Finančna uprava je bila s strani zavezancev obveščena, da so iz njihovega elektronskega naslova dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. 

Lažna sporočila iz lažnega naslova

Vse zavezance opozarjajo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova ter da je v sporočilu virus. Zavezance prosijo, naj sporočijo zavržejo in jih zaradi lastne varnosti ne odpirajo.

»Na FURS zadevo še preiskujemo in vseh informacij še nimamo, zaradi zaščite zavezancev pa posredujemo do zdaj zbrane informacije. Elektronska sporočila, ki jih dobivajo zavezanci, izgledajo, kot bi jih poslala Finančna uprava RS iz elektronskega naslova [email protected], vendar temu ni tako,« piše na njihovi spletni strani.

Sporočila iz tujine

Gre za ponarejen naslov pošiljatelja tako imenovan ''email spoofing''. Zaenkrat so na FURS ugotovili, da so bila sporočila poslana iz tujine in da vsebujejo tudi datoteko s končnico .xls, ki vsebuje virus trojanski konj. Prav tako v sporočilu navedena finančna kontrolorka ne obstaja, nikoli ni bila niti ni zaposlena na Finančni upravi RS. Sporna sporočila naj bi zavezanci začeli prejemati minuli petek.

»Zavezance opozarjamo, naj omenjene elektronske pošte ne odpirajo zaradi lastne elektronske varnosti in svetujemo, da si posodobijo antivirusno zaščito,« še piše.

Zavezance obveščajo tudi, da Finančna uprava Republike Slovenije dolžnike nikoli ne opominja po elektronski pošti, temveč le preko sistema eDavki oziroma pisno po navadni pošti. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice