Zasledili smo, da naj bi Hrvati za domače in tuje obiskovalce ukinili mostnino na mostu, ki celino povezuje z otokom Krk.

Po poročanju KRK danas bo cestnina na mostu, ki povezuje celino in Krk, ukinjena od prihodnjega tedna, prehod s celine na Krk pa bo brezplačen za domače in tuje obiskovalce.

Gre za edini most na Hrvaškem, na katerem pobirajo mostnino.

Po poročanju KRK danas naj bi bilo to potrjeno iz več zanesljivih virov. Vse naj bi bilo že dogovorjeno, pričakujejo le še uradno napoved.

Čez most se na leto pelje več kot štiri milijone vozil: v poletnih mesecih dnevni promet dosega približno 35.000 vozil, letno dnevno povprečje pa je okoli 10.000 vozil. Mostnina za prvo skupino vozil, med katere spadajo osebna vozila, znaša 35 kun oziroma 4,7 evra.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Sem nekje prebral
da je prejšnji vladni klovn
hotel uvesti tudi mostnino
da mu jebem mater

Fritz (nepreverjen)

Zaj nas že hrvati nucajo, lejko bi vlada to skoristila pa mejo rešila, pa te mo šli na Hrvaško

KermitMS (nepreverjen)

Super

Gost23232 (nepreverjen)

Kocin de se pelal kšenki na Krk?

Lotmerzanar (nepreverjen)

Bodo kravatari tüdi letos zvisali cestnino za AC?

Sobočanec123 (nepreverjen)

Glede na to, da so vse bivše Republike SFRJ plačale za izgradnjo mostu bi moral vedno biti prehod zastonj za vse že od leta 1980.

Ilus (nepreverjen)

Sobočanec se ne strinjan z teboj. Most sta pretežno financirali R. Slovenija in R. Hrvaška. Nevem odkot sredstva ostalih Republik, če smo pa slovenci vsako leto morali namenit sredstva za eno novo tovarno v južni Jugoslaviji.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

Starejše novice