Policija ta teden poostreno nadzira tovorna vozila in avtobuse.

Z včerajšnjim dnem se je v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji, začel evropsko usklajen poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi, ki bo potekal vse do nedelje.

Namen tako imenovane akcije Truck & Bus je zmanjšati število kršitev cestnoprometnih predpisov s strani voznikov tovornih vozil in avtobusov pri prevozu tovora ter potnikov.

Policisti bodo v prvi vrsti pozorni na kršitve, povezane s trajanjem vožnje ter obveznimi počitki in odmori voznikov, manipulacijami z zapisovalnimi napravami (tahografi) in tehnično brezhibnostjo vozil. Prav tako bodo pod drobnogled vzeli pravilno nalaganje in pritrditev tovora ter preobremenjenost vozil.

Kot vedno pa bodo seveda pozorni tudi na ostale prekrške v cestnem, ki lahko vodijo v prometne nesreče, na primer na področjih hitrosti, varnostne razdalje, nepravilnega prehitevanja, ter strani in smeri vožnje.

Sicer pa se nam poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi letos obeta še dvakrat; med 22. in 28. julijem ter med 14. in 20. oktobrom.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kriptoniche (nepreverjen)

A ni to že vsakdanjik v pomurju?
Dosti sem v LJ, niti enega policaja ne vidin, niti redarov, ali v prekmurji pa samo radare vidim...

BUM - OK (nepreverjen)

ČISTO IMAŠ PRAV To se tako samo lahko ti kvazi policaji izživljajo v Prekmurju, begunce pa ne bodo lovili majku jim j......... pokvarjeno.

In reply to by Kriptoniche (nepreverjen)

Telige (nepreverjen)

DF tij ka maš telko časa ka non stop komentiras članke na ton portali bi komot lejko šau malo na friski luft pa jih lovil in k sebi domau povabo. Bar bi mel drujzbo ka nebi telko bedarij pijsal.

In reply to by BUM - OK (nepreverjen)

Starejše novice