Foto: Bobo
Hrvaški mediji poročajo o incidentu, do katerega je prišlo danes dopoldne v Zagrebu.

Jutranji list poroča, da naj bi napadalec prišel pred sedež hrvaške vlade na Markovem trgu, izvlekel puško kalašnikov in izstrelil rafal v smer Banskih dvorov, kjer domuje vlada. 

Po prvem rafalu se je obrnil na drugo stran in rafal nabojev izstrelil še v smer parlamenta ter pobegnil. Ob napadu naj bi trikrat zadel policista, ki je bil odgovoren za zaščito vladne zgradbe, in ga hudo ranil. Neznani napadalec naj bi po napadu v bližini storil samomor.

Hrvaško notranje ministrstvo je potrdilo incident in sporočilo, da so našli truplo osebe, ki ustreza opisu napadalca. Napadalec je storil samomor, stanje ranjenega policista pa je stabilno. Dobil je več strelov v roke in trup.

V času streljanja naj ne bi bil noben od članov hrvaškega kabineta v poslopju vlade. Prvi je na kraj dogodka prispel minister za veterane Tomo Medved, ki je zadolžen tudi za nacionalno varnost. Novinarjem ni želel razkriti dodatnih podrobnosti dogodka. Medtem je bilo na Trgu svetega Marka videti tudi posebne enote hrvaške policije, nad središčem mesta pa so krožili policijski helikopterji, piše STA.

Varnostne pomanjkljivosti območja

Na Trgu svetega Marka se sicer nahajajo poslopja hrvaške vlade, parlamenta in ustavnega sodišča, Hrvaški premier Andrej Plenković pa je prejšnji mesec od notranjega ministra Davorja Božinovića zahteval, da na notranjem ministrstvu pripravijo načrt varovanja območja pred vladnim poslopjem, potem ko je hrvaški evropski poslanec Vilibor Sinčić iz stranke Živi zid pred vhodom v poslopje vlade v Zagrebu stresel kup lubenic, da bi opozoril na slab položaj hrvaških kmetov zaradi poplave uvoženih pridelkov, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nikson (nepreverjen)

ka ma tau veze s pomurjem?

brusli (nepreverjen)

S Pomurjem nema absolutno nič veze, ka se dogaja okoli po sveti in v naši bližini. Drži. Pomurje je otok, domorodci pa so odrezani od sveta in na njih ne vpliva nič, pa tudi ne zanimajo jih dogodki izven Pomurja. Mene tudi ne zanima, klikno mo pa ka to napišem.

In reply to by nikson (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Pred par dnevi sem že enkrat pijtao, če so tan na hrvaškom vsi mrli ka jih je bilo 96 okuženih v ednoj vasi? Nega nikšega odgouvora! ge ste novinari? tou je bijla udarna novica, zdaj pa je več nega!Nikaj več ne verjem v te lari farije pa tem govorcom, pa ostalim.

xxsz (nepreverjen)

se strinjam s tabo, ta kitajski virus je velik nateg kitajskih pokvarjenih komunistov kako bi si na kitajskem pridobili cim vec svetovnega premozenja.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Pam... (nepreverjen)

No, pa gdo je zaj nori, oni ali mi ka to podpiramo.

In reply to by xxsz (nepreverjen)

satahovskignoj (nepreverjen)

hrvati so gnoji

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Slovenci pa hlapci in pičkice!

In reply to by satahovskignoj (nepreverjen)

Zlovenci (nepreverjen)

pa balkanska mafia

In reply to by Hit.er 🤚 (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

Kde mi imamo takega heroja da bi streljal na Slovensko mafijo pred parlamentom

Mama mia (nepreverjen)

Bo teh dogodkov čedalje več,ker ni več pravice na svetu. Kdor ima, ima preveč siromak pa pač ostane siromak. Iz teh v parlamentu ni nobene koristi,razen tega,da sami sebi polnijo žepe.

Kops321 (nepreverjen)

Hrvaška slovenska avstrijska srbska Madžarska italijanska vlada so narko vlade ki dobivajo drogo iz slovenije

Starejše novice