Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da pred sredino leta 2021 ne pričakuje splošno razširjenega cepiva proti covidu-19.

»Kot veste, je večje število kandidatov za cepiva vstopilo v tretjo fazo preizkušanja. Vemo za najmanj šest do devet cepiv, ki so opravila že zelo dolgo raziskovalno pot,« je povedala tiskovna predstavnica Svetovne zdravstvene organizacije Margaret Harris.

»Vendar pa po realistični časovnici ne pričakujemo, da bi imeli splošno razširjeno cepivo pred sredino prihodnjega leta,« je dodala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Pojasnila je, da tretja faza kliničnega testiranja vzame veliko časa, ker morajo znanstveniki preveriti, ali je cepivo učinkovito in varno. V tretji fazi cepivo množično preizkušajo na ljudeh.

Ameriške zdravstvene oblasti in farmacevtsko podjetje Pfizer so sicer v četrtek sporočile, da bo cepivo proti covidu-19 pripravljeno za distribucijo do konca oktobra. To je tik pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 3. novembra, na katerih bo pandemija koronavirusne bolezni 19 pomembno vprašanje za volivce, poročajo tuje tiskovne agencije.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prašič-dejan (nepreverjen)

Man isto vro, pa jo nosin malo nej cele dneve pa san se nej daubo nikseh izpuscajov ps nej nika... to je vse skuo verjetno kak ste ze nesterne napisale nepravilna uporaba, ali prevec stisnjena ali nepravilna higiena... ali pa kuplena pa zaj nega pejnez pa mislijo ka odskodnino samsung placa

Covid cepivo (nepreverjen)

Pa kje vi živite? Cepivo je že razvito. Rusi začenjajo oktobra masovno cepljenje rizične skupine prebivalstva, njihovo cepivo pa se je do zdaj izkazalo za učinkovito. Mi bomo pa pač čakali na naslednje leto, da bomo lahko kupovali verjetno nekajkrat dražje ameriško cepivo.

če ge va ra (nepreverjen)

kolikor vem je serum ki so ga dobili iz krvi netopirja pomešan z bučnim oljem in olivami
zelo učinkovit
samo ne vem kako uloviti netopirja

In reply to by Covid cepivo (nepreverjen)

protinategu (nepreverjen)

https://www.youtube.com/watch?v=PIh4-sbCfR0 evo narod se zača prebujate ka je vse nategancija

xd (nepreverjen)

Ovce v vrsto za cepivo

koštrica (nepreverjen)

Spet piše PREVERITE .Vsak dan isto preverite to preverite ono .Virusa ni .To je gripa

Starejše novice