Vir: AMZS
Avtomobilski trg se bo še naprej soočal s pomanjkanjem novih in rabljenih avtomobilov.

Analiza prodaje osebnih avtomobilov na slovenskem trgu v letu 2021, ki jo je naredila Avto-moto zveza Slovenije, je pokazala, da si prodaja novih osebnih avtomobilov (prodanih je bilo 53.988) še ni opomogla od posledic epidemije.

Trg je zaznamovalo še pomanjkanje polprevodnikov, kar je vplivalo na izdelavo in dobavo novih avtomobilov. V primerjavi z rekordno prodajo tega stoletja leta 2018, ko je bilo prodanih 72.835 avtomobilov, je bila lani prodaja manjša za skoraj 19.000 avtomobilov ali skoraj 26 odstotkov.

Rast cen avtomobilov

Daljši dobavni rok je vplival tudi na trg rabljenih vozil, kjer so cene poskočile podobno kot pri novih. Zaradni manjše prodaje novih avtomobilov leta 2020, je na trgu manj malo rabljenih vozil.

Avto-moto zveza Slovenije ugotavlja še, da se je lani v primerjavi z letom 2020 za četrtino povečal uvoz rabljenih avtomobilov iz tujine, na novo jih je bilo registriranih kar 37.325.

Vir: Avto-moto zveza Slovenije

Kaj to pomeni za kupce?

Nobena skrivnost ni, da je med rabljenimi avtomobili na trgu veliko takšnih s prevrtenimi kilometri in prikritimi napakami.

»Če so se na avtomobilu dogajale kakršne koli nepravilnosti, laik zgolj z ogledom avta to zelo težko ugotovi. Avto, ki je videti zelo lep in dobro ohranjen, lahko ima tudi več kot 300.000 prevoženih kilometrov oziroma dosti več od prikazanega stanja.

Z menjavo volana, prestavne ročice, stopalk in z nekaj »kozmetičnimi popravki« se lahko dejansko stanje avtomobila zelo dobro prikrije. Ob uporabi digitalnih števcev pa je lažno vpisovanje kilometrov tudi dandanes hitro, preprosto in zelo poceni,« pravi Janez Kajzar, tehnični svetovalec pri Avto-moto zvezi Slovenije.

Pregled rabljenega avtomobila

Po ugotovitvah mehanikov pri Avto-moto zvezi Slovenije, so najpogostejše napake pri pregledu rabljenih vozil odstopanje debeline laka od tovarniških normativov, izrabljene pnevmatike, težave z akumulatorjem, napake na podvozju ter slabe zavore oziroma izrabljene obloge.

Pri pregledu je obvezna tudi kontrola tekočin v avtomobilu, med testom delovanja motorja se lahko pokažejo še napake na sistemu za dovod goriva.

Vir: Avto-moto zveza Slovenije

Nakup rabljenega avtomobila naj se začne s pregledom njegove zgodovine

Stroški za kupca v primeru manipulacij in prikritih napak lahko znesejo tudi več tistoč evrov. 

»A še bolj kot neželeni izdatki je ob nakupu avtommobila, ki ni povsem tehnično brezhiben, pomembno zavedanje, da z njegovo uporabo ogrožamo ne le svoje, temveč tudi varnost sopotnikov in  drugih udeležencev v prometu.

Največje tveganje pri tem seveda predstavljajo napake oziroma pomanjkljivosti, za katere voznik sploh ne ve, da jih avto ima, saj se lahko zgodi, da ravno te pri morebitnem trku odločajo med življenjem in smrtjo,« opozarja Kajzar. 

Strokovnjaki Avto-moto zveze Slovenije svetujejo, naj kupci rabljenega avtomobila temeljito proučijo zgodovino avta, kar lahko storijo s pomočjo servisne knjige. Nadaljnje možnosti preverjanja ponuja sistem Avtolog.si, ki je brezplačen in splošno dostopen. Potrebujejo le VIN številko vozila, pogoj pa je, da je avto že bil registriran v Sloveniji.

Dodatno zanesljivost nakupa poveča pregled avtomobila v servisni delavnici.

Vir: Avto-moto zveza Slovenije

Portal DoberAvto.si za večjo zanesljivost nakupa in pomoč pri prodaji rabljenega avtomobila

Kupci rabljenih avtomobilov si lahko pomagajo s spletnim avtomobilskim oglasnikom DoberAvto. si, ki deluje od lanske pomladi. Ker ima vsak avto prikazano VIN številko, se avtomatsko prikažejo tudi podatki o dejansko prevoženih kilometrih.

»Največ časa in energije vam bodo prihranili ravno avtomobili z oznako Preverjeno, saj boste že iz poročila AMZS mojstrov, pripetega k oglasu, lahko zelo prepričani o tem, ali je nakup izbranega avta dobra odločitev ali ne.« poudarja Žiga Primožič, vodja DoberAvto.si.

Primožič dodaja, da se lahko portal DoberAvto.si pohvali tudi z zelo dobro uporabniško izkušnjo za tiste, ki bi radi prodali svoj rabljen avto.

»Prodajalci avtomobilov, ki želijo na DoberAvto.si vnesti oglas prek pametnega telefona, samo kliknejo ikono v spodnjem desnem kotu. Če pa želijo to storiti prek računalnika, začnejo v rubriki oddaja oglasa v zgornjem meniju.

Če ima avto znano zgodovino, mu bo sistem na podlagi podatkov samodejno pripel značko Obetavno, kar pomeni, da si prodajalec na ta način povečuje možnosti za hitrejšo prodajo.«

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Flip (nepreverjen)

To sranje s euvaža ker jim je dovoljeno, take davke bi nabil za ta uvožena sranja da ne bi nihče več enega avta pripelkjal v Slovenijo, samo odpad pride do nas z Nemčije, ker ostalo se jim ne splača uvažati . Na enem avtu ko ga popravijo za silo, popravijo pleh in zbijejo kilometre, imajo po 3000 € čistzega zaslužka.

In reply to by ewfweffberre (nepreverjen)

Talisman (nepreverjen)

Ja tisti ki kupuje najceneje pač dobi najslabše možno. Nič opreme kot je avtomatik, led itd. Dobi pa usnjene sedeže brez gretja ker takega avta v DE ali AT ni možno prodati, zato je bistveno cenejši za uvoz k nam. Kilometri pa ni nujno da so kritični, čeprav malo čudno da ima skoraj vsak avto pri nas manj kot 150.000km, če pa pogledate tuje strani pa običajno več ob primerljivi ceni.
Kupec pa naj se vpraša ali je pametno kupiti avto pri prodajalcu, ki je vmes zamenjal firmo ali pa ima firmo na ime koga drugega, to običajno pomeni da se hoče zaščititi pred zakonskimi obveznostmi/davkarijo in bo kupec v primeru težav nasankal.

In reply to by Flip (nepreverjen)

Flip (nepreverjen)

Oprema je res " najpomebnejša " pri avtu..namesto d abi gledlai motor, latsnosti, kvare motorja itd. Koga briga avtomatski menjalnik, pol se ti pa pokvari pa amen, 3-4 jurje za popravilo pa si zmagal..ne vem eni res radi delate za avte . Dobiš ti lahko 2 leti starega Mercedesa zdelanega, pa sanjaš da ima 27.000 kilometrov narejenih, v resnici pa jih ima 150.000 potem s epa čudiš po treh letih kot je en napisal že, da si pol avta mogel zamenjat, samo bogu s elahko zahvališ da ti ni šla veriga ali pa jermen na motorju.

In reply to by Talisman (nepreverjen)

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Najbole so pametni tej eni ,ka bi radi za 500. euro meli avto kak s salona...

en (nepreverjen)

Kak že sama beseda pravi, kupujete RABLJENI avto. Pri tem najbole ne razumem ljudi, keri kupujejo 5let star rabljen avto z več kot 100tisoč prevoženimi km in potem komplicirajo za vsako najmanjšo pikico na laku ali v notranjosti. Če bi radi meli brezhibnoga si novoga kupite, pa še pri teh je v zadnjih letih ogromno reklamacij, ka majo ljudje velke probleme z čisto novimi avtomobili. Ka se prevrtenja kilometrov tiče je to pri novejših avtomobilih že malo težje skriti, ker novejši avtomobili shranjujejo podatke o kilometrih v večih med seboj neodvisnih modulih in je dandanes to enostavno preveriti že s svojim mobitelom in kakim OBDeleven ali podobno napravco. Kar se pa teh strani za preverjanje dejanskega stanja avtomobila in prevoženih km tiče, pa vam lahko povem, da če kdo slučajno misli da se lahko zanese na podatke iz teh strani, potem se lahko samo zelo nasmejem. Podatki iz teh strani so odvisni od tega kar nekdo nekje na kakem servisu vnese v računalnik in pri tem seveda nihče ne more preveriti ali so bili vnešeni podatki dejansko resnični.

fefefefefef (nepreverjen)

Tako. Podatki vnešeni so samo od uradnih servisov. Pa še tan nej mus ka not vnesejo oz. te že rejsan moreš koga poznati.

Kujpo san avto 2 leti star z nemčije. Pelan na servis pa mi na servise povejo ka je cejle prtlažnik nauve cuj zoštukani, ka očitno bil karambolejrani.

Kupleni avto v MS pri enon tun našon majstri ka vozi doj audije. Avto seveda, garažiran, nekaramboliran, kot nov, realni kilometri, redno servisiran, vse potrjeno. Na papejri najbuakše auto kasi ga vido.

Seveda, kda je avto skup vdaro je pelo k nekšnome šušmari ka so doma ga skup narejdili v nemčije, ka bi ga na Audije preveč koštalo. Taka realni podatki gor doj. Rableni auto je vedno maček v žakli, samo odvisno ka kvelki maček je not.

Kujpiti vedno nauve auto. Če mate 1000€ plače te pa vozili citroena. Če mate več pa pač baukše. Meti 1000€ plače pa kujpite 6 lejt star merđo samo zatau ka je merđo ste vij naure.

In reply to by en (nepreverjen)

Flip (nepreverjen)

Pamet si drugič kupi z Nemčije. AMpak dobro ti si se barem nekaj nafčo s toga . Novi avto je v Nemčiji dražji kot isti motor, oblika, znamka, model v Sloveniji oprema z Nemčije boljša in vam bizgecom ni jasno da je z avtom nekaj narobe če se na koncu 2 leti stari nemški v Sloveniji prodaja ceneje kot isti s slabšo opremo kupljen nov v Sloveniji ? Že samo da ga z nemčijo v SLovenijo spraviš je strošek 1000 € in več .

In reply to by fefefefefef (nepreverjen)

fefefefefef (nepreverjen)

Glej. Nejsan prve ka je kujpo rablenoga "prva klasa" autoja iz nemčije. San kujpo, san najebo in zdaj dale iden na renoje,škode,mazde direkt iz tovarne.

In reply to by Flip (nepreverjen)

Flip (nepreverjen)

Oprosti ka sem grdo napisal, saj sem napisal da si ti barem k pameti prišel, eni pa vztrajajo dalje s tujimi avtami .

In reply to by fefefefefef (nepreverjen)

. (nepreverjen)

fefefefefef Bi lejko znau ka je Reno nej avto Mazda pa si Japonci so zakon.

In reply to by fefefefefef (nepreverjen)

2004feef (nepreverjen)

Njesmo več leta 2000 ka samo clio obstaja. So renoje od 2015 letniki dale odlično zanesljivi autoje. Ne bi meli potniki pa firme meganov če bi za 1 leto skup kapali. Ribajo 300 jurjof brez problema. Potrošni material pa fal.

In reply to by . (nepreverjen)

Flip (nepreverjen)

bnecinski 1.2 130 konjev je katastrofa, motorji so se menjavali pri 80.000 km. Podobno Opel Astra cdti 1.6, ketne šle po gobe..

In reply to by 2004feef (nepreverjen)

Fallen (nepreverjen)

Ma keri dobre izkušnje z nakupon rabljenega vozila v ms?

prekmurc (nepreverjen)

Pri Škafari reno

In reply to by Fallen (nepreverjen)

Flip (nepreverjen)

Največji glupani so ljudje kateri kupujejo uvožene avtomobile. Zbiti kilometri, potolčeni, sestavljeni karoserijsko iz dveh, treh avtomobilov, ali važno da s evidi razkoš, lepi spolirani BMW s 400.000 realnimi kilometri za " ugodno" ceno pa z nemško opremo. Če maš srečo dobiš malo rabljeni od prvega slovenskega lastnika, vse oostalo je boljše kupiti slabšega po moči, po znamki, pa novega z garancijo. Ampak danes so novi avtomobili za 3000 € dražji kak lani, rabljeni pa 3-4 leti isto in imajo ceno takšno kak lani novi. Sramotno dviganje cen in laž glede čipov. Umetno ustvarjene visoke cene da vidijo koliko so ljudje pripravljeni plačevati za avte, a hkrat bližajo ceno med motoirji z notranjim izgorevanjem in med električnimi sranji od avtov katerim duže puniš baterija kak pa se voziš z njimi pa to za take cene da bruhaš. Pa še mesečno najemnino plučuješ za usrano baterijo.

Nemcijz (nepreverjen)

Pa sam si najdes avto v Nemciji in uvozis... najboksa izbira... jebes posrednike, saj ti zbijajo km preden ga uvozijo v Slovenijo.

Imas se in se izbire V Nemciji.. lahko si najdes dober avto za dosti cenej kot v Slo.

In reply to by Flip (nepreverjen)

štajerec

Boljše kupiti mali avto novi,kak pa vejko storo kljuse.Jaz sen pri rabljenih stalno nasra-defekt na defekt.

tt (nepreverjen)

Jah viš, ge san pa do zdaj kupo dva noviva avtoja in z obema san mel telko problemov ka bi se človek najrajše zjoko. Sicer rejsan ka je stalno garancija vse pokrila, ali ka ti to pomaga gda je avto več na servisi kak pa doma.

In reply to by štajerec

Bisgec (nepreverjen)

Zaj pa računaj ka takši avto s serijskimi napakami rabljeni kupiš brez garancije?

In reply to by tt (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Kupite Toyoto 10 lejt garancije oziroma 160000 km nemaš kaj zgibiti.

. (nepreverjen)

Vprašanje je samo če te nategnejo fejst ali zelo. Na žalost si novih ne bomo več mogli privoščiti, ker nam dobiček poberejo tujci ki upravljajo z našimi firmami in naravnimi bogastvi.

Nemcija (nepreverjen)

Zakaj ne nemcija? V De ni zbijanja km, trenutno je kazen 1e na zbiti km.... sam sem si našel avto v De , uvozil in z vec opreme manj km, prisparal 3000..

Flip (nepreverjen)

Kaj ti ni jasno, kilometri z Nemčije se zbijejo takoj ko avto prispe v Slovenijo..saj tam s eprodajajo bolj kot ne z realnimi..pa te kazni so na papirju kdo vse preverja te jugovićke preprodajalce je pa druga zgodba, pri nas jih nihče ne kontrolira. Ti kupiš z Nemčije avto ki bi naj v dveh letih imel narejenih 30.000 km, ima pa jih realno 150.000 in ti do velikega servisa lepo še furaš avto do 250.000 - 300.000 pa lahko smao upaš da ti ne bo šel motor po gobe. Kak vam ni žal dajati za nepmka zvožena sranja denarja ? Samo da se vidi kako veliki in nobel avto imate, v resnici pa je manj vreden po kvaliteti od nove Dacie . Ni vam janso da se z Nemčije ne iz0plača pripeljati avta v Slovenijo, razen če je z njim nekaj narobe in ga za silo pokrpaš pa potem prodaš naivnežem.

In reply to by Nemcija (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ka filozofejrate z zbijanjem kilometrov, či daš za avto 15000 Evro ga pelaj na uradni servis pa km preverijo, tou se ne da skriti se je zapijsano. Prodajalec pa itak jamči za km.

trollbusta (nepreverjen)

Če je v Nemčiji zbijanje kilometrov kaznivo, še ne pomeni, ka se kilometrov ne zbija. Zbiješ jih pred servison/tehničnin, sakšo leto na isti termin in maš namesto 30k prevoženih letno samo 15k. Big deal, to delajo tuj v Sloveniji in tudi v Sloveniji je to kaznivo. Ne zbijajo se pa kilometri direktno pri dileraj, oni že takšen avto dobijo in tudi sami največkrat ne vejo, če se je kaj manipulejralo z avtojon. Pa tudi takši maheri obstajajo (Litva, Poljska), ka ti prepišejo in zbijejo kilometre na sakšon moduli z hextagon čas posla, tak ka niti od ovoga pojba tan zgoraj, ka očitno z OBDeleven kipuvle avtoje, ne bi njegov mašin znal, ka so zgonjeni doj ...

Tak kak v Sloveniji se tudi v Nemčiji beleži stanje kilometrov na tehničnon. Edino ta posebnost je še, ka če voziš avto na nekši konkreten servis, ti jih tudi tan zabeležijo in je dostop do teh podatkov preci enoten. Ampak, kak san že prej povedo, ti lejko zbiješ kilometre prlej, kak pa prideš nekan, ge jih popišejo ...

Pa še neka bom dodal. Zakoj ste fauš folki, ka vozi BMW-je, audije, mercedese? Je to potrebno? Obtožuvlete jih, ka majo takšen avto samo zato, ka ga kažejo pred sousidami. Se je že keri od vas kdaj pelo v takšon avtoji? Je štoj pomislo, ka je mogoče nekomi gušt voziti lejpi, moderen luksuzni avto? Zakoj pa te na drujgi strani eni vozijo spake, kak so juke, kadjar, captur? Ges ne poznan nikoga, ka bi vse sile napinjo v nakup dotično captura. Takše avte kujpijo lidje brez prave ideje, ka bi radi vozili.

Zakoj trbej 15-letni smrkli brez dohodka meti novi iPhone pa MacBooka? Ali pa električni skiro za 1000 EUR? Bluetooth slušalke za 350 EUR? Pustite lidij, naj s svojimi pejnezami delajo, ka ščejo. Najboukše je, kda je vgojdno nešče na križišči drugomi fauš dobroga avtoja. Pa te doma ostani, če ti tak na živce ide. Se v resnici mogoče takše osebe počutijo manjvredne, ker njih okolica vidi v citroenaj in podobnih jajcaj?

Seveda, tudi ges opažan dosta lidij z novejšimi švabskimi avtoji, gor pa kitajske gume. Definitivno se sakši malo namuza ob ton dejstvi. Ampak on si ga je kujpo, on se je zapufo, on ga vzdržavle in rešavle probleme. Tisti z renojami pa toyotami so pa nej zapufani?

Čez 10 lejt, kda se Posedi navoli furati tej novi salon z razstavlenimi trejmi avtojami v Maximusi, te isto pravli za vse tej toyote hibride, ka jih zaj na velko odavlejo - zbiti kilometri, strošene baterije, vsi deli dragi kak žafran ...

stripi (nepreverjen)

ka fali renojem??

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Flip (nepreverjen)

Da bi bil fauš ker voziš nekoč razbitega in s kilometri zbitega BMW - ja za katerega boš v par letih vložil še nekaj tisoče € da bo koliko toliko ok ? Brez zamere, kupi si novega če hočeš da ti bodo ljudje favš, pa s svojim denarjem si prej še hišo naredi ali pa kupi avtu primerno veliko stanovanje ;) . Ker tudi to sem že vidl, 5 ljudi v garsonjeri pod oknom pa parkiran veliki merđo..hvala lepa za takšen " luksuz " ;) . Ali s kriminalom pridobljen denar potem pa frajerji par let, dokler jih ne dobijo .

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

Samo mo dodal še to, kda ste čuli, ka majo v USA probleme z vrtenjon kilometrov? Nemajo ga. Ka bi bar delno zaščitili kupca pred prevrtenimi kilometri, bi v Evropi že davno mogli uvesti sistem, kak je v USA. Tan ti kilometre popišejo skoz, kda te policaji stavijo. Zdaj pa se ti lepo *ebi pa vrti kilometre nazaj pred tehničnin ... V nekši evidenci boš skoz mel diskrepanco, če se boš tou šou.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Do sedaj sem še vedno kupil rabljen avtomobil od osebe, ki sem jo osebno dobro poznal !!!!
In vedno sem kupil zelo dober avtomobil in po ugodni ceni !
Še nekaj je, kar večina sploh ne razmišlja in ne ve.
Razlika je tudi KJE je bil avtomobil vožen !!!!
Rabljen avtomobil, i se je večinao časa vozil nekje v večjem mestu, recimo v Ljubljani ima motor bistveno "več kilometrine", kot je relano stanje na števcu, ker tam avtomobili ogromno časa stojijo v koloni pred križišči in vozi pol ure skozi mesto in naredi 3 ali 4 km, dejnsko pa je motor laufal pol ure ali več.
Razlika je tudi, če je avtomobil bil vožen v hribih ali po Pomurski ravnici !!!
No, pa stanje pločevine je različno, če je bil garažiran ali pa nekje pred blokom večno zunaj !!!
In še kaj takega bi se našlo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice