Testiranje 13 bencinskih in dizelskih motorjev je postreglo z izjemno zanimivimi rezultati.

Ljudje se v sodobni družbi k sreči vse bolj zavedamo vpliva, ki ga imamo na okolje, in kot potrošniki sprejemamo odgovornejše odločitve. Ekološki vidik postaja eno bistvenih vodil tudi pri nakupu avtomobila, saj kupci različnim emisijam posvečajo vse več pozornosti. 

Za okoljsko ozaveščene voznike je tako razveseljiva novica, da so nova dizelska vozila pravzaprav presenetljivo čista. Nedavno testiranje 13 bencinskih in dizelskih motorjev, ki ga je opravil klub ADAC, je ponudilo izjemno zanimive rezultate. Izkazalo se je namreč, da aktualni Euro 6C in Euro 6d avtomobili po čistoči celo močno presegajo normative.

Rezultati emisij NOx kažejo, da se vrednosti gibljejo bistveno nižje od predpisanih mejnih vrednosti.

Ne le, da so se dizelski motorji znašli občutno pod vrednostjo 168 mg/km – z izjemo Hondinega 1.6 i-DETC niso presegli niti nove WLTC meje 80 mg/km.  

Nizke vrednosti NOx, nižje od Euro 6 WLTC 60 mg/km, so sicer zabeležili tudi bencinarji, toda absolutni zmagovalci testiranja so nedvomno trije dizli.

Okolju prijazne dizle najdemo tudi v ponudbi Avtohiše Posedi na Tišinski ulici 29c v Murski Soboti, ki med drugim vabi k ogledu vozil znamk Volkswagen in Škoda.

Volkswagen T-Roc 1.6 TDI BMT Style je na voljo že po akcijski ceni 22.685 evrov, Škoda Karoq Active 1.6 TDI pa po akcijski ceni 22.870 evrov.

Priznana avtohiša vam med drugim ponuja možnost testne vožnje. Več o njihovi ponudbi, cenah in ugodnostih lahko izveste na Facebook strani Ferdinand Posedi oziroma na naslovu:

FERDINAND POSEDI d.o.o.
Tišinska ulica 29c
9000 Murska Sobota

Tel: 02 538 11 00
Mail: [email protected]

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice