Foto: Facebook profil Dušan Weber
Po včerajšnjem hudem potresu, ki je najbolj prizadel hrvaško mesto Petrinja, reševalci HGSS na terenu pod ruševinami še vedno iščejo morebitne preživele. Na delu so še vedno enote z reševalnimi psi, ki so včeraj pod ruševinami našli več oseb.

Hrvaška reševalna služba je včeraj na območju Petrinje obiskala 77 vasi. S pomočjo reševalnih psov so našli in izpod ruševin rešili šest oseb, iskanje pa se nadaljuje tudi iz zraka. S pomočjo 'dronov' ocenjujejo območje prizadetosti in škodo, ki jo je povzročil včerajšnji potres.

Na terenu je Hrvaska GSS. Njihovi psi do sedaj nasli 6 zivih oseb.💓✌

Objavil/a Dušan Weber dne Torek, 29. december 2020

Slovenske reševalne enote

Slovenske reševalne enote s psi so bile v primeru včerajšnjega potresa prav tako v pripravljenosti, vendar do sodelovanja s hrvaško reševalno zvezo ni prišlo, saj za pomoč niso zaprosili.

Slovenski reševalni psi so tako ostali doma, je pa uprava za zaščito in reševanje sosedom pomagala s paketi humanitarne pomoči.

Kot nam je zatrdil Marko Bručan, vodja Intervencijske enote Slovenije MUSAR, ima Kinološka zveza Slovenije dolgo tradicijo šolanja reševalnih psov. V Sloveniji so vodniki, ki delujejo v okviru Enot reševalnih psov Slovenije razporejenih v regionalne Enote reševalnih psov (ERP), MERP (Mobilna enota reševalnih psov) in SIP (Skupina iskalnih psov). Prav v Sloveniji pa so se urili tudi nekateri hrvaški psi.

Odločitev je padla; ostanemo doma. Hrvaška ima dovolj svojih resursov za pokrivanje akcije. Slovenija je poslala...

Objavil/a Mare Brucan dne Torek, 29. december 2020

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Najnovije vesti (nepreverjen)

24satahr/news/jos-jedan-potres-kod-petrinje-736907

Lillllli (nepreverjen)

Heroji na štirih tačkah!

Starejše novice