrovniku.

Hrvaška med najbolj priljubljenimi destinacijami za Slovence

Hrvaška je daleč najbolj priljubljena poletna destinacija za Slovence. Država zadnja leta doživlja hitro rast turističnega obiska, tako da iz mnogih krajev poročajo o veliki turistični gneči v sezoni, poroča STA.

Je pa letos po poročilu medijev kljub nadaljnji rasti obiska in nočitev sezona precej zahtevna. Na eni strani sive lase gostincem in turističnim delavcem povzroča pomanjkanje razpoložljivega kadra v turizmu, po drugi strani pa zaradi pospešene, pogosto stihijske gradnje zasebnih nočitvenih zmogljivosti v zadnjih letih mnogi poročajo o velikih težavah pri polnjenju apartmajev.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ne laži (nepreverjen)

Ka se menej tijče lejko majo zašenki, ges iden v države ge je dosta lepše pa še falejše. Što ščej naj ide, njegova stvar.

Salmonela (nepreverjen)

To je sploj nej istina , samo floskule , populizem.

B.M.K. (nepreverjen)

4€ več. To ti je na 1 teden 28€. Ve pa stroški tudi rastejo.

Dalmacija top (nepreverjen)

Slovenski mediji napihujejo ker nosimo in polnimo hrvaski drzavni proracun in ne slovenskega

guliver (nepreverjen)

In ti seljak se s ten še hvališ. :)

In reply to by Dalmacija top (nepreverjen)

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
realnpoo (nepreverjen)

kama pa naj ide 4 clanska familila, turcijo, egipt, tunizijo...vejpa te bujes min 2000eur.
Na hrvaski apartmaj v tedni dni rezerviras pa plasas vse skup 1000eur.
Slovenska obala je cenovno enaka za shit morje. Italija bistveno drazja...

Ajmo kama naj ides s 4 clansko familijo???

palik medijska propaganda zaradi politike!
Politiki pa lejko idejo kama scejo z vso rodbino, ker nas denar vlicejo kelko jim skoraj pase!

account (nepreverjen)

1000€ za apartma, če ideš v Dalmacijo računaš cuj približno 200€ za benzin in cestnine v obe smeri, če ideš do Splita (vala za osebni avto, če ideš s kombijon je bistveno dražje), 4 članska družina v tedni dni potroši za hrana, če si sama kuha v apartmaji cca 300-400€ na teden (tudi, če si večino stvari doma nabavi pa s sebov pela), te pa še razni sladoledi pa pijače na plaži, pa na večernon sprehodi in se že lepou približamo zneski 2000€. S ten ka za tej pejneze te moreš v kolonaj stati, se ure in ure voziti na destinacijo kama ideš (in nazaj), si san kuhati, pospravljati, posodo prati......
Mi smo glih zaradi toga nehali oditi na Hrvaško. Nič je nej ceneje od ostalih destinacij, samo moreš malo po interneti posikati, nej pa v prvo agencijo leteti. Redno poceni se da skouz priti tudi drugje po sveti. Mi idemo letos v Grčijo cela familija, 4 člani, pa nas 7 dni all inclusive z letalskimi kartami iz Graza pride 2116€. Smo bili v Turčiji že za menje od 2000€ all inclusive. V Španiji pa je še bole poceni. Malo se samo trbej pozanimati.

In reply to by realnpoo (nepreverjen)

realnpoo (nepreverjen)

pa ka zdaj neksne ekstreme tupis!
Idemo na krk, voznja dizel cca 50 eur, apartma s klimo cca 10min od plaze za 7 nocitev 420eur, hrana, sladoledi, ... 500eur.

Pa tau destinacijo si najdem sam brez neksnoga napora in skakanja od agencije do agencije...

In reply to by account (nepreverjen)

account (nepreverjen)

Nejso tou ekstremi, tou pač realne cene na Hrvaški obali. Zamisli si ka bi cejla Slovenija šla na Krk. Vsi idejo na druge destinacije in cene na Hrvaški so dejansko dosti višje kak ti navajaš. Čista slučajno san najšo apartma na Italijanski obali za 350€ na bookingi, mogoče par kilometrov dale kak Krk.
Glej ges te ne pripričavlen, neman nič proti Hrvaški, tudi sam včasik skočin za vikend na obalo k prijatelon ali pa kama drugan po lepi njihovi, ali zmotila me je izjava ka 4 čanska družina nemre nikan drugan na počitnice. Naprimer, all inclusive ponudbe so po Hrvaški obali skoraj po pravili dražje od Grških, pa še san se moreš do njih pripelati. Tak kak si ti najdeš na Hrvaškon poceni počitnice, tak isto si jih ges najden v drugih državah. In glede na to ka ges na srečo nejsnan omejeni na najcenejše ponudbe lejko preverjan cena v ponudbaj srednjoga cenovnoga razreda. In v ton razredi Hrvaška krepko prekaša vse moje prej omenjene destinacije.

In reply to by realnpoo (nepreverjen)

realnpoo (nepreverjen)

Mediji malo napisite kaksne so cejne portoroz, izola, piran...
poglednite si plazo in morje v portorozu in primerjajte s cejnami v gostilnah, prenocitvami.
Nega logike v povezavi...

In tau so slovenski mediji in njihova svoboda, politicno pisurjenje in hujskanje naroda, samo za gledljivost.

btw...tau ne leti na sobotainfo, ker tau je dalec od medija...:)

Đa naven (nepreverjen)

ali vij ste lekar pozabli , ka je Slovenija tudi pomorska država , te pa lepo idite pa se tan nagužvajte na tistih 22 km i kusor obale , ges pa mo za svoje pejneze odo kama de meni pasalo .

(nepreverjen)

Kakše so pa cene v sloveniji?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice