Fotografija je simbolična.
Trditve, ki jih spodbuja ameriški predsednik Donald Trump, da naj bi nov koronavirus izviral iz laboratorijev, naj bi bile popolna izmišljotina.

Po poročanju Deutsche Welle je direktorica Inštituta za virologijo v kitajskem mestu Wuhan Wang Yanyi odločno zanikala, da virus sars-cov-2 izvira iz laboratorija inštituta. Šlo naj bi za popolno izmišljotino.

Po poročanju STA so v Inštitutu za virologijo v Wuhanu izolirali tri seve koronavirusa, ki so jih dobili iz netopirjev.

»Imamo tri žive seve,« je dejala Wang Yanyi. Zagotovila je, da se noben od njih ne sklada z virusom sars-cov-2. Dodala je: »O obstoju virusa sploh nismo vedeli. Kako bi lahko iz našega laboratorija ušel, če ga nismo imeli?« 

Tržnica ali laboratorij?

Po navedbah strokovnjakov naj bi novi koronavirus izviral iz netopirjev in naj bi preko drugega sesalca prešel na človeka. Mnogi krivijo mokro tržnico v Wuhanu, kjer prodajajo divje živali.

Le nekaj kilometrov stran se nahaja Inštitut za virologijo, kar je sprožilo številne hipoteze in špekulacije, da je virus 'pobegnil' iz laboratorijev. Inštitut v Wuhanu preučuje nekatere najbolj smrtonosne patogene na svetu.

Tudi ameriški državni sekretar Mike Pompeo je v začetku meseca omenil preiskavo, ki naj bi raziskala, ali virus izvira iz inštituta.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
df (nepreverjen)

če lahko kurba vladna, mi ga kličemo vladni klovn
pobegnila , dezertirala in vrgla puško v kuruzo
je lahko tudi virus pobegnil iz laboratorija

smešković (nepreverjen)

Hm, zakoj so pa te tej virus odkrili pri ameriškoh vojakih že dosti prej kak se je pojavo na kitajskon? In glede na to ka se je epidemija uradno začnola, oziroma je prišlo do prvih okužb na kitajskon v Wuhani decembra 2019, kak so lejko meli v Franciji prvoga okuženoga že par dni prlej kak je na kitajskon vö vdarilo v Wuhani. In če za točko nič za začetek epidemije vala tržnica v Wuhani, kak tou ka so prvi primer tej okužbe odkrili že en mejsec prlej drugje na kitajskon? Lažejo nas vsi po vrsti tak ka že glava boli. Kak dugo de narod še nasedo tomi svetovnomi nategi?

Hmmmmmm (nepreverjen)

Znanstveniki so že pred dvema mesecoma pravli, ka virus nemre biti iz laboratorija zaradi njegove zgradbe. Valda znanstveniki znajo več kak en Trump o toj zadevi. Človek samo preusmerja pozornost iz njegovoga neuspeha. Ker je virus nastano prav na Kitajskon, v največjoj konkurenci, njemi pride še kak prav... Sicer pa je po eni strani dobro, ka njegovi podporniki mislijo, ka je virus umeten iz laboratorija. Pri inteligenci večine njegovih volilcov me nebi presenetilo, če bi se spravili na netopire, če bi vrvali znanstvenikon....

nazdravje. (nepreverjen)

Glede na to ka so budale amerške crkavale ka so pile razkužilo zato ka je Trump povedo ka se morejo odznotraj razkužiti in glede na to ka ma naš domači moron JJ isto takšne budale za sledilce, me zanima zakoj je tudi on nej dao takšnih navodil, glede na to ka kopejra vse bedastoče Trumpa.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pojge, eni se sploh ne zavedate, da Trump rešuje svet. Z vsemi njegovimi "forami" in marsičem tudi glupem, v bistvu dela daaaaleč največ za nas, za tebe in mene!!!
Kdor je pa pil razkužilo: to je pa že Darwin pogruntal, kako je s tem... Narava sama poskrbi za ravnovesje...
Isto tako pri nas JJ: z vsem svojimi napakami, nesimpatičnostjo,... vseeno dela za tebe in mene dooooosti bolj, kot pa v zadnjih letih vse leve vlade skupaj...

In reply to by nazdravje. (nepreverjen)

ppo (nepreverjen)

Kak so Kitajci dali izjavo ka nasprotujejo EDINI!!! preiskavi so priznali ka so krivi! Poleg vsega so placali WHOji ka je skrivo par tednov epidemijo. fest so neduzni

Jajo45 (nepreverjen)

Heh.... Pa daj ne fantazejrajte no... Glih pa vi znate na forumi ka je prav pa ka nej. Heh

Starejše novice