V MIKK-u zaganjamo pobudo, katere cilj je na enem mestu zbrati vse arhivske posnetke murskosoboških skupin, ki so v mestu obstajale od začetka sedemdesetih let do danes. Naš cilj je zbrati in arhivirati fotografije, video posnetke, izrezke iz časopisov, ki bodo tako na enem mestu služile kot pomemben arhiv glasbene scene v Murski Soboti.

Kot podpora projektu, dodajamo v letošnji MIKK-ov program tudi 6 poslušalnic posebej namenjenih približevanju glasbene zapuščine in scene mladim ter druženju vseh posameznikov, ki so bili ali so še vedno del te “naše” scene.

Iz vsega zbranega materiala do leta 2015, želimo z namenom promocije murskosoboške glasbene scene sestaviti in izdati kompilacije murskosoboških glasbenih ustvarjalcev ter s tem hkrati vspodbuditi trenutno glasbeno ustvarjanje v mestu in regiji.
Vabimo vse, ki bi kakorkoli lahko obogatili arhiv ali sodelovali pri projektu, da nam na naše že znane naslove posredujete del vaših domačih arhivov, ki so v povezani z glasbeno sceno MS. Zainteresirani smo predvsem za hišne, demo oz. posnetke s koncertov, videoposnetke v kakršni koli obliki, fotografije iz vaj, koncertov, tiskano gradivo, plakati, fanzini itn.

Posnetke, fotografije in tiskano gradivo lahko vsak dan med 8.00 in 16.00 uro prinesete tudi v MIKK ali pa nam material pošljete (MP3, skenirane fotografije in ostalo gradivo) prek elektronske pošte na [email protected]. V MIKK-u bomo prejeti material primerno arhivirali in vam ga poslali nazaj.

Sedaj pa ostane le še vabilo na prvo DJ poslušalnico z naslovom "ŠPILAAAJ!“ na kateri poslušamo naslednje skupine: Železobeton, Arthemida, Demiron, Manul, Psycho-Path, Benefactor, Alfa Romeo in Julija, Miš pod Ničlo, Kleemar, Vulvathrone, Vaginal Herpess, Batina, Be Radio, Children of the Night, Soundtrade, Dogman Star, Jim Jams, Don Dula, Stekli Psi, Kweefpossum, Pissing in The Wind, Zašenki, Ten High, Zasilni Izhod, Hexenbrutal, Bleed on, Equasion, Unlisted, Body Remover…

Bodi del lokalne scene, podpiraj jo!
Špilaaj!

fb dogodek: https://www.facebook.com/events/1454420871440923/?ref=ts&fref=ts

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mira

Odlična ideja, samo tak dale! Aja, priporočan še Gospoud Srmak, Ksch Ksch Wunibal. Verjetno se najde še kakšen band.

fredo novak (nepreverjen)

Rumeno

Tomiio (nepreverjen)

Najboljse se napraviti norcka,da nisi nic videl ti in ne drugi to je pod mejo virtualne resnicnosti ne pa v pravem svetu.