Hrvaška turistična skupnost je v začetku meseca sporočila, da so v letošnjem juliju zabeležili kar 47 odstotkov manj prihodov in 39 odstotkov manj nočitev turistov kot v istem obdobju lani.

Preverili smo, kakšno je stanje na otoku Korčula meseca avgusta. Tam dopustuje naša sodelavka.

Že na poti do Korčule je dopustnike presenetila prazna avtocesta. »Zadnjih deset let ne pomnim tako prazne avtoceste,« opisuje.

Podobno kot cesta je tudi kamp, v katerem sodelavka dopustuje, zaseden samo 30-odstotno.

4. avgusta so na Hrvaškem opravili 1133 testiranj in zabeležili 24 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Skupno število obolelih je ta dan znašalo 614, od tega je bilo enajst oseb na bolnišničnem zdravljenju - sedem njih na intenzivni negi na respiratorjih.

Če je kamp, v katerem naša sodelavka dopustuje (Port 9 Resort), zaseden samo 30-odstotno, podobna zgodba velja tudi za mobilne hiške v kampu, in sicer 40-odstotna zasedenost.

Večina gostov, vsaj po registracijskih tablicah sodeč, prihaja iz Hrvaške, Slovenije in Nemčije, najde pa se tudi kakšen Poljak.

Večina gostov, vsaj po registracijskih tablicah sodeč, prihaja iz Hrvaške, Slovenije in Nemčije, najde pa se tudi kakšen Poljak.

Podobno kot kamp je tudi osrednja korčulska marina na pol prazna: »Če smo v preteklih letih morali vnaprej rezervirati privez, ga letos dobimo brez problema.«

Kljub slabi sezoni pa cene pijač in hrane v lokalih niso na Korčuli nič nižje kot prejšnja leta. Koktejl še vedno stane med 65 in 70 kun, prav tako pizza. Je pa res, da, če je bilo prejšnja leta mizo v centru mesta težko dobiti, moral si jo rezervirati čez dan ali pa počakati, letos ob nenadnem prihodu lahko izbiraš, kje boš sedel.

S Korčule še sporočajo, da so hoteli in apartmaji še vedno na voljo. Njihove kapacitete so 50-odstotno zasedene.

Hrvaška zaenkrat še ostaja na seznamu rumenih držav, za katere velja, da lahko državljani Slovenije in tujci s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki prihajamo iz njih, v Slovenijo vstopimo brez karantene, če predložimo dokazilo, da ne prihajamo iz držav na rdečem seznamu. 

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jjjjjjjjj (nepreverjen)

Glavno da vaša sodelavka uživa, pa tudi mi uživamo.

Ronin123 (nepreverjen)

Naj kar tam ostane.

neeeeeej (nepreverjen)

Ne mrdaj, naj rajši domov pride, ka vačik mo dvakrat na teden takšne brezvezne "reportaže" meli na ton češkon portali. :)

In reply to by Ronin123 (nepreverjen)

korcilani (nepreverjen)

itak, da pomnimo, razen tistih, ki imajo demenco ali slab spomin. Bilo je v letih 1993-1995.

hvarnik (nepreverjen)

super, konco bo manj smeti in onesnazevanja okolja in morja s fekalijami. avtisticna greta bi bila vesela.

Margejca (nepreverjen)

V rvatijo odijo pašteta turisti...

Kmica.. (nepreverjen)

Keri forsirate to SRANJE pokrijte zgübo.

inokss (nepreverjen)

PRED CASOM STE NA PAMET PISALI KAK SE JE NA HRVASKEM "VSE" EKSTREMNO POCENILO. Zdaj palik nakladate ka so cejne enake. Bil sem v dalmaciji in instri in cejne so enake!
Scen povedati ka ste ze nekaj casa en navaden FAKE MEDIJ, kateri dela samo za klike. V vase clanke clovik nemrec zaupati in jih je BV prebrati. Edino ka je se ql, ka lejko malo folk je*** z pisanjem pod vasimi clanki.

Porti (nepreverjen)

Kdo še hodi na Hrvaško ?! Nas niso že dovolj popljuvali s "paštetami"... Vi jim pa še reklamo delate, noro ja, Sobotainfo.

(nepreverjen)

Če sprintaš to stran maš na kročuli 20% popusta.

Jzu (nepreverjen)

Bil na korčuli prejšnji torek. Ob 12h je bila marina cela rezervirana, nejsmo dobili priveza v marini! Zvecer v starem mestu Korčula polno turistov, rejsan pa nej bilo tiste nemogoče gužve. Mize v restavracijah vsaj 90% zasedene. Moje slike se dosti bolj polne ljudi kot te tü objavlene.

(nepreverjen)

Koga si ščeu tan vejzati?

In reply to by Jzu (nepreverjen)

Jzu (nepreverjen)

15 metersko kravo :) (rentano jadrnico)

In reply to by (nepreverjen)

Kshatrian (nepreverjen)

Slovenski "mediji" silijo Slovence, naj rešujejo hrvaško turistično sezono... B M K za Hrvate

Hanse

Najboljše je slikati zjutraj, ko ljudje še spijo in so plaže in ulice prazne...

Hrib (nepreverjen)

Koga briga hrvaska, zaradi mene naj jim bankrotira turizem ker so zvisani in nabijajo cene.

Landini

Hrvaška bo letos imela resne probleme glede budgeta.

čarni vrag (nepreverjen)

Slovenija na žalost tudi. Samo bedak se veseli sosedovi nesreči.

In reply to by Landini

Slom (nepreverjen)

Hrvaško morje je najlepše na svetu.

Gufhrjf (nepreverjen)

Ne ven koga to farbajo san bil na hrvaskem teden dni pa vse puno bole kak prejsnja leta. Niti tistih lezalnikov ka placas nejsi mogo dobiti ka so že vgojno pokupili ponavadi celi den so samevali lezalniki. Resno pa je ka je fejst malo slovencov keri so itak škrtlavi. Je pa dosti vec is severne evrope avtojev

čarni vrag (nepreverjen)

Če bi vido kakšne vile imajo Slovenci na Jadranu ne bi piso bedarij. Slovenski džavljani imajo na Jadranu skoraj 100 tisoč hiš in vikendov. To je za mobitel generacijo poponoma nerazumljivo. Zato pa pišejo bedarije iz kampa na Korčuli.

In reply to by Gufhrjf (nepreverjen)

dromedar (nepreverjen)

Kaj vsako leto hodi na eno in isto mesto?

ODVZETI JIM VSE (nepreverjen)

Vsem tem Slovencem, ki imajo po Hrvaški vikende odvzeti vse krej. To je vse skrivanje ka so pokradnoli po Sloveniji en uslužbenec ali delavec ki je vse življenje pošteno delal nima in ne more imeti vikendov in vil po Hrvaški. Prekleta mafija Slovenska. Namesto da bi to Slovenski mediji malo raziskovali in prikazali NE oni se bavijo že mesec dni z tem kje je kateri minister jedel, pil in spal ampak to velja samo za tiste ki niso "naši" Našim je dovoljeno vse. Vse to počnejo zato, da zmedejo slovenske ovčke da na te velike lopove sploh ne pomislijo in ravno v tem času ti na veliko kradejo. JEBENTI PA TAKO DRŽAVO.

Slom (nepreverjen)

Mozes da ga popusis! Sklepani!

In reply to by ODVZETI JIM VSE (nepreverjen)

cvetal (nepreverjen)

ne bluzi napamet... niso vsi v istem košu. eni so si resno nakradnoli, eni pa s poštenim delom kupili... dejstvo je, da nekdo dela za minimalca, nekdo lahko dela za več... nedko je hodil v šolo, nekdo ne... vsak ima možnost ... odpri firmo, zaposli 100 ljudi, delaj dobičke in si kupi... tudi takšni so...

In reply to by ODVZETI JIM VSE (nepreverjen)

Balkan (nepreverjen)

Balkanjizz .com

Veseljak (nepreverjen)

Tole pa ne bo drzalo
Pravkar s korcule, lokali nabito polni, v restavracijah moras cakat v vrsti sa dobis prosto mizo,... Ne vem na kateri korculi je ta vasa sodelavka. Hrvaska je nasplosno zelo polna, predvsem Poljakov je ogromno

Lujz (nepreverjen)

Evo jes san na korculi dopust nepozaben restavracije vecer pune lidij tudi zadosta mogouce nej kak prejsnje leto ampak je super.gospej bi pa preporoucau da naj se skoci na balaton pa se od tsn ds svoje strokovno mnenje.

Maiki (nepreverjen)

Glavno da novinarji vseh drzav vestno spremljajo statistiko, ter strasijo ljudi, vec Klikov već denarcev, ostali pa naj se .....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice