*Fotografija je simbolična
Na Hrvaškem bodo uvedli elektronske prepustnice, saj so ugotovili, da državljani zlorabljajo papirnata dovoljenja za gibanje zunaj stalnega ali začasnega bivališča, ki so jih zaradi epidemije novega koronavirusa uvedli minuli teden.

Hrvati pričakujejo, da bodo z e-prepustnicami vzpostavili boljši nadzor pri izdajanju teh dovoljenj. Minister za upravo Ivan Malenica je potrdil, da so se pojavljale zlorab pri izdajanju dovolilnic za nekatere izjeme pri prepovedi odhoda s stalnega ali začasnega bivališča, poroča STA. Prepoved so sprejeli v okviru ukrepov za upočasnitev širjenja novega koronavirusa.

Posebne dovolilnice so lahko dobili zdravstveni delavci, zaposleni v komunalnih, prometnih in infrastrukturnih podjetjih, delavci, ki potujejo na delo v drugo mesto, ter novinarji. Med izjemami so tudi državljani, ki morajo oditi od doma, ker skrbijo za svojce.

Hrvaški minister za upravo je napovedal, da bodo od ponedeljka izdajali samo še e-prepustnice in da bodo v tem času opravili tudi revizijo že izdanih prepustnic, poroča STA.

Pričakuje, da bodo z novo storitvijo pospešili celoten postopek izdajanja dovolilnic ter poenotili sistem in nadzor nad izdajanjem dovolilnic, ki bo potekalo preko spletne aplikacije e-državljan. Meni, da bodo tako pomagali tudi pri odkrivanju oseb, ki kršijo ukrep samoizolacije.

Pozval je državljane in podjetja, naj bodo odgovorni pri zahtevah za izdajo prepustnic. Odobrene prepustnice, ki bodo imele kodo QR, bodo pošiljali po elektronski pošti. Prepustnice bodo zgolj v digitalni obliki in jih ne bo treba natisniti.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Koronavirusna bolezen 19 je izpraznila ulice, zdesetkala pa je tudi promet na nebu. A ne mirujejo vsi. Bralec nas je opozoril na motnjo v zraku. Že kar nekaj časa naj bi slovensko prestolnico preletavalo manjše letalo. Po podatkih portala flightradar24 gre za pilatusa, ki pa naj bi bil v zasebni lasti.

Ljudje so od bedastih ukrepov vsigdar bole nori. Tako jih moti, če eden mali avion po lufti leče. Ne pozabite ka je nej tak malo ljudi, že v normalnih razmeraj odštekanih. Kacinov glas pa jih lahko spravi coronadelirij.

Monopolly (nepreverjen)

Ocitno imajo na hrvaskon isto tak nesposobno in zabito vlado kak mi.

micikaaa (nepreverjen)

UPOŠTEVAJTE NAVODILA.....KO MINE BO VESELICA.....

Starejše novice