Gajser se je na peti dirki za AMZS državno prvenstvo v Mačkovcih z dvojno zmago uspešno vrnil na tekmovalne steze. Še v petek vse do popoldneva ni bilo jasno, ali bo aktualni svetovni prvak lahko tekmoval, na veselje več kot štiri tisoč glave množice, ki se je zbrala ob stezi v Mačkovcih, pa je skupaj z našimi najboljšimi motokrosisti uprizoril pravi bencinski spektakel. 

Vse oči gledalcev in ljubiteljev motokrosa so bile seveda uprte v Tima Gajserja. Poškodba je kot kaže stvar preteklosti in naš prvak ima v glavi že naslednje dirke za svetovno prvenstvo.

»Počival sem minimalno. Takoj, ko sem lahko, sem začel delati vaje pod budnim očesom fizioterapevta, kajti tempo na dirkah MXGP je neusmiljen in vsak dan, ko ne delaš na kondiciji in moči, pomeni težave na dirki. Na dirke MXGP se vračam z jasnim ciljem, da se vsako dirko posebej odpeljem optimalno. Nikakor pa ne mislim z glavo skozi zid, sezona je še dolga in zgodi se lahko še marsikaj. Antonio Cairoli je sicer trenutno v položaju, ko lahko nadzira tekmece in ne potrebuje nujno zmage, ampak samo konstantno nabiranje točk. Bomo videli kaj prinesejo naslednje dirke, zagotovo bo zanimivo.«

Dirko je izkoristil za trening pred tekmo, ki ga čaka že naslednji konec tedna v Italiji. Vodilni položaj v skupnem seštevku državnega prvenstva je v odprti kategoriji z odlično vožnjo in dvojnim drugim mestom utrdil Luka Kutnar, tretje mesto je zasedel Aljoša Molnar.

Pred dirkači je poletni premor, naslednja dirka za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 27. avgusta na kraljici slovenskih stez, v Radizelu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice