Danes so se na Letališču Murska Sobota srečali ljubitelji hudih avtomobilov.

Trije strastni ljubitelji avtomobilov so se letos združili v Atmosferce. Saša Kapetanovič, Jure Gregorčič in Ciril Komotar vedo, da je avtomobil več kot tisti prostor med stranskima ogledaloma. Avtomobilizem je zanje je strast, srčnost in priložnost – za podajanje vsebin skozi mavrično prizmo.

“Bratje Atmosferci”, kot se imenujejo sami, so danes na soboškem letališču pripravili druženje z ljubitelji avtomobilov.

K nam so pripeljali tri ekstremno hude avtomobile, in sicer: Toyoto GR Supra, Ford Ranger raptor in Porsche 911 Turbo.

Kako je bilo na današnjem druženju pa v priloženi fotogaleriji in videoposnetku.

In kdo so Atmosferci?

Saša Kapetanovič

Novinarstvo in avtomobilizem, tudi tisti dirkaške sorte, sta del njegovega življenja že od rojstva. Ti dve strasti je združil pred skoraj dvema desetletjema, ko se je pridružil ekipi Avto magazina. Tam je že sedemnajsto leto vodja testne ekipe in skozi njegove roke je šlo že prek 2.500 različnih avtomobilov. Tenkočutnost opisovanja vozniške izkušnje mu je blizu, vsebina, ki jo natipkajo blazinice njegovih prstov slovi kot skoraj tako sočna, kot njegov občutek za hitrost. Saša je najhitrejši Atmosferec. Tudi zato, ker je šest let nastopal v različnih dirkalnih serijah doma in v tujini.

Jure Gregorčič

Najprej Dolenjec in šele za tem vse ostalo. Kolegi novinarji mu pravijo prvi kuli slovenskega avtomobilskega novinarstva. Njegov občutek za zgodbo že poldrugo desetletje ne najde para. Je pripadnik religije zobnikov, neustavljivi romantik, zaljubljen v vse kar se pelje, leti in pluje. Užitke najde tudi pri tempu pešča in bolj kot v konje prisega na njutonmetre.  Veruje v tehniško kulturo in svojo izborno mero znanja deli tudi in predvsem v sklopu največje slovenske avtomobilske revije – AMZS Motorevije. Jure Gregorčič je atmosferski glas razuma, edini inženir med tremi brati po bencinu.

Ciril Komotar

Avtomobile in ljubezen do mobilnosti mu je v zibko položil pokojni oče, Ciril Komotar. Preden je Ciril Komotar tretji zavzel primat med kreativneži slovenskih družbenih omrežij s svojo Komotar minuto, ki žanje val odobravanja med publiko in strokovno javnostjo, je enajst let vozil, testiral, fotografiral, režiral in pisal v okviru Siol Avtomota, prve izkušnje pa je od leta 2004 nabiral pri reviji Avto+Šport. Ciril je bržkone edini avtomobilski novinar, ki v rokah drži pozornost mladih voznikov in voznic.

Tako vsaj imajo zapisano na spletni strani.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stratosferci (nepreverjen)

cist povprecni sportni avti. boring. :(

en (nepreverjen)

Hudi avti??? Ne me jebat... Edino Porsche je soliden avto tu...

Starejše novice