Zaradi velike rasti turizma se številne turistične destinacije zelo spreminjajo. Poročali smo že o preobrazbi Makarske, zdaj se velika sprememba obeta tudi za Benetke.

Benetke veljajo za ene najbolj priljubljenih enodnevnih izletniških točk, a kmalu bi se to lahko spremenilo. Italijanski turistični biser naj bi po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA kmalu začel zaračunavati obiskovalcem vstop v mestno središče.

Italijanska vlada v Rimu je namreč v proračunu za leto 2019 predvidela ukrep, v skladu s katerim bi lahko občine uvedle med 2,50 in pet evrov vstopnine v središče kraja.

Vstopnina naj bi tako nadomestila turistični davek, ki ga sedaj zbirajo nekatere občine. Po poročanju medijev naj bi predviden ukrep vlade razveselil oblasti v Benetkah. Ti so možnosti pobiranja vstopnine zelo naklonjeni, kako naj bi to izvajali, za zdaj še ni znano.

V Benetke se na vrhuncu turistične sezone zgrinja tudi do 130.000 obiskovalcev. To ne povzroča težav le številnim turistom, ampak še posebej domačinom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice