Minuli konec tedna je poskrbel za romantični večer meteorskega dežja, ki ga je nekoliko skazilo oblačno vreme. A to ni skazilo skritih želja, ki so vpile v nebo svetlikajočih meteornih vlaken.

Letošnji avgust bo zraven meteorskega dežja poskrbel za še nekaj zanimivih nebesnih pojavov, ki svoj obraz pokažejo šele takrat, ko se modro nebo spremeni v neskončno črnino.

19. avgust - Venera in luna

Planet Venera, ki nosi ime po rimski boginji ljubezni, spolnosti in lepote, bo v soboto 19. avgusta zelo blizu polmeseca. Spektakularna kolisa bo ponujala raj za fotografe in romantične duše.

25. avgust - Jupiter in Luna

Nočno nebo bo 25. avgusta ponudilo izjemno konstelacijo nasvetlejšega - Lune - in drugega najsvetlejšega nebesnega telesa - Jupitra, ki ju lahko opazujemo iz našega planeta.

30. avgust - Saturn in luna

Že drugič v tem mescu bosta Saturn in Luna poplesavala po zvezdnem nebu. V noči 30. avgusta se bosta Luna in Saturn v paru nastavila našim očem ter objektivom, ki žal ne bodo morali ujeti trenutka, ko bo vesoljsko plovilo Cassini, ki trenutno še kroži okoli Saturna, zapeljalo v njegovo atmosfero in za vedno treščilo na planet okrašen s tako imenovanim prstanom.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pošča (nepreverjen)

Ne verjamite vsega, kar slišite. NASA nam je zrežirala popolnoma vse. Zemlja je v resnici ploščata. So trije načini za manipulacijo uma: s tem kar bereš, s tem kar gledaš in to kar slišiš. NASA se tega dobro zaveda. Že vse od poleta na luno je zrežirano. Za vse obstajajo dokazi. Malo pogooglajte.

A79 (nepreverjen)

Hehe... dobra. Moja delavska plača je tudi velika, čeprav me stroški življenja želijo prepričati nasprotno. :)

In reply to by Pošča (nepreverjen)

NASA (nepreverjen)

Seveda je ploščata ker bi sicer dol padli

In reply to by Pošča (nepreverjen)

vzi (nepreverjen)

Starejše novice