Novembra in decembra bo tudi letos potekal znameniti Graški adventni sejem, vendar letos na stojnicah ne bo mogoče kupiti kuhanega vina, punča in hrane. Kaj bo mogoče videti in doživeti?

Župan Gradca Siegfried Nagl in njegov namestnik Mario Eustacchio sta sporočila, da bo tudi letos v mestu potekalo adventno dogajanje, vendar bo to prilagojeno trenutnim razmeram v zvezi z epidemijo, poroča Kronen Zeitung. 

Adventni sejem se bo odvil na manjšem številu trgov kot prejšnja leta, sodelovalo bo manj razstavljavcev. Prav tako ne bodo izvedli silvestrske predstave z laserjem in svetlobnimi učinki. 

»Advent v Gradcu je že več kot dve desetletji pomemben gospodarski in družbeni dogodek,« je dejal Nagl, a ga bodo morali letos okrniti, saj je postrežba hrane in pijače možna samo pri mizah s sedeži in ne na stojnicah. 

Nazadnje 16 adventnih tržnic na različnih lokacijah

Lani so adventne tržnice na enem najbolj priljubljenih božičnih sejmov v Avstriji stale na kar 16 različnih lokacijah, od tega je bilo 13 tržnic na javnih ulicah in trgih, tri pa na zasebnih površinah.

Letos manj prerivanja  

V najbolj obremenjenih dneh je bilo v središču mesta naštetih okoli 80.000 obiskovalcev. Župan Gradca je še dodal, da bo tudi letos v mestu nekaj božičnega vzdušja, a ne bo toliko gneče in prerivanja. 

Prodajalcem na stojnicam, ki bi sicer morali plačati uporabnino, jim tega letos ne bo treba. Možno bo sedenje in uživanje v zunanjih delih lokalov. 

Dodatnega varnostnega osebja, ki bi spremljalo nošenje mask in držanje razdalje, po besedah graškega podžupana, ne bo: »Policija in varnostnik sta dovolj.« 

Katere prireditve bodo ostale? 

Letos ne bo vseh večjih prireditev, tek Krampusa letos ne pride v poštev. Silvestrska predstava na glavnem trgu odpade. 

V vsakem primeru bo drsanje na ledu na Karmeliterplatz, Adventbim in sprehod po mestu, božično drevo na glavnem trgu in projekcija na mestno hišo, pa tudi ledene posteljice v Landhaushofu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)

Bojda je čedalje več bolnih; menda vsi nekaj šmrkajo in kihajo. Polno nekih okužb. In vsi nekje med zgroženim in presenečenim, saj se vendar tako pridno razkužujejo in nosijo maske.🤨
HALO?? Ja kaj ste pa pričakovali?
Če še komu ni jasno: 𝗡𝗔𝗦𝗩𝗘𝗧 𝗗𝗡𝗘𝗩𝗔: 𝗞𝗮𝗸𝗼 𝗼𝘀𝗹𝗮𝗯𝗶𝘁𝗶 𝗶𝗺𝘂𝗻𝘀𝗸𝗶 𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗺:
1. Izogibajte se svežemu zraku (karantena – check✔️)
2. Izogibajte se gibanju (karantena – check✔️)
3. Razkužujte si roke večkrat na dan, kjerkoli le morete (porast odpornosti patogenov, nastanek t.i. superbakterij – check✔️)
4. Pomanjkanje kisika (nošenje maske – check✔️)
5. Vdihavanje lastnih virusov in bakterij (nošenje maske – check✔️)
6. Vdihovanje CO2 namesto kisika (nošenje maske – check✔️)
7. Pomanjkanje D vitamina (karantena + dolgoletna svarila pred soncem – check✔️)
8. Kronični stres (drakonski in neprestano spreminjajoči se ukrepi zaradi prehladnega virusa; izgube zaposlitev; negotova prihodnost, strah – check✔️)
Vse po planu, dragi moji, vse po planu! Oblastniki, kot vedno, skrbijo za vaše zdravje!👍 Vi samo pridno ubogajte, pa boste zdravi. Vsi ukrepi so samo za vaše dobro – rezultati se že kažejo.🤗

Slom (nepreverjen)

čuj tele
si pa že na vse zgodaj pijan
delat se spravi

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Starejše novice