Ponudila se mi je priložnost, da en dan testiram BMW i3 in to izkušnjo delim z vami. Ob prevzemu vozila sem se počutil kot pred 50 leti, ko sem dobil prvo kolo. Kolegi so me spraševali ”Daš en krog”. Seveda sem z veseljem omogočil nekaj testnih krogov mojim prijateljem, da smo potem lahko strnili občutke.

Tehnične lastnosti vozila:

BMW i3 je zgrajen na lahki aluminijasti šasiji in nadgrajen s karoserijo iz ogljikovih vlaken. Zaradi tega je skupna teža vozila le 1195 kg. Ima zmogljiv električni motor, ki zmore 125 KW in navor 250 Nm. Hitrost 100 km/h doseže v 7,2 sekundah. Končna hitrost je omejena na 160 km/h, saj bi bila poraba pri višjih hitrostih prevelika. Pogon ima preko zadnjih koles. Cena testnega vozila je 35 tisoč evrov.

Vsi, ki vozimo avtomobile z avtomatskim menjalnikom, se zelo hitro privadimo na vožnjo avtomobila na električni pogon. S tipko start vklopimo vozilo in potem s tipkami D-naprej, R-nazaj in P-park upravljamo avto. Seveda imamo samo dve stopalki, pospeševanje in zavora. Avto ima zelo nizko težišče, saj se elektromotor in baterija nahajata pod sedeži vzdolž vozila. Avto je zelo športen in ima izjemen pospešek. Meni sicer ni uspelo doseči hitrosti 100 km/h v 7,2 sekundah sem pa dosegel rezultat okrog 8 sekund Sedeži so športni in sedimo nekoliko višje, kar je prijetno za vožnjo.

S polno baterijo lahko prevozimo 120 – 150 km, odvisno od agresivnosti vožnje. Ko spustimo stopalko za pospeševanje, avto samodejno zavira in to kinetično energijo uporabi za polnjenje baterije. Baterijo lahko napolnimo s hitrim polnilcem do 80 odstotkov kapacitete v 30 minutah. Primernejše je normalno polnjenje, ki traja 8 ur. Če nam avtonomija 150 km ni zadosti, je možno doplačati vgradnjo 600 ccm bencinskega agregata in 9 l rezervoarja za bencin, ki med vožnjo polni baterijo. S tem podvojimo doseg do 300 km.

Avto se lahko primerja z marsikaterim športnim avtomobilom z bencinskim motorjem. Ima veliko prednosti kot so: nima izpustov, poceni vožnja, ne proizvaja hrupa. Ima pa tudi svoje pomanjkljivosti: cena avtomobila, cena baterije ob zamenjavi, kratki doseg. Države, ki dajo na ekologijo podpirajo uporabo električnih vozil. Na Norveškem je vsak tretji avto na električni pogon.

In kaj nudi naša država? Daleč premalo.

Res, da dobi kupec subvencijo pet tisoč evrov pri nakupu, a tu se zgodba konča. Polnilnih postaj je komaj za vzorec, pomagati bi morala pri izgradnji le teh. V drugih državah podpirajo električna vozila tako, da vozniki ne plačujejo parkirnin, cestnin, letnega prispevka za ceste in podobno.

Večkrat govorimo, da bo postalo Prekmurje ekološka regija. O tem le govorimo, storimo pa daleč premalo. Z velikoserijsko proizvodnjo električnih avtomobilov in baterij se bo cena le teh bistveno znižala. Na to se mora regija, ki se ima za turistično in ekološko, pripraviti. Investirati moramo v izgradnjo pametnih polnilnih postaj na vseh turističnih točkah v Pomurju in v urbanih naseljih.

Kaj bi o BMW i3 povedali znani Slovenci?

Igor Akrapovič : ”Kakšen avto je to, ki nima izpušnega lonca …”

Uroš Merc (Bisol) : ”Poglej, niti sončnih celic nima …”

Ivo Boscarol (Pipistrel) : ”Saj se ne da leteti z njim  …”

Običajen Slovencelj bi pa povedal ”Brez veze, za ta denar dobim dva bencinska” ali pa ”Za ta denar se lahko vozim s taksijem do smrti”

Saj je nekaj resnice v tem, a če bi vsi razmišljali na podoben način, bi svet razvoja obstal. Ozrimo se vrnil deset let nazaj, ko je Steve Jobs začel razmišljati o pametnem telefonu. Večina je imela podobne opazke: Kaj mi bo telefon z internetom, s fotoaparatom, s kamero, z glasbo, s TV-jem, saj imamo za to druge naprave. Pa poglejmo danes, skoraj 80 odstotkov mobilnih telefonov je pametnih in kaj vse počnemo z njimi.

Tudi sam imam nekaj vizionarske žilice v sebi

Pred 20 leti sem pripeljal v Mursko Soboto prvo komercialno vstopno točko za internet. Novinar Žunec me je povabil v studio TV Idea na pogovor, kjer sva govorila o napredku interneta. Na koncu oddaje me je vprašal, kam bo šel razvoj v naslednjih desetih letih. Odgovoril sem mu, citiram ”po mestu se bodo sprehajali ljudje , v rokah bodo nosili naprave, s katerimi bodo telefonirali, poslušali glasbo, slikali, snemali in brskali po internetu”. Seveda takrat še nisem vedel, da se bo tej napravi reklo pametni telefon.

Za konec si bom dovolil izreči vizionarsko napoved o električnih vozilih: Čez nekaj let se bomo vozili z električnimi vozili, ki bodo sama poiskala prosto parkirno mesto, prosto polnilno napravo, nas odpeljala do proste mize v prijetnem lokalu. Ko bomo sedli za volan, bo avto prepoznal lastnika avtomobila, preveril zdravstveno stanje voznika in mu dovolil upravljanje avtomobila …

S tem bom končal, da ne bom še bolj zašel v vizionarske vode.

Komaj že čakam na testiranje električnega avtomobila Tesla S.

Takrat pa kaj več o Elonu Musku, direktorju Tesle motors, ki ga mnogi omenjajo kot avtomobilskega Stevea Jobsa.

Jože Rappl – Savo

Fotografije – Zoran Vogrinčič

Oglasni prispevek

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gronska strejla (nepreverjen)

Zgleda ka je naftni lobi popusto, či zadnje čase tak množično elektro avtoje odijo na trg. ZDA so lekar vidle ka nedo mogle držate petrodolara v višavaj kak dugo do ščele..

M (nepreverjen)

Predrago! Če želijo postati konkurenčni na trgu z vozili na električni pogon, se morajo približati 3x manjši ceni od trenutne.

vzhodno od raja (nepreverjen)

fajn članek, pa za spremembo dobre fotografije

Landini

Pred Teslo S se lahko vsi le skrijejo.

abner

Lep clanek...

BB

@Landini: Tesla pa pred njimi s svojof cejnof ;)

Gost (nepreverjen)

Starejše novice