FOTO: Facebook (Slovenska policija)
Umirjeno pridemo hitreje do cilja v prometnih konicah na avtocesti, opozarjajo policisti.

Ta teden, še vse do petka, poteka akcija Umirjeno pridemo hitreje, s katero si policisti prizadevajo za izboljšanje pretočnosti prometa v jutranji konici. 

Možje v modrem bodo tako na več lokacijah preverjali upoštevanje varnostne razdalje, pravila vključevanja in izključevanja z avtoceste, pravila pravilnega prehitevanja oziroma kršitve, kot je na primer prehitevanje po odstavnem pasu, uporabo smernikov ter uporabo naprav in opreme, ki motijo voznika med vožnjo.

Sicer pa se je sredi minulega meseca začela tudi akcija Vozi desno, prehitevaj levo. Ustvari reševalni pas!, ki voznike opominja na pravilno vožnji po avtocesti:

Avtocesta velja za najvarnejšo cesto, ker je na njej glede na število vozil in prevoženo razdaljo manj nesreč kot na ostalih cestah. Toda vse več voznikov uporablja levi prometni pas za vožnjo po avtocesti, pri tem pa pozablja, da je namenjen zgolj prehitevanju. Zaradi neupravičene uporabe levega prometnega pasu se hitrost vseh voznikov zniža, v času prometnih konic pa se promet zato večkrat celo ustavi. Pretočnost prometa tako postaja slabša, hitrost vseh vozil pa se zmanjša, kar vodi do zastojev in povečuje tveganje za nalet vozil,« so zapisali v Slovenski policiji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice