Britanski premier Boris Johnson je prek Twitterja sporočil, da so dosegli dogovor o brexitu in izpostavil druge prednostne naloge.

Johnson je dogovor označil kot sijajen, saj Veliki Britaniji vrača nadzor in pozval britanski parlament k njegovi podpori.

Izpostavil je še, da se bodo lahko zdaj osredotočili na druge prednostne naloge, ki zadevajo Britance, kot so življenjski stroški, zdravstvo, nasilni kriminal in okolje.

Ga bodo podprli tudi Britanski poslanci?

Po poročanju STA, je Severnoirska stranka DUP, ki Johnsonovi manjšinski konservativni vladi zagotavlja večino v britanskem parlamentu, sporočila, da vztraja pri svojem predhodnem stališču glede dogovora, zato podpora med poslanci ni zagotovljena. Stranka DUP je sicer zjutraj sporočila, da trenutnega predloga dogovora ne more podpreti, saj ni zadovoljna z nekaterimi njegovimi deli.

Johnson je sicer tik pred objavo sporočila o dogovoru zapustil Downing Street in ga kmalu pričakujejo v Bruslju na srečanju voditeljev držav članic EU v Bruslju, ki bodo odločali o podpori dogovoru, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
niripsa (nepreverjen)

Če bodo poslanci ta dogovor podprli. Grm stavit, da ga ne bodo. Ta saga se bo še vlekl en čas.

Starejše novice