Veliko Slovencev se je, ali pa se še bo, odpravilo na hrvaški Krk. Če je med vami kdo, ki se je na otok odpravil včeraj, je skorajda zagotovo zagodrnjal, ko je "padel" v dvokilometrski zastoj.

Razlog pa ni bila prometna nesreča, ampak protest. Kot poroča siol.net, so za zastoj poskrbeli člani reškega združenja motoristov BikeRi, ki so v luči protesta proti plačevanju mostnine, ki zanje znaša 23 kun, to poravnali v lipah. 

Člani reškega združenja so tako na štirih plačilnih mestih plačevali v lipah, kar je seveda povzročilo nevšečnosti blagajnikom in podaljšalo čakalne dobe za vožnjo čez most. Ena lipa je namreč stotina kune, zato se je plačilo precej zavleklo.

Kot še poroča Siol so zaradi tega povzročili dvokilometrski zastoj, saj so praktično zaprli promet. Večji zamašek je preprečila policija, ki je usmerjala promet in motoriste usmerila na eno od plačilnih mest. Nekatere naj bi tudi oglobila.

Razlog za to dogajanje so sicer neuspešni pozivi k ukinitvi mostnine. Lokalna civilna iniciativa in politiki navajajo argumente, da je most edini dostop do otoka, poleg tega pa drugi mostovi do otokov niso plačljivi. A kot kaže v hrvaškem parlamentu vsaj za zdaj ostajajo neomajni.
 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Culle (nepreverjen)

Za koliko kilometrov pa se je pot podaljšala?????

Starejše novice