Francoski poslanci zahtevajo umik škodljivih sankcij zoper Rusijo, ki močno ogrožajo njihovo gospodarstvo.

Spodnji dom parlamenta francoske Narodne skupščine je včeraj izglasoval resolucijo, ki poziva na umik sankcij proti Rusiji. Resolucija, ki jo je predlagala opozicija, poziva francosko vlado, da protestira proti širjenju sankcij EU proti Rusiji, saj so te škodljive za francosko gospodarstvo, predvsem pa kmetijstvo. Za resolucijo, ki za vlado sicer ni zavezujoča, je glasovalo 55 poslancev od 101 prisotnih, proti resoluciji pa je glasovalo 44 poslancev.

Evropski kmetje zahtevajo umik sankcij

Thierry Mariani, član desnosredinske republikanske stranke nekdanjega predsednika Nicolasa Sarkozyja, je povedal, da je umik sankcij proti Rusiji nujen, saj te močno ogrožajo francosko gospodarstvo. Samo francoski kmetje so zaradi sankcij utrpeli že več milijonov evrov izgube. Dvig škodljivih sankcij, ki so jih pahnile v nevzdržne razmere, že od leta 2014 zahtevajo s stavkami, zažiganjem pridelkov, ki jih ne morejo prodati, ter zaporami cest. Ravno tako  umik škodljivih sankcij zahtevajo tudi kmetje v Grčiji, Španiji, Italiji in Nemčiji.

Sankcije prizadele tudi slovenske kmete

Kmetijski minister Dejan Židan je na lanskem protestu kmetov povedal, da je padec odkupne cene mleka v Sloveniji posledica protisankcij, ki jih je Rusija uvedla zoper EU zaradi evropskih sankcij. Odkupna cena je v enem letu padla za kar 20 odstotkov, saj evropski pridelovalci na ruski trg več ne morejo prodajati mleka, zaradi čeasar prihaja do presežkov na trgu in posledičnega padca odkupnih cen.

Zaradi sankcij izgubili 30 % izmenjave

Evropska unija je sicer sankcije proti Rusiji uvedla julija 2014, na zahtevo ZDA. Medtem ko je Evropska unija zaradi sankcij izgubila 30 odstotkov izmenjave z Rusijo, so ZDA izmenjavo z Rusijo povečale.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Pm...nikoli ne objavlate nič iz tujine. In med vsemi zadevami sedaj tau. Zakoj? Ka udaj scete praviti bravo francija. Med vsemi pametnimi stvarmi vij objavite norost. Pa koga brigajo bedasti rusi

Gost (nepreverjen)

Zgornji.... norost je samo in edino tvoj post.

Tujec 2

Bolje pozno kot nikoli ! Te sankcije povzročajo samo veliko škodo celi EU. Sloveniji kar zelo veliko. IN KDO JE TO ZAPOVEDAL ? KDO DRUG KOT AMERI ! In naši hlapčevski politiki ne upajo reči niti A !

dfvbgr (nepreverjen)

NE POPUSTITI!!! sicer se pa strinjan s prvim komentarjem ZADOSTA MAMO 24KUR GE NAS HUJSKAJO TO NAJ BO PREKMURSKA STRAN ALI PA TU IN TAM KAKŠNA NOVICA IZ SLOVENIJE TUJINO PA PUSTITE BAR TU..

strki

Nekateri nikoli ne uporabljate prave besede tudi takrat ne, ko vam kruli v želodcu od lakote in nočete vedeti, da penezi v ekonomiji ne smrdijo tako kot smrad, katerega Kavboji širijo po EU.Še enkrat prečitaj zadnji stavek v spisu.

Gost (nepreverjen)

Rusijo izolejrati in stirati v pm! Kda vidin toga Putina mi na bruhanje ide.
Narod nema za sendvič in tau dobesedno!

atasmrk (nepreverjen)

Meni je pa všeč da se objavljajo takšne stvari, ker smo tudi prekmurski kmetje občutili posledice teh političnih igric.

Gost (nepreverjen)

Gost ti samo idi bruhat. Rusi so nej meli za sendvič dokler je bil na oblasti Jelcin. Ka se je zgodilo z rusko ekonomijo in ruskin BDPjon pa si lejko pogledneš na https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Russia#/media/File:Russian_eco…

Ruson ide dobro in še na boukše jin ide.

Gost (nepreverjen)

Ka se je zgodilo z rusko ekonomijo in BDPjon po prihodi Putina na oblast je bilo mišljeno.

Gost (nepreverjen)

"Evropska unija je sicer sankcije proti Rusiji uvedla julija 2014, na zahtevo ZDA. Medtem ko je Evropska unija zaradi sankcij izgubila 30 odstotkov izmenjave z Rusijo, so ZDA izmenjavo z Rusijo povečale. "

ker je tu nor...ameri jebejo celo EU v glavo,butjeni evropejci pa se jim pistijo...
vüpan,ka de te američane enkrat kuga iztrebla do konca...amerika in njeni voditelji so največje zlo in nevarnost za mir v svetu...
edino Rusija in Putin sta še na tem pokvarjenem svetu normalna,če Rusija ne bi bila taka velesila,bi nam ameri že zdavno srali na glavo...zato ŽIVELA RUSIJA IN PUTIN...SLAVA JIMA VEČNA...

Dr.Mrazzzzzz (nepreverjen)

RUSIJA Z PUTINOM NA ČELU JE ZAKON !!! EU KOLONIJA AMERIKE IN GOST IDITE UPM !!!

kojeberuse (nepreverjen)

EVROPA IN USA BI MOGLE POTAVITI ZID PRED RUSIJO IN AZIJO. TU TEPČKI PA SPLOH NE VETE KA SE DOGAJA TISTI KI ZAGOVARJATE RUSIJO LE KAJ BI PRAVILI ČE BI RUSI ZAVZELI SLOVENSKO ISTRO!!! BI JO ŠE DALE ZAGOVARJALI?? ENI STE TAK ZABITI KA NE VIDITE METER PRED SEBO ŽELITE VIDETI SAMO TISTO KA VAS MEDIJI PUMPAJO. NE VEJTE RAZMIŠLJATI S SVOJO GLAVO KA JE DOBRO IN KAJ NE.

kojeberuse (nepreverjen)

NAZADNJE TE PRAVILI KA JE NATO PRAVO RUSIJI KA NAJ ZAVZAME ČETRTINO UKRAJINE. PRAVI TELEBAJSKI STE

zima.bella

Tij bumbar, vej pa najprle je EU pa NATO cejlo Ukrajino "zarubo", te so si pa Rusi svojo interesno sfero samo nazaj zeli!
Rejsan nemaš pojma o geopolitiki na planeti Zemlja!!

Gost (nepreverjen)

kojeberuse , ko boš ti začel končno razmišljati s svojo glavo boš mogoče opazil kako so te američani zjebali, da sedaj misliš, da misliš s svojo glavo.

Gost (nepreverjen)

Evo, slovenija je pravi balkan. Smo kak zaostali srbi keri so pravili ka bi se rajsi prikljycili rusiji kak pa EU.
ENOSTAVNO VAS NE RAZMIN KAK LEJKO PODPEJRATE RUSIJO, GE TE ZAPREJO CE PISNES PRAUTI OBLASTI. Ce je prinas se vedno tako misljenje potem hvala baugi, da nemate sluzb in nikoli nete meli:) kak v rusiji:)
ZDA pa itak rulz.

Trejza Ofsenjak

Pomnite, što nas je v velki vojni osvoboudo?
Nej so bili partizani, nej so bili amerikanci, nas so rejšili brati Rusi!
Brez njih bi šče izda bili pod vogri, slovence bi baš malo brigalo za nas (kak i zdaj).

Tujec 2

Zanima me, kaj o tem misli tujec. Sigurno je na kolesu, ko je tako lep dan. Bo pa zvečer kaj povedal.

Tujec 2

Sem mislil Truplo, pa sem se zapisal !

Gost (nepreverjen)

ZDA rulz, ja... Država, kjer te policaji ustrelijo sredi ceste kar tak, če se jim zdiš sumljivi. ZDA so prve na sveti po števili policijskih umorov. Prava policijska država.

http://www.theguardian.com/us-news/2015/jun/09/the-counted-police-killi…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice