Na Hrvaškem so večkrat v zadnjih dveh tednih zabeležili več kot sto okužb dnevno, a kljub temu ostaja na rumenem seznamu.

Kot je namignil minister za zdravje Tomaž Gantar, se Hrvaška na rdeči seznam najbrž ne bi uvrstila niti, če bi presegla 40 okužb na 100 tisoč prebivalcev. Ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom na Hrvaškem po njegovem mnenju največjo grožnjo predstavlja med Slovenci priljubljena Istra. Glede na zadnje podatke je namreč v Istri trenutno okuženih 126 oseb, od tega jih je 25 hospitaliziranih v Pulju, 316 oseb pa je v samoizolaciji. Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beović zato poziva k odgovornemu vedenju.

In glede na trenutne razmere smo preverili, kakšno je stanje v enem od avtokampov na Krku, v Punatu. Tam dopustuje naša novinarka, ki opisuje razmere.

Oba kampa v Punatu sta 50-odstotno zasedena. Strukture gostov niso hoteli izdati, a če se sprehodiš skozi kamp, prevladujejo avtomobili s slovenskimi registrskimi tablicami, sledijo italijanske, nemške, pa tudi nizozemske se najdejo.

V trgovini smo se pogovarjali z mesarjem, ki pravi, da je čudno leto, da bomo njihov turizem zagotovo znova rešili Slovenci. 

Vseeno pa splošen vtis ni bistveno drugačen kot prejšnja leta. Če odmislimo, da je manj ljudi, da je potrebno v trgovine vstopati z maskami, si razkuževati roke, na vratih pa so, tako kot pri nas, oznake, da je potrebno ohranjati varnostno razdaljo, drugih posebnosti ni opaziti, niti strahu zaradi koronavirusa. Tudi cene ostajajo enake kot pretekla leta.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Loool (nepreverjen)

Svašta, novico objavleno na ptujinfo ste skopirali po 4 dneh... Rejsan bedna stran.

Čegevara (nepreverjen)

Te strani pod isto ekipo (lastništvo?) spadajo, butec.

In reply to by Loool (nepreverjen)

inoks (nepreverjen)

NE, NE ZANIMA NAS!

Djego (nepreverjen)

Koga boli kitara za krk,to ti je mama pejneza dale ka si na morje sau pa si malo sliko?

inoks (nepreverjen)

verjetno njemi je mamica moped natankala ka se lejko pelo na krk. Zdaj pa cejli gotof in na velko objavlja svoja spoznanja na morju. Bedak

In reply to by Djego (nepreverjen)

Bvft (nepreverjen)

Pise novinarka. Torej je SLA. Lp

In reply to by Djego (nepreverjen)

idiot kreator članka (nepreverjen)

morjeje naprej od zadra ;)

zelvar

Ja hrvasko morje je dosti bolj lepse in dosti bolj varno glede Covid-a,... ker na slovenski obali so natlaceni na teh 20 kilometrih,.... dejstvo

Stajri (nepreverjen)

Nop

AHAM (nepreverjen)

Če pa so samo v istri gužve na plaži...

...bole doj si itak v "karanteni" ka nega nikoga :)

Starejše novice