Zavod RS za zaposlovanje (EURES) je objavil razpis v okviru Nacionalne sheme mobilnosti, ki bo izbranim udeležencem omogočil napotitev na izvajanje delovno-učne izkušnje k nemškim delodajalcem.

Program aktivnosti traja 6 mesecev in je razdeljen na tri dele. V prvih dveh mesecih se bodo udeleženci pripravljali na življenje in delo v Nemčiji ter pri tem obiskovali tečaj tujega jezika. Nato bodo izvajalci udeležencem na podlagi želja, izobrazbe, delovnih izkušenj in znanja tujega jezika poiskali ustrezno delovno mesto v Nemčiji. Po vrnitvi v Slovenijo bodo udeleženci dva meseca dodatno utrjevali znanja in veščine, ki jim bodo v pomoč pri iskanju zaposlitve.

V sklopu vključitve v nacionalno shemo mobilnosti bodo imeli udeleženci krite stroške jezikovnega tečaja, delavnic in mentorstva. Prejeli bodo tudi dnevno nadomestilo za bivanje v tujini ter imeli krite stroške poti v Nemčijo in nazaj.

V program se lahko vključijo osebe, ki še niso bile vključene v program nacionalne sheme mobilnosti in so ob vključitvi v program aktivnosti (ob podpisu pogodbe) dopolnile 18 let oziroma še niso dopolnile 36 let. Prijavijo se lahko brezposelne osebe, ki se trenutno ne usposabljajo in ne izobražujejo. Prednost bodo imeli dolgotrajno brezposelni, ki v zadnjem letu ali niso bili zaposleni ali niso bili vključeni v formalni sistem izobraževanja, ne glede na to, ali so prijavljeni v evidenci brezposelnih pri ZRSZ.

V program bo vključenih od 20 do 24 udeležencev. Rok za prijavo je od 5. 11. 2018 do 3. 12. 2018 do 23.59 ure. Več informacij lahko najdete tukaj. Prispevek je nastal v sodelovanju z Informacijsko točko Europe Direct Pomurje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kokoskar64 (nepreverjen)

Tau je naša politika. Mlade lidij mo pošilali v tujino, ka do se tan izobrazili in verjetno do tan tudi ostali. Tau je načrt naših politikov, ka te lejko poberajo davek od delavcof migrantov. Razen keri, so telko čedni ka odjebejo sistem in se za stalno preselijo gor. Še dobro ka par tisoč migrantov iz juga prihaja gor. Sami doktorge in inženerge čakajo na meji za vstop v Slovenijo. Visoko kakovostna delovna sila prihaja in je edino upanje za naše gospodarstvo, ka de javni sektor lejko dihal. Te mo pa pravli, na "migrantih svet stoji" in nej na mladih. V našoj libleni državi mo ostali samo penziči, lidgej na socialnaj in migrantih (doktorge in inženerge). hvala kurcu, ka mamo tak dobro socialno pomoč. Ka bi delo za 600 eur, če se lejko čohaš po jajcih za 400eur + rdeči križ, karitas in je puna kapa.

Joško 2 (nepreverjen)

Hlapci smo in hlapci bomo ostali. Je to prava pot?

Starejše novice