Med Gomilico in Veliko Polano je stekel promet po obnovljeni cesti.

Državna cesta med Gomilico in Veliko Polano je zaradi dotrajanosti in vse večjega prometa bila močno potrebna obnove. Prizadevanja občine Turnišče in občine Velika Polana so končno obrodila sadove, ko je država novembra lani pristopila k obnovitvenim delom.

Kar leto dni je veljala zapora ceste med Gomilico in Veliko Polano, vozniki pa so se pred prvim novembrom zdaj prvič lahko zapeljali po prenovljenem cestišču. 

Cesta po desetih letih deležna obnove

Dela je izvajalo podjetje Pomgrad Murska Sobota, ob sodelovanju podjetja Mensel in Nograd. Prometne površine so obnovili v dolžini dobrih štirih kilometrov, pri čemer so dela zajela infrastrukturo v vaseh Gomilica, Brezovica in Velika Polana. 

Cesta je s 5,5 metra odslej širša, kot je bila prej. Na novo so uredili signalizacijo, odvodnjavanje in oznake na cesti, utrdili so bankine ter postavili prometne znake. Prav tako je ob novi cesti nastala nova traktorska steza, ki jo bodo odslej lahko uporabljali tudi kolesarji in pohodniki. V vasi Gomilica in Brezovica so medtem pridobili tudi nova avtobusna postajališča.

K državnim sredstvom je pri obnovi cesti, predvsem skozi vas Gomilica, svoj delež prispevala tudi občina Turnišče. 

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sobočanec II (nepreverjen)

Ka so zlato cesto delali ? Te se pa narod čudi če so ceste drage, pa je javni sektor kriv. Tou je nej javni sektor delo !

čarni vrag (nepreverjen)

Takšno delo bi morali prepovedati. Eno leto za 4 kilometre ceste. Pa to je svetovni rekord. Po vojni so delovne brigade zgradile 97 kilometrov železniške proge v menje kak enon leti. Glavno orodje kramp, lopata pa talige.

VinkoMegla (nepreverjen)

@sobocanes II - pa ka ce je sto pravo ka je javni sektor krijf za to ka so tak dugo delali? Idi se pritozi na sgp.. Ka se pa ceste tice, je pa bila potrebna obnove

icaaasp.. (nepreverjen)

ce nimajo rondoja, potem to ni vredno nic. Rondo v vsako vas, moto zupanov.

Gost8 (nepreverjen)

Za časa Titoja (1945 - 1980, skupno 35 let) se je v Prekmurji napravilo na nouvo sküpno več kak 1000 km asfaltejranih cest. Od začejtka do konca. Pred Titojon je cejlo Prekmurje melo 12 km asfaltejranih cest, po Titoji pa neka več kak 1000 km. Torej nan je Tito sakšo leto napravo na nouvo 30 km safaltejranih cest. Tej domobranci so nan pa v lejtaj 1990 do 2019 (skoraj 30 lejt) renovejrali ali na nouvo napravili sküpno 80 km cest. Torej so nan domobranci na leto napravili 2,5 km cest. Za tiste počasnejše pameti en rezime: Tito : domobranci = 1000 : 80 !!!

telef (nepreverjen)

ti tito i pas *ater.....či bi še bil tito bi še itak s krampi pa lopatami delali...bedak.
domobranec pa ti je bil atek....samo se je skril v šumi pa v prišo kda je vojna šla mijmo, zdaj pa velki komunist!!

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Tito : domobranci = 1000 : 80 !!! Ale ale, ale ale, alealealeale...

In reply to by telef (nepreverjen)

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Telef:Zeme f stran in potem si to ti.Ti si malo zamešo kdo ti je domovino osvobodil.V gnešnan dnevi eno leto za te komad ceste,ki je itak vprašlive kakovosti, SRAMOTA.

In reply to by telef (nepreverjen)

telef (nepreverjen)

domovino mi je osvobodila R armada in zavezniki....gošarji pač ne....oni so samo rušili, minirali, krali in ubijali....pravi junaki skratka, pa 70 let borčevske penzije san pozabil!

In reply to by Prekmurec 67 (nepreverjen)

Rdečkar (nepreverjen)

Te je istina trufila v tou tvojo trdo tikvačo? Komunisti so se bar skrivali po šumaj, tvoji pa so v topli nemški uniformi čičkali po kasarnaj in graščinaj. Ali prišo je za njih sodni den!

In reply to by telef (nepreverjen)

en2 (nepreverjen)

soden den pride za tvoje rdečkare tudi, samo oni so 70 let na naših hrbtih, zato pa smo kje smo!

In reply to by Rdečkar (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Za tebe so Kučan, Drnovšek, Pahor, Bratuškova, Cerar in Šarec domobranci. Od 28 let samostojne Slovenije so kar 21 let vladali omenjeni kaviarsocialisti.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Xyzkra (nepreverjen)

Brigajmo se rajši za tau ka mo jutri žabare zmagale pa jebes ceste.

Jebiveter (nepreverjen)

Avtobusna postaja zmagovalna...v ovinki, na voznon pasi... ojoj

Gost202 (nepreverjen)

Zakaj ob strani niso polne črte?

Kekec3 (nepreverjen)

Za avtobusno postajališče je verjetno ge na kakšnon privat gruntu asvalt ostal! Brezvičanci pa do se mogli najprej proti Gomilicam pelati, pa te pri prvon izvozi nazaj za Polano obrniti.

nevenneven (nepreverjen)

tam na 5. sliki je prehod za pešce, kama do šli, notri v jarek ????? samo pitan...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice