Triinpetdeset sodelavcev dunajskega energetskega podjetja Wien Energie se je odločilo za prostovoljno izolacijo od preostalega sveta.

Da bi se delavci mestnega energetskega podjetja izognili okužbi in da bi lahko meščanom zagotavljali nemoteno oskrbo z energijo, so se za nekaj tednov prostovoljno ločili od svojih družin in odločili za izolacijo. Pred tem so pridobili zdravniško potrdilo, da so zdravi.

Na ta način bodo lahko Dunajčankam in Dunajčanom tudi v času epidemije koronavirusa zagotavljali nemoteno oskrbo z razsvetljavo, ogrevanjem in toplo vodo.

»Kot dobavitelj energije smo pripravljeni na krizne situacije. Kljub temu gre sedaj za posebne razmere. V nekaj dneh smo v naših elektrarnah in sežigalnicah postavili bivalne kontejnerje, namestili provizorično krmiljenje elektrarn in pisarne spremenili v spalne prostore,« je povedal Alexander Kirchner, operativni vodja podjetja Wien Energie.

V dunajskih sežigalnicah Spittelau, Flötzersteig, Simmeringer Haide in v elektrarni Simmering so tako za delavce uredili začasno domovanje. Postavili so postelje, uredili kuhinje in pralnice. Poleg tega so jim zagotovili stalno psihološko pomoč. 

Z izolacijo določenega števila delavcev bo energetsko podjetje tudi v primeru okužbe večjega števila zaposlenih lahko zagotavljalo nemoteno delovanje naprav.

53 izoliranih delavcev bo tako opravljalo različne naloge, vse od upravljanja objektov do vzdrževanja in po potrebi tudi popravil. Hkrati pa v podjetju poteka tudi običajno izmensko delo ostalih zaposlenih, večina pa jih dela od doma.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Indigo1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti jodlari bi pa za pejnez še drek pogeli

revival (nepreverjen)

Tij norost popelaš v čista nouve dimenzije.... Neslutene višave tvojega idiotizma!

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Lujgi (nepreverjen)

Tij si pa verjetno idiot ka na socialnoj živejš. Tej jodlari nas lejko marsikaj navčijo!!

Risto Kubura (nepreverjen)

Čučušejra, pišu pejtaš, dilinu di Roma jaz sem se Brazilščine naučil v petih minutah.

asasa (nepreverjen)

kako to da ni nobenih neprecepljenih inzenirejev na sliki, ki so se ilegalno presvercali cez juzno mejo? vljda niso na drzavni socialni pomoci?

Starejše novice