Preventivni ukrepi, s katerimi naj bi zajezili širjenje novega koronavirusa, na slovenskih cestah in mejnih prehodih že povzročajo preglavice.

Na meji z Madžarsko je prepovedan promet za vsa vozila, ki prihajajo iz Italije, prav tako Hrvaška zavrača vsa vozila, ki so prispela iz Italije. Pred mejnim prehodom Dolga vas proti Madžarski so zastoji dolgi dva kilometra, zastoji so tudi na mejnem prehodu Pince proti Madžarski.

Na meji z Madžarsko so odprti samo trije mejni prehodi, in sicer avtocesta Pince, stari mejni prehod in Dolga vas. Vsi ostali mejni prehodi z Madžarsko so zaprti. Nekaj kilometrov čez mejo Madžari fizično kontrolirajo vse potnike, ki so prispeli iz Italije. 

Na mejnem prehodu v Dolgi vasi smo se pogovarjali s tremu ruskimi šoferji, ki so na poti iz Italije v Rusijo, a so jih madžarski policisti ustavili na meji. 

Zdaj so ostali na parkirišču in ne vedo kako naprej. Na parkirišču je vedno več tovornjakov.

Omejitev na meji z Italijo

Na meji z Italijo velja omejitev tovornega prometa pri vstopu v Slovenijo, katerega končna destinacija ni Republika Slovenija. Omejitev ne velja v primeru prevoza poštnih pošiljk, zdravil, zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov ter človekoljubne pomoči.

Zaprti so vsi manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo prehodi: Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Krvavi Potok in Škofije.

Čakalne dobe tudi za osebna vozila

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški kolona vozil dolga 11 kilometrov. Vozila na avtocesti A4 stojijo že pri priključku Lancova vas. Čakalna doba za tovorna vozila za izstop iz Slovenije na mejnem prehodu Gruškovje znaša več kot osem ur, osebna vozila čakajo eno uro.

Na mejnem prehodu Zavrč je čakalna doba za vsa vozila pri izstopu iz Slovenije, torej tako tovorna kot osebna vozila in avtobuse, sedem ur. Na mejnem prehodu Središče ob Dravi pri izstopu tovorna vozila čakajo pet ur.

Rekordna čakalna doba: več kot 17 ur

Po podatkih Prometno-informacijskega centra so zastoji najdaljši na dolenjski avtocesti, med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje, proti Hrvaški. Kolone vozil so tam dolge devet kilometrov, tako na voznem kot na odstavnem pasu. Čakalna doba za tovorna vozila za izstop iz države znaša več kot 17 ur.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
EU NAPAKA (nepreverjen)

Zdaj se je pokazalo da je EU ko pride do takih zadev ena velika napaka, ker EU ni sposobna sama zavarovati svoje meje to zdaj države same nazaj vzpostavljajo in s tem je EU konec. Samo ogromna skupina politikov in veliki aparat, ki vlečejo velike plače KORISTI OD NJIH PA NOBENE. Vse čim prej razpustiti in rasterati ker niso od nobene koristi. Če vzamemo ZDA ki je tudi skupina večih držav, ampak tam se ve kdo odloča v EU pa nobeden. Zakaj recimo EU ni sprejela take ukrepe kot so jih zdaj ZDA, zato ker je taka organiziranost EU POPOLNOMA BREZ KORISTI in zdaj smo tam kjer smo, da si mora vsaka država sama pomagati in se zanesti izključno na sebe. ZAHTEVAJMO TAKOJŠNJI IZSTOP IZ EU DOKLER JE ŠE ČAS.

Suli (nepreverjen)

Nikak se steboj nestrinjam, ker še zmeraj Slovenija ima večjo korist od EU.. kot EU od Slovenije.

In reply to by EU NAPAKA (nepreverjen)

johnnyWeismuller (nepreverjen)

Se strinjan ... OBVEZNO UVESTI VSTOPNE VIZUME ZA VSE VIRUSE .... nas že nedo nekši virusi jebali.

In reply to by EU NAPAKA (nepreverjen)

duhan (nepreverjen)

Jugoslavija je bila pojem v vseh pogledih za EU in tudi to tako imenovano državo Slovenijo. Zdaj pa je ta naša država, država birokratov, nesposobnih politikov in napihnjenih narcisov. Sramota za celoten javno upravo, zdravstvo, šolstvo....., edino plače so jim cilj, za ostalo jim pa je malo mar,oziroma večina jih niti ni sposobnih opravljati svojega dela. Danes sem imel opravek, oziroma bil naročen v enem oddelku tega javnega sektorja. Vse zaklenjeno nobenega obvestila na vratih, po trkanju po nekem času se prikaže od nekod ena zaposlena in razlaga da imajo zaradi varnosti zaklenjeno in da ne sprejemajo do nadaljnjega strank. Glavno da so vsi napredovali, še sporočila se jim ne da poslat ali poklicat na telefon, da ne bi brez veze hodil po mestu!

kapageznan (nepreverjen)

ka zdaj sobotainfo... že pa bombastični naslovi, ka nemajo veze z dejstvi...
ka so zdaj Mađari zaprli mejo, ali pa vala tretji odstavek iz vašoga prispevka...
Zgleda, ka de trbelo vladi predlagati, ka se v izrednih razmerah medije, ki zganjajo paniko in širijo dezinformacije, zapre in ukine njihovo delovanje... V normalnih razmerah pa nja pišejo fake news...

Joj (nepreverjen)

Vsi zapirajo VSE.

SAMO MI TRGOVINE PUSCAMO ODPRTE.

Bolnice in ostali so se zdaj zascitili, sprejemajo samo kriticne, imajo tudi na volje vse dezinfekcijske pripomocke, maske itd..

Le ubogi prodajalci nasankajo zdaj, ko prihaja horda ljudi v textilne trgovine si krajsat cas in siri bolezen!!

Da o zivilskih ne govorim.

Kdo pa v trgovinah naredil izjeme tako kot v zdravstvo ali javni upravi??

Gost::: (nepreverjen)

Marjat so vas sprestrasile. Ovce, bee bee

In reply to by Joj (nepreverjen)

Cebela12 (nepreverjen)

Opica si se oglasila glih...zaradi taksnih kak si tij ka si kao NEprestraseni se to dogaja ka se dogaja.

In reply to by Gost::: (nepreverjen)

1ab (nepreverjen)

Ja,na žalost imaš prav.
Kje je danes Policija bila,ko je horda umazanih Romunov se sipala v Lidl in Hoffer iz Italije?
A vsi pišejo,da je meja zaprta!

In reply to by Joj (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Brez skrbi prosti trg in privatni sektor bosta vse to rešila. Nooooot.

Ne laži (nepreverjen)

Kak pa naj domou prijdejo keri se vračajo, najboukše ka do v tovornjakaj 2 kedna. Hrvati pa Madžari so svoja sorta naroda ,se po svoje.

Gg (nepreverjen)

Prav mas, vej pa ti neka vozijo ka se ge lejko fejst nuca, nej pa pun keson virusov, gli te do zaj zajebavali, i

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

marija marija

Totalno zaprti meje

Cigojner (nepreverjen)

Ma kaki zapreti meje sto de pa odo delat ka si boš lejko plačo položnice tej ne pitajo če je krona virus ali nej... Ge si boš gesti kupo če se de vse spozaprlo..zato ste eni buteci..pa ge boš zel kaj ka si boš lejko kupo tua je tuj pitanje.. Pač določen procent lidij more iti pod rušo pa se trbej s ten sprijazniti ka de večina lejko preživela...

čarni vrag (nepreverjen)

Ne sekiraj se! Trava že raste. Bomo pač jedli travo in vzklikali živela vlada, živela karantena!

In reply to by Cigojner (nepreverjen)

sosolala (nepreverjen)

Zdaj se direkt vidi kakšni kreteni so hrvati in mađari.... in pa tisti tu gor keri se tak navdušujete nad temi ukrepi. Tej tovornjaki vozijo hrano, surovine, rezervne dele, zdravila, oblačila.... in zdaj bi radi eni to vse stavili. Mo vido, če te tudi te tak veseli gda do v trgovinaj prazne police ka nede več nikše dostave in gda de van vgasnila zadnja žarnica...

Cebela12 (nepreverjen)

Ka je tezko bite malo lacen ali fejst betezen?...
Resno bos boge ka malo menje place dobijs... Zato

In reply to by sosolala (nepreverjen)

sosolala (nepreverjen)

Mislin ka si tij bole bougi v glavi s takšnin razmišljanjon.

In reply to by Cebela12 (nepreverjen)

Jožek11 (nepreverjen)

te države komaj najdeš na karti ampak manj okuženih je kot v sloveniji katere sploh ni na karti

In reply to by sosolala (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Slovenec je že pa, kak sikdar do zaj prekesen.... Hrvati pa Madžari mijlijo naprej, zabiti slovenec pa iak ka nikak, razen pahora, ka je že pa dožijvo svoji pet minut slave...

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Ka pa majo veze da se meje zaprejo.., Politiki katerim je ze bilo dokazano da so kreteni, spet to dokazujejo z tezo da z zaprtjem meje zaustavijo virus.., hahaha, eni bojo prle crknuli od smeha kakor od korone 🤣

Zdravilec (nepreverjen)

Kak ste eni posrani zaradi korona virusa. Ganđo oziroma travo je potrebno 3x na dan pokaditi pa si v 3 dnej kak če bi se ponovno naroudo. Trava vse vrači, tak bar pravite njejni zagovorniki

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice