Dijaki Gimnazije Murska Sobota Darko Kolar, Sandi Režonja in Iva Drvarič so pod mentorstvom dr. Renata Lukača in prof. dr. Igorja Emrija raziskovali vpliv primernega tlaka v pnevmatikah avtomobilov. V praktičnem delu so uporabili avtomobil in računalniško podprto merilno opremo. Pri različnih tlakih v pnevmatikah so merili vlečno silo in premik vozila. Iz meritev so določili silo kotalnega upora in pripadajoči koeficient upora.

Tudi vi mečete denar skozi avtomobilsko šipo?

Pokazali so, da nepravilen tlak v pnevmatikah ni zanemarljiv dejavnik večje porabe goriva. Izračunali so, da pri večjih odstopanjih tlaka od optimalnega tlaka poraba hitro narašča. Raziskovalna naloge je bila na državnem srečanju mladih raziskovalcev nagrajena z zlatim priznanjem.

Tri dejstva iz referata:

- Poraba goriva zaradi kotalnega upora znaša približno 20 odstotkov celotne porabe.  

- Pri odstopanju tlaka v pnevmatikah za 0,1 bar od optimalnega tlaka se stroški goriva letno povečajo le za 1,5 evra za povprečen dizelski motor, oziroma za 2,8 evra za povprečen bencinski motor. 

- Pri 20 odstotkov nižjem tlaku od optimalnega letni izdatki za gorivo narastejo za 21 evrov za povprečen dizelski motor, oziroma za 39 evrov za povprečen bencinski motor.

Ste vedeli?

Če bi odstopal tlak v pnevmatikah vseh slovenskih avtomobilov le 8 odstotkov od optimalne vrednosti, bi letno v Sloveniji, ob upoštevanju števila avtomobilov in povprečno prevoženih kilometrov, plačali za gorivo v letu 2014 približno 6.000.000 evrov več kot če bi vsi avtomobili imeli v pnevmatikah optimalen tlak.

Celotna vsebina o tem, kako privarčevati na bencinu s primernim tlakom v pnevmatikah, pa na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Panči (nepreverjen)

Predlagam da se uvede obvezno merjenje tlaka v gumah, s strani pooblaščenih izvajalcev, kot se bodo izvajale meritve v induvidualnih kuriščih zaradi prevelikih izpustov ne vem kakšnih delcev.

Grenar (nepreverjen)

Jebemti, zdaj san kumaj gor prišel. Šteri ne vej kak ge predcedniki ime, ma bole na svetlo pofarbene komentare.

Starejše novice