Legendarni ruski terenec po 38 letih še danes pride tja, kamor nekajkrat dražji zahodnjaški in vzhodnjaški terenci ne morejo.

Redki so legendarni izdelki, ki bi se v svetu prodajali že več desetletij in bi jim uspelo  zadovoljevati stalno nove kupce. Ruska avtomobilska industrija, skoncentrirana v tovarni Avto VAZ, dokazuje, da tudi v časih, ko avtomobili menda zastarajo že po dobrih petih letih, lahko prodaja tudi več kot 35 let stare modele. In to tudi na Zahodu! Ob tem je Lada Niva za marsikaterega nekajkrat dražjega zahodnjaškega ali vzhodnjaškega terenca še vedno skoraj nepremagljiva, o čemer se lahko prepričate v zgornjem posnetku.

Delovni stroj, s katerim lahko tudi plužimo

Lada Niva je legenda med terenskimi vozili, danes jo mnogi imenujejo kar delovni stroj, saj se po sposobnostih na terenu lahko primerja celo s traktorji. Na poti za Nivo ni bilo ovir. Opremljena s plugom, je vozila preden so cestne službe očistile ceste, gozdarji in lovci so se lahko zanašali na njeno zanesljivost, ni bilo strahu, da bi elektronika odpovedala na najbolj oddaljeni poti, popotniki so z njo odkrivali svet ali pa se zapeljali le do plaže in smučišča. Niva zmore bočno nagibanje do 48 stopinj, premaguje vzpone do 58 odstotkov, pod njo je lahko bilo tudi 65 centimetrov vode, kar je še vedno ni zaustavilo.

Udoben »sovjetski« terenec

Lada je iz drugih časov, kar dokazuje s svojo velikostjo, trivratna različica, ki je bila najbolj pogosta na naši cestah, meri v dolžino zgolj 3,72 metra, kar pomeni, da je krajša od vseh današnjih terenskih vozil. V njej pa je še vedno dovolj prostora za štiri ljudi in 266 litrov prtljage, še vedno pa se lahko doda prtljago obešeno na zadnjo kljuko.

V Avto VAZu so razmišljali o razvoju terenskega vozila že v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1976 so predstavili avtomobil, ki je imel po besedah oblikovalcev na podvozje Range Roverja postavljeno karoserijo renaulta 5. Poimenovali so jo Niva, kar v ruščini pomeni »njiva«, »koruzno polje«. Zahodni Evropi je bila Lada Niva predstavljena na pariškem avtomobilskem salonu, poldrugo leto po začetku proizvodnje, ki se je začela v Togliattiju, leta 1977.

»Lada Niva je vozilo zmogljivostjo džipa, tudi po najtežjem terenu brez problemov, poraba ni za naš žep, po snegu in blatu kot po asfaltu.« Test iz revije Avto Magazin, 16.3.1982

Sprememba imena Niva v Taiga 4x4

A podjetni Rusi so Nivo znova pripeljali na nemški trg. Avtomobil so nekoliko izboljšali, mu dodali ABS, elektronski pedal plina, zaporo diferenciala in servovolan ter ga obdali z zaščitno plastiko. In predvsem – spremenili so mu ime v taigo 4x4 ter najavili, da jih bodo izdelali le v 1.000 primerkih. Priredili so tudi VIN-kodo, ki se pri nemških Nivah jasno loči od tistih, namenjenih za Rusijo. Zimzeleni terenec, ki je bil predstavljen "daljnega" leta 1976, je bil lansko leto v Nemčiji na voljo od 10.990 evrov.

Niva še vedno konkurenčna

Do danes se pri osnovni Nivi ni veliko spremenilo. Izboljšali so sedeže, naredili majhne spremembe karoserije, motorju dodali elektroniko ter s tem zagotovili, da se je še vedno lahko prodajala na evropskem trgu. Avto, ki izhaja še iz časa, ko so avtomobili komaj dobivali varnostne pasove, o ABS se je šele razmišljalo, ESC in druga elektronika pa je bila skupaj s preizkusnimi trki Euro NCAP in zvezdicami varnosti le še znanstvena fantastika. A Niva ima eno, danes še posebej zoprno lastnost - porabo goriva. A Rusi so z Nivo pokazali, da znajo izdelati avtomobil, ki s svojo trdoživostjo presega vse tekmece in ostaja praktično edini primerek terenskega vozila, pri katerem za stalni štirikolesni pogon ne skrbi elektronika, kar zahtevnejši in izkušeni vozniki terenskih vozil še kako znajo ceniti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice