Eden od teroristov, ki so v petek sejali smrt v Parizu, naj bi bil Ahmed Almuhamed, ki so ga 3. oktobra v valu beguncev iz Turčije registrirali Grki. Kasneje je bil registriran v Srbiji in na Hrvaškem, od koder je odšel naprej v Avstrijo, domnevno preko Madžarske in ne Slovenije. Na slovenski policiji glede tega zaenkrat ne dajejo komentarjev.

Trenutno poteka izmenjava podatkov, operativno delo in sodelovanje med posameznimi policijami, zato ne moremo karkoli komentirati nekaterih navedb, je za STA dejala predstavnica policije za stike z javnostmi Vesna Drole.

Pri truplu enega od napadalcev pri pariškem stadionu Stade de France je policija našla sirski potni list osebe, rojene leta 1990. Grška policija je nato v soboto potrdila, da je lastnik potnega lista 3. oktobra iz Turčije v Grčijo prišel kot begunec.

Srbski Blic je nato kot prvi razkril, da gre za 25-letnega Ahmeda Almuhameda in celo objavil kopijo njegovega potnega lista. Srbsko notranje ministrstvo je kasneje potrdilo, da so ga 7. oktobra registrirali na mejnem prehodu Preševo in da zanj ni bila razpisana mednarodna Interpolova tiralica.

Iz Hrvaške je nato danes sledila novica, da je hrvaška policija 8. oktobra v begunskem zbirnem centru v Opatovcu registrirala osebo s sirskim potnim listom, ki naj bi sodelovala v napadih v Parizu, še poroča STA. To je za hrvaško televizijo HRT povedala tiskovna predstavnica hrvaškega notranjega ministrstva Helena Biočić. Dodala je, da je ta oseba pot nadaljevala čez Madžarsko in Avstrijo.

Hrvaška policija je v Opatovcu po navedbah Biočićičeve domnevnega napadalca fotografirala, mu odvzela prstne odtise in skenirala potni list, pri čemer te osebe niso našli v nobenih evidencah oziroma bazah.

Madžarska je mejo s Hrvaško zaprla 17. oktobra in šele po tem datumu se je glavnina begunskega vala usmerila na Slovenijo. Do takrat je večina beguncev iz Hrvaške naprej proti Avstriji in Nemčiji hodila preko Madžarske.

Več medijev pa danes izpostavlja, da za zdaj sploh še ni jasno, ali je šlo pri najdenem sirskem potnem listu za pristen ali ponarejen dokument, prav tako tudi ne, ali je potni list dejansko pripadal napadalcu. Hrvaški Večernji list celo poroča, da je potni list ponarejen in da so ga verjetno ponaredili v Turčiji.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
šef pujcekof (nepreverjen)

Ah nej mogoče, teta Makarović, pa Godina pa Pirc Musar, pa x-takšij tet, pa tetekov iz Studija Šiti je pravilo ka samo čisti azilantje, inženeri odijo prek.
Tak čisti kak skuza. Ne ven od ge van zdaj kak ste lejko najšli med teme bogimi lidmi ekstremista-terorista. To ne mre biti rejsan.

Če te dale taše pisali mo vas osebno zatožo pri komisijo 1984 za sovražni govor!

00_

Ja inžinejri pa doktori za eksplozijv .Zabiti so ka ne vejo niti gda so se skotili prokleti smrad .Nej je šou prek Slovenije kak pa doj zakrijvlejo gezere teroristov je šlo prek Slovenije pa še več de jih šlo 100 %.

In reply to by šef pujcekof (nepreverjen)

müjra (nepreverjen)

ok ti očitno niti ne vejš ka je sovražni govor.

grozljivi dogodki v parizi do zdaj na žalost tudi politična priložnost za evropsko radikalno desnico, kera že itak dobivle na podpori. to je v bistve največje problem evrope. glede na grozodejstva radikalnih desničarov v 20. stoletje, je njihov ponovni vzpon več kak zaskrbljujoče. podporo pa majo ker je neizobraženeh lidij zaednok še dosta.

Gost (nepreverjen)

Pa jebemti in paupismeni kvazi novinarji! PA KA FOLK HUJSKATE...KA MA VEZE CE JE SAU PREJK SLOVENIJE! RAJSI PISITE O POZABLJENIH SVINJAROJAH KI SE DOGAJAJO V SOBOTI.

müjra (nepreverjen)

me preseneča, ka te preseneča...sleherni medij keri se financejra z oglasi objavla samo tisto ka lidge ka pridejo gor ščejo vidite...tak kak restavracija postreže z jedjo kero gost šče, tak medij postreže z novicami kere gost šče štete...zato pa ksenofobi in rasiste na ton forume objavljajo linke do izključno takšnih medijov, nobenoga san nej vido ka bi objavo kakšno povezavo na resen medij keri žive iz naročnin bralcof in nej telko od prikazov banerof...

makaron (nepreverjen)

daj müjra ne bluzi, vejpa nas vsi mediji (tuj nacionalni, keroga MI plačamo) perejo z pro-migrantsko politiko, te pa vsi pišejo "pray for paris" gda je že kesno...

Či nebi bili tak zaslepljeni, bi vidli ka se pravi begunci stavijo že v prvi državi ge vlada mir. Nej pa ka silijo v države ge de očitno teror grato stalnica...

x=y (nepreverjen)

se pravi - takše šteri sovražijo rock metal, se trbej paziti-ogniti....tej so sposobni tudi ubijati.
se pravi - tudi eni kristjani so takši: se spoumnim pred 30lejti sva čundraša prišla z rock žurke iz klub mladih(v MS gradu), k njemi domou. pa je njegov oča bejsen čako in mu pravo: še enouk boš šou na tou, mi ne odi domou, ka te spakivan...no gnes den je mogouče malo nače?!

tuncika

Bakovska Mujra, upam da si te "umetno ustvarjene" migrante oskrbel (hrana in pijača), jim dodal "hrano" in bomo s tabo vred veselo pokali tja do Novega leta. Kaj bi mi brez tebe ?

fugee (nepreverjen)

Se enkrat... evropa in njene vrednote razpadajo.

Čudo (nepreverjen)

Dobro jutro vseznalci, večina teroristov, keri so napravili pokol v Parizi je ali francoskih ali belgijskih državljanov, keri so že v EU najbrž od rojstva. Glede na število beguncov, keri so prišli v Evropo, zdaj lejko gučimo o enon teroristi, pa še tou je nej ziher, ker obstaja možnost, ka je potni list biu ponarejeni v Turčiji. Na takšno število Slovencov, se tudi najde en morilec, pa te zaj nemo vseh Slovencov v iz Evrope pakivali. Ali?
Največje leglo takšnoga terorizma je Molenbeek, del našoga glavnoga mesta Bruslja.Tan je nevarnost. Od teh nas nikša ograja nede zaščitila. Ta bodeča žica lejko da občutek varnosti nekomi, ka je itak nej sposoben misliti.

Vipko
buldog

Čudo, kapa dol za ta komentar. Amen.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

tuncika

Čudo, za koliko te plačujejo, da kvasiš take "težke analize" ?

Čudo (nepreverjen)

tuncika. Za nikoliko me plačujejo. Ti si v sorodstvu z mojstrom Yodo? May the force be with you.

tuncika

Čudo, mojster Yodo je moj Tai (verjamem da poznaš to vzhodno globokoumje), vendar te še vedno sprašujem, "kelko" ?

Vipko
buldog

Ne vem, koliko vas se je gibalo po kakšnem predmestju vsaj srednje velikega mesta v Zahodni Evropi... vsako mesto ima arabsko sosesko (ne turško, posebno ne v Nemčiji, da kdo ne bi mešal Turke ali Kurde v ta gnoj!).... In ko tam vidiš množice mladih, brezposelnih, ki posedajo in se pogovarjajo v arabščini... kar srh me spreletava. To je gojišče za skrajne islamistične ideje in za potencialni terorizem. Tu je doma jeza. Islamski teroristi se ne tihotapijo v Evropo v teh kolonah, za to enostavno ni potrebe.... potencialni teroristi so že vzgojeni.... rojeni v Evropi in do kraja napolnjeni z ideologijo islama. Brezposelni in odrinjeni na rob, nesocializirani in jezni. Ti so pravi.

VRANA (nepreverjen)

hahaha Buldog, kak si na videz neopazno spremenil svoje modrovanje... Vidiš, zdaj se pa 100% strinjam s tabo: "To je gojišče za skrajne islamistične ideje in za potencialni terorizem. Tu je doma jeza." Točno to jaz trdim od začetka, ampak takrat si temu nasprotoval, očitno si pa spregledal...
In to se bo zgodilo tudi s tem valom migrantov: pričakujejo denar zastonj, stanovanja zastonj,.... vendar tega ne bodo dobili!! Nikoli ni nič zastonj! Nekdo to plača! In nastalo bo (tvoj citat) "Brezposelni in odrinjeni na rob, nesocializirani in jezni.Ti so pravi." Množili se bodo, potrebe bodo vse večje, ZAHTEVE bodo naraščale, čeravno neupravičeno. Edini argument jim bo MNOŽIČNOST, torej potencialno nasilje,... Čakaj, a ni to v bistvu ISLAMIZACIJA???

Še en tvoj citat: "rojeni v Evropi in do kraja napolnjeni z ideologijo islama." Torej tudi ti VEŠ, da islam ni vera miru!!! Pač rad pisariš in smetiš po forumih...

Vipko
buldog

Eh, VRANA spet ne razumeš; siroček, spet si vse pomešal... jaz nikjer ne govorim o veri. O tem govoriš ti. V šoli še niste jemali razlike med pojmi ideologija, verstvo, vera... In jaz govorim o zahodnoevropskih arabskih getojih; ti nič ne trdiš.... ti se spotikaš le ob kolone migrantov.

In jaz ne govorim o prvi generaciji... ti niti ne razumejo, kako funkcionira nova družba. Jaz govorim o drugi generaciji, generaciji mladih, rojenih v Evropi. Takih se je potrebno bati.

VRANA (nepreverjen)

Buldog, še enkrat si preberi svoj lasten post!! Ni problem v besedah ideologija in vera, ki pomenita nekaj različnega, ampak pri besedi ISLAM. Zvezal si se v svoji lastni modriji, luzer. Šah mat.

Vipko
buldog

Ne da se mi VRANA... ti pač ne ločiš pojma "ideologija islama" in "islamska vera". To je zate isto. Po tej analogiji sploh ne poznaš pojma ideologija. Da te podučim: ideologija je skupek idej, vrednot, norm in prepričanj o neki družbeni temi; ne glede ali so te vrednote, norme, prepričanja izkrivljena... Poguglaj malo.

Gost Gost (nepreverjen)

Vrana je funkcionalno nepismen ptič.

VRANA (nepreverjen)

Buldog, še enkrat te pozivam, da si preberi LASTEN post. Ne rešuje te tole: "ti pač ne ločiš...." Ne rabim googla za tole. Jebat ga, proti vetru si scal, zdaj si pa poscan...

Vipko
buldog

Pa ti si resno funkcionalno nepismen.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Vrana je funkcionalno nepismen ptič.

VRANA (nepreverjen)

Gost Gost (162.158.88.120)
Veš sploh, kaj pomeni funkcionalna nepismenost?? To bi skoraj lahko trdil za Buldoga, kateremu sem že 2x napisal, da naj si prebere svoj lasten post. Ker 1)ali ni sposoben sprejemanja (razumevanja) ali pa 2) tvorjenja sporočil (jezikovnih ali nejezikovnih). To sta pa tudi dva kriterija funkcionalne nepismenosti.

Gost Gost (nepreverjen)

Vrana je funkcionalno nepismen ptič.

VRANA (nepreverjen)

To lahko napiše vsak. To so pač otročji odzivi. Citiraj me in dokaži funkcionalno nepismenost...

Gost Gost (nepreverjen)

Vrana je funkcionalno nepismen ptič.

VRANA (nepreverjen)

Tudi če še 1000x napišeš, še ni nujno da je tako. Dokazal nisi nič, si pa svojo retardiranost... Lahko noč

Gost Gost (nepreverjen)

Ne ven, če san že povedo, ampak vseeno Vrana je funkcionalno nepismen ptič.

Vipko
buldog

Hvala, GostGost... ta resno ne razume nič.

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zdaj se spomnim, pa san pogledno nazaj... To si že izjavljal pri drugi temi, ko pa sedaj tista ista dejstva gledamo po TV na vseh kanalih, pa si nekako utihnil... V glavnem retardiranec...

Gost Gost (nepreverjen)

Mogoče zato, ker je vrana funkcionalno nepismen ptič.

VRANA (nepreverjen)

Tvoje mnenje me ne moti, samo prosim te, ne razmnožuj se.

Gost Gost (nepreverjen)

Vrana, ah nema znaš, znaš ka ščen praviti.

VRANA (nepreverjen)

Daj si nekšo izvirno ime, npr. ONE TRICK PONY, to kar imaš je bedno. Pa obljubi mi, da se ne boš razmnoževal, prosim te.

Gost Gost (nepreverjen)

Kesno, vrana, kesno. Drugače pa...znaš point.

VRANA (nepreverjen)

V osnovno šolo hodiš in že imaš otroke? Ker argumenti in nivo debatiranja so ti osnovnošolski...

Gost (nepreverjen)

Spoštovani komentatorji( dva ali trije), če boste prebrali te svoje komentarje, boste ugotovili, da vas tema pod katero pišete sploh ne zanima ampak, da gre izključno za to kdo bo koga bolj ponižal, užalil. DAJTE SE TO NEKJE DRUGJE ZMENIT, KOT LJUDJE, NE, DA SE SKRIVATE ZA RAČUNALNIKI....

Ciganjscek (nepreverjen)

Islam kak vera OK, islam kot vera z teritorialnimi pretenzijami zoborozeno silo VCASI LIKVIDIRATI. Brez milosti in mosrovanja.

spidigonzales (nepreverjen)

Gost (162.158.89.135) HAHAHA IMAŠ PRAV.....
Ciganjscek (162.158.89.143) TUDI TEBI DAM PRAV VSE LIKVIDIRATI IN ZBRISATI Z ZEMLJINE OBLE TO LEGLO ZLA V IMENU ISLAMA IN alaha .....

VRANA (nepreverjen)

Pesek pa ONE TRICK PONY, takšni, kak sta vidva, samo onesnažujete okolje, nič več. Zadnji teroristični napadi vsi izhajajo iz islama: Rusko letalo, Bejrut, Pariz... Pa če temu rečeš kakor koli: verniki islama, teroristi napolnjeni z ideologijo islama,... Kakor koli obrneš, obračaš definicije in termine, izhaja iz islama. Sami za sebe trdijo, da imajo sveto pravico do klanja nevernikov, posiljevanja, terorja vseh oblik,...
In vsa dejstva so znana, brez dileme!!! Vam enim pa je dovolj, da rečejo: to niso pravi muslimani. In vse je OK, lepo in prav. Rožice cvetijo, psički se igrajo in crkljajo,....
Po tej logiki bi tudi jaz npr. lahko rekel, da vsi tile duhovniki pedofili niso pravi katoliki!!! In dobil bi čisto, neomadeževano Cerkev, brez grehov... (Ampak tega seveda NOČEM, ker resnica je pač resnica)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice