Zanima me kaj mislite o socialni pomoči  da nekateri dobijo z otroškim dodatkom  do 500 euro ali več na mesec  vozijo se mercedeze na črno delajo v avstriji prijavljeni so pri starših živijo pa drugje  otroci hodijo v  drugi kraj v šolo ne tja kje so prijavljeni .Drugi pa ne dobijo nobene pomoči češ da jim vse presega . Prosim vaše mnenje

Komentarji (68)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rebeka1

Zanima me kaj mislite o socialni pomoči  da nekateri dobijo z otroškim dodatkom  do 500 euro ali več na mesec  vozijo se mercedeze na črno delajo v avstriji prijavljeni so pri starših živijo pa drugje  otroci hodijo v  drugi kraj v šolo ne tja kje so prijavljeni .Drugi pa ne dobijo nobene pomoči češ da jim vse presega . Prosim vaše mnenje

abcdef

z otroškim dodatkom je ta znesek dosta večji od 500!

JanisJoplin

hja...kaj ti naj rečem rebeka1...mislim da vsakemu ob takih  dogajanjih gre na bruhanje...meni še posebej, ko vidim nevem-kolko-člansko družino z brezposelnimi starši in so otroci vir dohodka! Ljudje, ne prckajte dece gor, če jim nimate kaj nuditi!

mile82

 Prvo trbej razčistiti, ka je socialna pomoč nej nepovratno sredstvo. Tej keš, ka ga osebe dobijo od države, de enga svejta nikak mogo nazaj date..
rebeka1...zaradi takših lidi kak si jih ti opisala, keri zlorabljajo razne oblike državnih pomoči, so cenzusi za pridobitev le teh tak viski. Lidje se ognejo zakona, ne zavedajo se pa posledic...najebejo pa tisti, keri dejansko nucajo 

BBC

Mile, če bo res moral vrniti keš državi, je še vprašanje. Zakon je v veljavi že cca. 10 let, izvajati so ga pa začeli šele pred kratkim, ker državi pač kronično primanjkuje denarja. Ni rečeno, da bo katera izmed naslednjih vlad spremenila zakon tako, da bo všečen državljanom oziroma boljše povedano volilnemu telesu. Trenutni sistem je potrebno nujno spremeniti, ker daje potuho. Pomoči dejansko potrebni je pa ne dobijo na primeren način.

ofels

 
Mile, kaj bodo vzeli 10-članski romski družini, to mi povej, kaj jim  lahko vzamejo? In takih pomoči je največ.

rebeka1

Da se razumemo jaz to pišem za naše NE ROMSKE  LJUDI kateri živijo boljše kot drektorji .Vsega tega je kriva naša država in Center za socialno delo ,ker ne preverjajo kje ,kako in s kom živijo te mamice katere naj bi bile samohranilke !!!!!
 
  

dbohar

nekdo je nekomu ki se je znašel zelo nevoščljiv!! tipična slovenska lastnost!!

piksi0

Sto se znajde se znajde.

AnaLiza

Kolikor vem, znaša socialna pomoč nekaj čez 230 eurov, najvišji otroški dodatek za enega otroka pa nekje okoli 120 eurov, tak da ... razen, če imata socilano pomoč dva čalana družine in je več otrok, potem je pa tudi več lačnih ust in ta denar skopni ko blisk. Ne vem, če lahko kdo živi le od socilne in otroških. Vsi ti še na črno zraven fušajo, tak pa že. In takim bi morali to preprečit. Ker pa je naša država taka kot je - nesposobna za pametne stvari in brihtna za neumnosti, je pa tak kot je.

rebeka1

dbohar   nejsan nikome navoščena  ..... smo velka družina v kateri dela samo mož  pa nikoli nič nejsan dobila  pa sva gor stepla tri otroke sedaj pa imava že vnukinjo  pa nikoli nejsva živela od socialne pomoči  nekateri pa iskoriščajo dobroto  upam da sva se razumela

alina207

nešče je pa redno ljubosumen!!!
se strinjan z analizo,ka ta socialna ne znaša nikak 500€.nej van trbej skouz neka napamet gučati samo zatou ka ste navoščeni.
ge mislin ka bi marsišto raje delo,pa nemre dela dobiti,zatou se pač takšnih stvari poslužuje.
rebeka,či si se ti nej znajšla je pa tou čisto tvoj problem...

KitKat

nišče neje fauš ampak neje fer ka lejko eni tak državo okoli nosijo. S štipendijami je isto. od samostojnih podjetnikof pa teh privatnikof deca majo vedno štipendije ker si prikažavlejo najmenše možne dohodke ka ide. ges pa je nemren dobite ker smo "prebogati" glede na to ka mata mama pa oča povprečno plačo, trije pa študejramo. in nemamo nobenoga dodatka od države razen otroške kere do zaj baje tak ukinile vsen keri so nad 18. Polek toga pa so nite tej dodatki nej tak velkomi ka bi fsaj lejko študentski dom krile.

rebeka1

alina207  prijavljeni so kot samaohranilka z dvema otrokoma  in dobijo prejk 500 euro da boš znala  nišče nej fauš samo neje to lepo ka center za socijalno delo okole nosijo puno jih je takšneh malo se pozanimaj po sobote pa okole po vesaj pa boš se zvedla  pa  še s ten se strinjan ka privatnikova deca dobijo skoron enok več štipendije on otroških dokladov kot deca navadnih delavcev  znan ništerne bi radi šli delat drujgen pa ne diši ka pravejo tak bon nora ka mo šla za 500 euro delat če telko dobin ka san doma
zaj pa malo premisli in povej če neman praf

PrividSlepih

Zakon o socialnem varstvu je redno bebavo nastavleni. Bole se ti splača neprekinjeno biti duže časa brezposelni in prejemati socialno, kak pa se zaposliti samo za mesec dni in dobiti npr. 350 € neto plače. V ton zadnjon primeri te po zakoni 3 mesece od prejema plače nejsi upravičeni do prejema DSP. Seveda je zakon, keri to ureja napisani dvoumno...
27.a člen:
Kot lastni dohodek, ki je podlaga za določitev višine denarne socialne pomoči, se upoštevajo povprečni mesečni dohodki in prejemki, ugotovljeni za samsko osebo oziroma družino v obdobju treh koledarskih mesecev pred mesecem vložitve vloge.
Pri ugotavljanju lastnega dohodka se vsi dohodki in prejemki upoštevajo v višini, s katero upravičenec razpolaga po plačilu davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost.
27.b člen:
Kadar na način iz prejšnjega člena ni mogoče ugotoviti lastnega dohodka, ki ga bo samska oseba oziroma družina dosegala v prihodnjem obdobju, ker je upravičenec ostal brez rednih periodičnih dohodkov, se periodični dohodki, ki jih je upravičenec nehal prejemati, pri ugotavljanju lastnega dohodka ne upoštevajo.
Če je upravičenec v obdobju iz prejšnjega člena periodični dohodek šele začel prejemati, se kot višina njegovega lastnega dohodka upošteva višina zadnjega prejetega mesečnega dohodka.
Periodični dohodki po tem zakonu so plače, pokojnine, preživnine, rente in drugi dohodki, ki jih upravičenec prejema v enakih oziroma podobnih zneskih v enakih oziroma podobnih časovnih obdobjih.
Teoretično lejko 2 meseca zapored mafneš 20.000,00 €, 3. mesec pa kao samo 150 € in si takoj 4. mesec upravičeni do socialne pomoči saj se v primeri ka si v zadnjih 3 mesecih pred vložitvijo prošnje šele začo prejemati plačo, kak lastni dohodek upošteva samo znesek prejeti zadnji mesec pred vložitvijo prošnje.
Če pa bi naprimer en mesec dobo 30.000 € 15. v meseci, naslednjo plačo samo 10.000 € 30. v meseci in zadnjo plačo 5000 € 5. v meseci se ti te zneski nebi upoštevali pri vlogi za socialno pomoč, zato ka takšna plača nebi nikak šla sküpeer z definicijo periodičnosti, kera je zapisana v 27.b členi zakona.
Socialna država?

Landini

Tao je dejstvo, ka takše živejo dosta baukše, kak marsišto. Pa nej gučate o Romih, ampak predvsem o belih romih, ki tao dosta bole izkoriščajo. Nažalost je takšeh primerov ogromno.

rebeka1

Landini oproste če sem te kaj užalila nisem govorila o Romih ampak o belih romih  kak san ugotovila so bejle ujše od pravih romov  pa naj mi nišče ne guči več ka  vMS živijo una kot samohranilka  z dvema otrokoma dobi malo čez 500eurood socialno podporo   njeni partner prejk 1500euro tašča 1000euro na črno dela v avstriji plus penzija 700 euro  tako da skupaj dobijo malo čez 3000euro  in ne morejo živeti tu bi ges ukrepala sedaj upam da me vsi razumete
nejsan nikome fauš samo zakoj to država pisti pa center za socialno delo zakoj nejdejo malo na kontrole
 

abcdef

pa ka be zaj rada?nebi si telko dece gor naprckala če pejnez nemaš

rebeka1

viden ka ne razmeš abcdef  ka san napisala nejsan nikoli in tudi zdaj ne dobiva socialne pomoči ker je ne nucan oziroma  nejsan iskoriščevalka kak drujge  ništerne ka jin delo smrdi pa rajši živijo od podpore

Casiopeia

Državi se enostavno j*** ... CSD pač upoštevajoacenzus, zmenšajo ga sicer kelko ga lejko, niti slučajno pa se ne poglobijo v posamezni primer. In če nehče prikaže mali cenzus pač dobi cash ... Itak pa je znano, ka skous nastradajo tisti, ka resno nemajo pejnez (pa v Pomurji je dosta lidij takšnih, ka se v slabi socialni situaciji nejso znajšli po svoji krivdi ...). Država pa itak daje zgled v smisli: "Kradni, itak ti nika nede ... kvečjemu 1 leto pogojno, te pa lejko trošiš tisto, ka si spokradno in ka maš na računi na Kajmanskih otokih." (Če Kalanove, Tovšakove, Zidari, Kordeži in ostali kradnejo miljone, kak naj ne bi en povprečnež državo noro za ene 100 €?).
Se pa strinjan, ka bi se lejko ustanovila služba, ka bi preverjala "socialne goljufije" na način, kak se preverjajo zavarovalniške goljufije.
Itak pa bi bilou najlepše, ka bi meu sakši možnost zaposlitve za solidno plačo, s kero bi normalno preživo, pa si zmejs celou privouščo ka več in ka bi tisti, ka resno kradnejo odgovarjali tak moralno kak tudi premoženjsko ...

BB

Je pa zanimivo viditi tüdi s kakšimi avtojami se pripelajo po pomoč, ki jo dobijo od karitasa
 
Avtojov maloga (srmaškoga) človeka oz. starih skropucal je fesjt malo

LajčiMajster

Jao pa ka žensko napadate ka je nevoščlijva? Vej pa finta je v tun ka državo s ten nepoštenin izkoriščanjon preci oškoduvlejo, in te opet država nema pejnez in se tau pozna z raznoraznimi davki, keri te tiste keri delajo drapne po žepi. Meni bi seeno bilau če nešče kradne pejneze, keri nejso moji, da pa so tau tuj moji, saj plačuvlen davke države pa mi več nej vseeno in se tu nejde za nikšo nevoščlijvost.
Me rejsan zanijmle kelko % bi bijla brezposelnost, če bi ukinili socialno pomoč za vse in bi lidje bilij prisiljeni iti delat za preživetje.

monteee

KitKat napisala si: ''od samostojnih podjetnikof pa teh privatnikof deca majo vedno štipendije ker si prikažavlejo najmenše možne dohodke ka ide''
 
To ti tak malo na pamet mlatiš gele? :)  Vrvli ka to nejde tak samo kak si ti napisala.
Stvari so dejansko preverljive in nemre nešče samo napisati: ''evo neman nika penez pa ščen socialno''.  Premisli malo...
 
Podpis pod tvoj post LajčiMajster!

rebeka1

LajčiMajster hvala eden ka me razme   jaz bi tako naredila  do 12 mesecev bi dobivali pomoč če v tem času ne najdeš službe adijo pomoč otroške pa bi potem tudi zmajšali  in mislen ka bi si te rade iskali službe

I-OWN-YOUR-MOM

 Same špekulacije.
- Denarna socialna pomoč znaša 230 EUR oz. menje (160) v primeri, ka nemaš registrejranoga lastnoga gospodinjstva.
- To, ka se prejemniki socialne pomoči vozijo s Ferrariji, Bugattiji pa Lamborghiniji je čista že čista farsa ... ka skup skladeš takše trivialne nesmislne, moreš meti že rejsan bujno domišljijo. Sicer pa še v teh rejdkih izjemaj verjetno obstaja razlog, zakoj ma takši avto. Te si ga je že nej kujpo, kda je na socialni bil, ali? Je mel slujžbo, ka pa naj zaj? Avto s prve odda? Plus toga nevejš niti to, što si dejansko LASTI tisti avto. Itd. itd. ...
- Zakon o dedovanju iz leta 1976, ki je bil leta 2001 nekoliko popravljen, pravi, da lahko država terja vračilo socialnih pomoči, ki jih je prejel pokojnik, od njegovih dedičev.
----
Zgornje nači povejdano pomejni, ka moreš biti lastnik kuče oz. kakše večje nepremičnine, in či si duže časa prejemo socialno pa potegno par 10k EUR, do mogla deca znesek, keroga de morebiti zahtevala socialna, žal odšteti od te dediščine.
Saj vrvlen, ka ste fauš, ali na teh 200EUR van pač nej trbej biti. Kak koli se čuje kak astronomsko velka cejna, moren praviti, ka se tudi to da zapraviti, pa čigli se da tirati pravi luksus!
 
Pa tudi to, ka se za sakšoga najde delo, je totalna natveza s strani brezskbrno zaposlenih.

rebeka1

joj kak ga malo ti zaj sereš kujpili so avto zaj iz pomoči delo pa dobiš samo če si ga aktivno iščeš  pa ne zavajaj ljudi
kelko je meni znano ka socialno ne dobiš če maš avto ker če lahko zdržuješ tak dragi avto potem socialne pomoči ne nucaš pa če si lejko kujpeš kučo tuj ne nucaš v tem primeru je da je ona kot samohranilka prijavljena pri staršam živi pa pri njenem partneru s katerim sta kupila hišo in mercedez ona pa vozi novi twvingo zaj pa povej od kec pejneze od socialnoga nemre se to spravete

I-OWN-YOUR-MOM

mučiš me s ten pravopison. daj, za božo volau, ponucaj bar kakšo vejico, dvej.
nejsan mogoče replicejro eksplicitno na tebe, san pa seeno zajel večino komentarov. sicer pa ti svojoga primera nejsi točno razložila - razlagati si ga začala komaj zaj s temi avtojami pa ten, takka vsega pač nejsan mogo predvideti.
dobiš jo. vrednost avtoja nesmi presegati 35 osnovnih zneskov minimalnega dohodka, torej 35x230 = 8,050 EUR. ge ti gučin to, ka maš lejko gladko dober avto, keri je ob nakupi košto 10lejt nazaj npr. 16k EUR, in še zaj zgleda fejst dobro, ampak še ide skos, pa lejko maš socialno. če je avto vrejden več od toga, oz. če jih maš več, te pa nejde skos. nejde zato, ker bi lejko v skrajnon primeri te avto oddal, kujpo nekši fal avto telko ka bi bil, pa bi ti ostalo še npr. 5k, kar ti za sebe folga za dobro leto dni. za to se ide. in glede te logike se gladko strinjan, pa kakkoli je težko oddati stvar, kak je kuča, avto, dober računalnik, ipd., ker si se na vse to navado pa tuj vači nucaš sakši den.
"je ona kot samohranilka prijavljena pri staršam živi pa pri njenem partneru s katerim sta kupila hišo in mercedez ona pa vozi novi twvingo zaj pa povej od kec pejneze od socialnoga nemre se to spravete".
..
UN lejko kujpi še 18 kuč pa 9 mercedesof pa isto lejko da njoj tudi voziti to benđo. zakoj? enostavno. ka je to njegovo, nej njeno, in s pogojami pridobitve den. pomoči nema nič skupnoga. melo bi, če bi živela v isti kuči oz. či bi bla oženjena, ker bi se te sklepalo, ka ji da un zadosti keša (pa pazi, tudi to se samo sklepa.. što pravi, ka či ji npr. da voziti njegof avto, ka ji da še jurja na mejsec coj?), ka sama ne nuca toga drobiža od države. tak pa je una BREZPOSELNA oseba, kera živi pri starših (torej dobi 160), ti pa si fauš ka vozi dober avto od pojba. lol. kera drama..
 

rebeka1

fauš nejsan nikome samo se ka je prav eni živijo kak direktori na račun socialne podpore drujge pa nemajo za preživetje saj tebi tudi trgajo od plače za socialno  in izgleda da ti je čisto vseeno kolko in kam gre  ves denar  ali pa mogoče tudi ti dobivaš socialno podporo ?
no če bi že rad izvedel ti izdam da je doma v moji ulici in vem da sta si sedaj kupila hišo nov avto deca hodijo v šolo sem kje so doma a v njeni vasi je šola zakaj ne hodijo tja če so tam prijavljeni in vsak vikend hodijo na večerje v gostilno nisem in nikoli ne bom fauš samo to ni lepo da iskoriščajo socialno
 

I-OWN-YOUR-MOM

edini odraz tvoje ne-favšije je te, kda napišeš, ka si nej fauš. vse drujgo pa indikejra ka si. pa glede ločil se očitno tuj ne nameravaš potrujditi. vse to, ka pišeš, je nej nikši luksus, ampak probaš samo TI sakšoj stvari najti vse, ka bi blo možno, ka bi jih doj gledala. vau, tedensko gejo v gostilni. so fckn what? ge man isto teh 160e pa se toga isto poslužujen (mc tuj šten coj), pa ka zaj? pa vmes vozin avto vrejden 12k. (uuuu!, lol) pa ka zaj? avto je itak nej moj, pa tudi te "kedenske gostilne" man v trifrtale primeraj častjeno. pa ka zaj? ti misliš ka je to neven kakši luksus? moreš razmiti, ka ge vači še itak neman svojoga evra, pa čigli lejko sakšo sekundo vozin dober avto, pa vmes dobin plačane kakše lignje ali pa Mc. zaradi toga naj se socialni odpoven? haha. daj, skulejraj se, ženska.

KitKat

monteee
1. nikoli, ne gučin na pamet, vedno poznan kakšni primer!
2. glede privatnikov ipd san gučala o ŠTUPENDIJI in ne o socialni pomoče, ker znan ka to nejde ka bi ovi pravli ka nikaj nemajo, privatnik pa lejko povej ka zasluže samo 600€ dejansko pa 1x ali 2x več.
poznan par primerof tak ka ne gučin na pamet.

I-OWN-YOUR-MOM

ge vači negejran to razmišljanje v smisli "folk nešče delati, ka jin na socialnon predobro ide", ker ma mali milijon napačnih predpostavk. no, pa še te sosedske ljubosumne opazke :p
rejsan je, ka mogoče v 1 na 100 vmes tudi kakši privatnik "dobro" znori sistem še kak dodaten zaslužek; takši primeri pa seveda SO vredni opozorila, ka to je te že čisti pohlep.

monteee

Ja ok, štipendijo san mislo. Pa še vedno vztrajam pri svojom in tudi sam poznan dobro zadeve :)
 
Pa ne mislite valda ka so vsi privatniki bogati? Prav nasprotno mislin ka je... En povprečen obrtnik dostikrat nema nika večje plače kak ena sparova delavka... Dosto ljudi pa povezuvle besedo privatnik z dosta penezami. Napačno razmišljanje!

Vipko
buldog

Tudi štipendije so različne vrste. Zoisova ni vezana na socialno stanje in tudi od Pomurske fundacije ne; pa tudi kadrovske ne; vse te štipendije se podeljujejo na nadarjenost , povprečno oceno in potrebe po profilih in so torej "socialno slepe"... Edine, ki se podeljujejo na podlagi socialnih kriterijev so državne.
I-OWN-YOUR-MOM je napisal kar nekaj resnic, tam ni več kaj dodati. Poudaril bi le, da pri dejanski nezaposlenosti 20% nikoli ne bodo vsi dobili dela, pa naj iščejo den pa noč.... tak ka je floskula "ka lahko vsak najde delo, če šče delati" rejsan bedna.
Iz Rebekinih besed pa  sija faušija.... in mogoče nepoznavanje dejanskega stanja.
 

drotmantraš

Zadnjič na TV: ena slovenka dela 12 ur na dan 6 dni u tednu pa dobi 500 € plače (živi s tremi otroki) isto pa dobi neka ciganka za nič dela 600€ (isto s tremi otroki)!! Problem ni v tem da so romi krivi da ona nič denarja ne dobiva toda je pa zaskrbljujoče da država raje vidi da so v svetu poznani po tem da imamo urejene zadeve z socialno ogroženeimi oz.brezposelnimi  kot pa da bi imeli urejene zadeve za pravično razmerje z minimalno plačo! je pa res, da niso samo Romi tisti, ki dobivajo socialno podporo. Ta primer  ne izgleda socialno pravičen. Je pa problem vsake socialne države, da posamezniki to izkoriščajo in s socialno podporo ter raznimi dodatki lahko zaslužijo več kot nek najnižje plačani delavec. Podoben primer pa imajo tudi npr. v Nemčiji, kjer sistem izkorišča ogromno Nemcev, splošno prepričanje pa je, da to počnejo samo Turki (in drugi priseljenci).
zato je Nemška vlada ukrepala: Edini način za izkoreninjenja izrabljanja sistema (in tudi kraj) je ta, da se človeka najprej izobrazi, se mu ponudi neko službo in vsaj približno normalne pogoje za bivanje ... če se tudi potem noče vključiti v družbo in še vedno krši zakone, se ga pa mora obravnavati kot vsakega drugega kriminalca. Država dela na tem, vendar na žalost preveč sistemsko (zato tudi brezplačna elektrika in voda), namesto da bi se stvari lotila bolj induvidualistično, tako da bi obravnavali vsak primer posebej, potem bi se pa hitro ločilo seme od pleva.
Problem ljudi ni v tem, da ne marajo delat. Problem je, da ne marajo delat tisto, kar delajo!

KitKat

monteee
ges pa san nej mislila nasplošno in ne pravin ka je fsaki obrtnik bogati. eti okoli nas pa sta 2 takšniva keriva nonstop menjavleta precej dobre autoje in se zna ka jima nejde slabo, deca pa majo štipendijo.
 
buldog..trenutno gučijmo samo o socialni štipendiji..znan kak je z zoisovo ipd.

spioman

Julija lani so sprejeli nov zakon o socialnih prejemkih, kateri že velja, ampak začeli ga bodo uporabljati šele letos od 1.6.2011 !
http://www.uradni-list.si/1/content?id=99232
Novosti je kar precej, med drugim tudi glede "samohranilk" !
Z nekaterimi novostmi naj bi možnosti za zlorabe in izkoriščanje sistema zmanjšali. Na novo tako uvajajo zakonsko domnevo obstoja zunajzakonske skupnosti. "To pomeni, da ne bo več mogoče kalkulirati z ločevanjem, neporočanjem ali ločenim bivanjem z namenom, da bi posameznik lahko dobil višjo denarno pomoč," je poudaril minister.

rebeka1

spioman hvala boge ka je pršo nove zakon ka resno  eni iskoriščajo socialno ,..........
to ka dobivlejo 500 euro socialne je čista resnica ker mi je sama povedala in še druga soseda dobi nekaj čez 350 euro mož pa dela v nemčiji  in je sama izjavila dokler bom lahko dobivala pomoč si ne mislim iskati zaposlitev ............
PONOVNO NSEM NIKOMUR FAUŠNA AMPAK NI LEPO DA  CENTER ZA SOCIALNO POMOČ SKORIŠČAJO NA TAK NAČIN

abcdef

pa ka telko jamraš?jamranje ti nede pomagalo.rajše se navidezno louče od mouža,prijavi gospodinjstvo pri starših al brate al sestre,deco prijave na sebe-samohranilka,po možnosti ti naj še enga gor naprave in boš na legalen način cecala državo:>

rebeka1

abcdef.... ej jes san že babica pa zaradi socialne pomoči si nigdar nebi dala deco delate kak to zaj ništerne delajo..........
jaz imam moje tri z ljubeznijo nej zaradi socialne pomoči .....
če pa ti maš deco  zaradi socialne pomoči pa je to zelo zelo  žalostno
 

pizdun

REBEKA SAMA SI SE KRIVA KA SE PA NEJ PROSILA ZA SOCIALNO AJA SRAN TE JE BILAU JAH SAMA KRIVA

rebeka1

 NEKOČ TEGA NI BILO DA BI VSAK DRUGI DOBIVAL POMOČ IN ISKORIŠČAL SOCIALNO HODILI SO  NA KONTROLE SEDAJ TEGA VEČ NI ........
GLEDE POMOČI PA  TAKO ...  BILI SMO 5 ČLANSKA DRUŽINA Z ENO PLAČO IN ENKRAT V ŽIVLJENJU SEM PROSILA POMOČ IN SEM DOBILA ODGOVOR ŽAL VAM NE PRIPADA KER VAM PRESEGA  CENZUS( 1 DINAR TAKRATNIH SEDAJ NEKJE  20 CENTOV)  IN OD TAKRAT NIKOLI VEČ  NISEM PROSILA  
ZATO PONOVNO NEKATERI ISKORIŠČAJO POMOČ

pizdun

JA PA FALA BAUGE ČE IZKORIŠČAJO KA SE ZNAJDEJO, TU PA JE DOKAZ NEVOŠČLJIVOST PREKMURCOV, NIKOLI NISEM BIL NA SOCIALNI POMOČI KER VEDNO DELAM TOREJ ČE SE PA KDO ZNAJDE PA HALLLO ČEDEN JE, SAMA KRIVA KA SE PA SAMO ENKRAT PROSILA ALE SE TE PA NEJ DALO ZA PAPERAME ODITE ZDAJ PA SE BUNEŠ

alina207

pa daj ženska ka je s tebov naroube.što ti je pa kriv ka si se nej znajšla...
ge mislin ka je nikomi nej preveč fajn ka nema službe, pa ka more od socialne živeti,pa tudi če ma partner plačo. mislin ka bi večina lidi rada delala...
brez navoščljivosti prosin...
či si ti nesposobna,pa se ne znajdeš je tou tvoj problem,pa se ne spravlaj na druge...

rebeka1

HAHA JAZ NISEM TAK ISKORIŠČEVALEC KOT DRUJGE KA SI DELAJO DECO SAMO KA BI JIM DRŽAVA RANILA DECO  SRAMOTA
NIKOME NEJSAN NAVOŠČENA HAHAH BOLI ME K...SAMO TO NEJ LEPO 

alina207

ka se pa te telko gor prosiš či te boli k...
nej si še nikdar pomislila,ka so mogouče eni deco tudi iz ljubezno napravili,pa jin razmere trenutno drugo ne dopuščajo kak tou ka državo izkoristijo?

drejci_

glej.....či te to tak moti, da dobi socilno pomoč po "krivičnen sistemu", jo lahko mirne volje prijaviš....samo ne vem kaj boš potem imela iz tega..osebno zadovoljstvo?
 
vsak se znajde kak se pač znajde in če pri tem lahko izkorišča državo(ki to vsekakor dopušča), še toliko bolje, za njega. :)
 
žalostno je samo, da največkrat "najebe" mali oz reven oz pošten človek. Tako je to v tej naši "prelepi" državi!

pizdun

REBEKA DELAT SE SPRAVE ALE BI SE PA SPRAVELA PA NEBE MEJLA PROBLEMOV Z SOCIJALNO AJA TI SI SE RAJŠE DECO DALA NAMRDATE PA TE RAJŠE OTROŠKE VLEČEŠ TE SI ŽE PREVEČ MEJLA DOHODKOV KA SE NEJ SOCIALNE DOBILA, ZDAJ PA SE NEVOŠČLJIVA DRUGIM PA BLUZEŠ TU, VALDA KA SE NEVOŠČENA ČE NEJ NEBE TAU TEMO GOR DAVALA

rebeka1

HAHAHAAH VIDEN KA SAN SEN NA REP STOPILA NAJBOLE PA LEKAR TEBE PIZDUH
 NIKOLI SI NEJSAN DALA DECO DELATE ZARADI SOCIALNE POMOČI  NITI OTROŠKIH NEJSAN DOBILA TAKRAT 
NAVOŠČENA PA NEJSAN NIKOME SAMO  NAŠA DRŽAVA PA SOCIALNO JE SLEJPO KA NE VIDE KA V  MOJRO VODO NOSIJO ŽAL  TAK JE TO UŽALETE PA NEJSAN NAMERAVALA NIKOGA  TO JE SAMO MOJE MNENJE
HVALA BOGE  KA SAN DOBILA SLUŽBO PA ČEPRAV SAMO ZA DOLOČEN ČAS IN TO SEM SI  ŠE SAMA POISKALA
 

BuLsHiT
pizdun

OPROSTI JAZ DELAM ŽE 20 LET IN TO ZA NEDOLOČEN ČAS IN NIKOLI NISEM BIL NA SOCIALI , ŠTO BI TE PA NAJ SLUŽBO POISKI DRUGE KAK NEJ SAMA HALLLLO ŠTO JE NEJ MANJAK DE DAUBO DELO ALI SI PA GA NAJŠO TAK KA LEPO PROSIM, NAVOŠČENOST HAHA ZAKOJ PA TE TA TEMA

Ä‘abuka12

ja tak je s ten
nemrejo vsi meti socialne pomoči doma pa majo 20 hektarov zemle na očo pa mater povrh vsega sta še oča pa mati v penziji, pa prijdejo subvencije pa ovak dohodek
v službo pa nebi radi hodile ka te nemrejo delati teh 20 hektatov zemle zato ka oča pa mati več nemreta na traktori delati.
te pa pravijo ka nikaj nemajo pa so socialni problemi, naj njim država vzeme tej 20 hektarov zemele, penzionisti naj majo penzije, te ka pa tak jamrajo pa delat pa tuj če do smeti po jarkih poberali
zdaj so pa lepo doma in drk..o ku..c
"rebeka1"  ka mogoče mate doma velko kmetijo pa ti je žal ka še nemreš dobiti sociale ka bi mela za nafto v traktoraj????
ge pač poznan takše lidij ka delajo tak kak san napisal sin je na socialni doma pa prek 20 hektarov zemle, delat pa nešče iti zato ka te doam nikaj nede napravo, starriva sta v penzije pa še subvencije vlečeta....

tzizek

 Rebeka & Pizdun ... negi na sredini med ESC tipko pa CTRL tipko je CAPS LOCK tipka ... pritisnita na tisto pa te dale pišta ...

drotmantraš

Problem ljudi ni v tem, da ne marajo delat.
Problem je, da ne marajo delat tisto, kar delajo!
Podjetja, ki delujejo z 99% neizobraženega kadra oz. je redno zaposlen samo direktor, bodo seveda še naprej propadala
oz..ljudje brez (ustrezne) izobrazbe, se bodo težko zaposlili pa če bi za to življenje dali
Pri nas še vedno preveč verjamemo v Ameriški 'blišč' in se približujemo bolj kapitalistično usmerjeni družbi kot socialni.
po domače: brskanje po smetaj bo čeduže pogousto

čriček

Prag revščine je bil lani 593,00 eura.--to so uradni podatki.
 

pizdun

TZIZEK TI BE TUDE VEČINOMA LEJKO TAU TIPKO UPORABO JE PA SVOBODA GOVORA ALI,.....

BuLsHiT

ka ma caps lock zaj veze s svobodo govora?? O_o  

spidi55

Ne ven zakoj se tak čemerijte na Rebeko. Ona je pać povejdala ka ji ne paše ka eni tak državo okoli prinašajo. Je pa rejsan ka so (ali smo) lidge pri nas gratali preveč indiferentni na vse takše in podobne pojave. Samo tej ka državo okoli prinašajo posredno tüdi nas vse okoli prinašajo. Vejpa državno blagajno punimo vsi prebivalci.

pizdun

JA PUNIMO SAMO NEJ VSI TISTE KERE DELAMO OČITNO PA ENE NEJ KA MI KERE DELAMO DELAMO ZA VSE TISTE SOCIALAŠE PA KA ZDAJ NAJ VLEČEJO PODPORO ONE SO ČEDNE ZA MENE ZAKOJ PA BI DELALE ČE JEN NEJ TRBEJ HAHA

zima.bela

đabuka:
nemrejo vsi meti socialne pomoči doma pa majo 20 hektarov zemle na očo pa mater povrh vsega sta še oča pa mati v penziji, pa prijdejo subvencije pa ovak dohodek
v službo pa nebi radi hodile ka te nemrejo delati teh 20 hektatov zemle zato ka oča pa mati več nemreta na traktori delati.
 
 očitno, đabuka, govoriš o primeru, ki ga tudi osebno poznaš; ne zavidaj temu traktoristu, saj bo prišel trenutek, ko bosta "oča pa mati" šla med zvezdice, ta traktorist pa na sodnijo na zapuščinsko razpravo.
In --  tam bo srečal javnega pravobranilca, ki bo imel spisek vseh njegovih prejetih socialnih pomoči - in, ---> ker bo traktorist takrat dobil premoženje, se bo država poplačala iz njega. Najprej država, šele potem  traktorist! Če seveda še kaj ostane.
Marsikdo, ki danes prejema socialno pomoč, se bo zaradi nje nekoč dobro mlatil po glavi!  Živi bili pa vidjeli!
 

zmagovalec

"pizdun" pisanje z velikimi črkami si prešti ,ka pomeni na forumi!

spioman

zima.bela :Glede tega "traktorista" -
Zakon o dedovanju v 128. členu določa, da se dedovanje premoženja osebe, ki je uživala pomoč v skladu s predpisi o socialnem varstvu, omeji do višine vrednosti prejete pomoči.
Ta omejitev se izvede tako, da postane del zapustnikovega premoženja, ki ustreza vrednosti prejete pomoči, lastnina Republike Slovenije - če se je pomoč financirala iz proračuna Republike Slovenije - oziroma lastnina občine, če se je pomoč financirala iz proračuna občine.Če se dediči zavežejo povrniti vrednost dane pomoči Republiki Sloveniji oziroma občini, dedujejo vse zapustnikovo premoženje.V prejeto pomoč se izmed pravic, ki jih financira Republika Slovenija, šteje denarna socialna pomoč.
 
Zatorej traktoristu nimajo kaj vzeti, dokler je še živ! Bi se pa mogel odpovedati delu premoženja, če so njegovi starši bili prejemniki socialnih transferjev.
 

Pablo

@pizdun,
kakša svoboda govora?!?!
vupan ka se najdeš:
About "Noobs"
New people are the scourge of the internet and online gaming, yet we couldn't continue without them. This short guide will give you an idea of what they are, and their different variations. And remember, don't make of them. You were once a noob too.
 
Terms in the Noob World
Noob - Somewone who is new to a game, forum or chatbox and breaks rules, normally because they did not read said rules, or is of very little skill in an online game. Can also be written as "n00b".
Newb - Someone who is new but does not break to many rules and has quite good grammar, or is not horrifically bad at the game they're playing. Not a bad type of Noob.
Troll - Someone who breaks the rules on a forum or chatbox on purpose. Ugly and can often be found under bridges. The troll homeland homeland is a dark, evil place where beasts roam, called 4chan.
Spam Bot - Hired or coded to advertise on places like forums. Can send out spam email. Tries to sell viagra.
 
Types of Noob
In this section of the guide, I will be explaining the types of noob you will find in various corners of the internet and online games. Please remember that noobs can be more than one type, such as a single spamming and grammar noob.
Grammar Noobs
These are the most common type of noob on the internet. They have terrible grammar and will make typos regularly. They are often the prey of the Grammar Nazi, a person who feels that it is their responsibility to correct even the simplest of grammatical errors.
Example:
lol im a exampel i feel awesum
Caps Lock Noobs
These coobs will keep the Caps Lock on. All the time. They are excellent at somehow finding a way to surpass Caps Lock filters.
Example:
OMG HI! HOW ARE YOU TODAY? I'M GOOD, THANKS.
Smiley Noobs
These noobs abuse smilies way too much. People generally use no more than two a line, but these noobs use a lot more than that. They will also not have a space between their smilies, resulting in a long string of smilies, and will often use smilies anywhere they can.
Example:
Hi. :D:D:D:D^^:)O:xD:D
Begging Noobs
These noobs will beg for a certain thing. Some common begging noobs include people begging for money on MMORPGs, constantly pleading for you to "boost" with them in other online games, or begging for a banner in a graphics request thread.
Example:
I'm asking really nicely, please nuke boost with me on CoD? Pleaaasssee? PLZZZZZZZ? PL0X? I'll do anything for you, even give you surprise buttsecks, pleeeeeeeaaaaaasseeeee????/?
Swearing Noobs
These noobs will swear like anything, even if it's against the rules. I won't include an example, use your imagination. Just don't say your imagination out loud in front of your angry mother.
Flaming Noobs
Flaming noobs will do all they can to argue with people, often badly. They may say that something like art is rubbish, even if it obviously is not. Flaming noobs themselves aren't very common, and it is instead the trolls who often flame.
Example:
dude look when he gets his harrier you dumbass, he sits in a corner in the same building for at? least 2 mins, until he gets his chopper
^That's not mine, I stole it from a YouTube comment. I couldn't think of or find anything better.
Advertising Noobs
These people will post random advertisements, and are often linking to noob sites or sites that are not theirs.
Example:
My favourite Pokemon is Charizard. It would want you to join [site] ya know.

Radovan

Zakoj nemreš to odplačati, da naprimer dobiš službo?. Ka pa, če se nešče šče toga "duga" prle rešiti, ka ne bi deca na grbo dobila ali boljša polovica?
 
Edino če je možnost, pa sam narobe razmo.

čriček

Famozni 128 člen ...

rebeka1

  BRAVO
 

leons

To kaj je Pahorjeva vlada začela ustrahovati, bi morali poimenovati socialni kredit.
Pa več ne bi bilo tolko prosilcev, če si to prizadevajo. Eni bojo plačevali nazaj, drugi pa spet ne.
 

carissa

Kupite registrirani potni list, vozniško dovoljenje, ID
kartica, (([email protected]) (+ 237677707293),
Certifikat IELTS, Visa, rojstni list, šola
diplome, potrdilo o poroki, ZDA Greencard in mnogi drugi
dokumente

Whatspp nas >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> + 237677707293

Prijavite se za registracijo potnega lista, vizume, vožnje
Licenca, ID CARDS, zakonska potrdila, diplome itd
prodati. Potni list, državljanstvo, osebne izkaznice, voznik
licence, diplome, diplome, certifikate storitev na voljo.
Storitve turističnih in poslovnih vizumov, ki so na voljo prebivalcem
vseh 50 držav in vseh narodnosti po celem svetu. Mi smo
edinstveni proizvajalci avtentičnih visokokakovostnih potnih listov,
Realna pristna podatkovna baza Registrirana in neregistrirana
Potni listi in drugi dokumenti o državljanstvu
vam zagotovijo novo identiteto, ki se začne s čistim novim
originalno rojstvo, osebna izkaznica, voznikova
Licenca, potni listi, kartica socialne varnosti s SSN, kredit
datoteke in kreditne kartice, šolske diplome, šolske diplome
vse v povsem novem imenu, izdanem in registriranem v
vladni sistem podatkovnih baz. Uporabljamo visoko kakovostno opremo
in materiale za proizvodnjo verodostojnih in ponarejenih
dokumenti. Vse tajne značilnosti pravih potnih listov so
skrbno podvojene za naše registrirane in neregistrirane
dokumente. Smo edinstveni proizvajalec kakovostnih lažnih in
Pravi dokumenti. Nudimo samo izvirno kakovostno
Registrirani in neregistrirani potni listi, vozniki
licence, osebne izkaznice, znamke, vizum, šolske diplome in drugo
izdelke za številne države, kot so: ZDA, Avstralija,
Belgija, Brazilija, Kanada, Italija, Finska, Francija, Nemčija, Izra
el, Mehika, Nizozemska, Južna Afrika, Španija, Združeno kraljestvo,
itd.

KONTAKT NAŠIH PODPORNIKOV

Pišite nam na >>>>>>>>>>>>>> [email protected]

Splošno
Podpora >>>>>>>>>>>>>>>> [email protected]

whatsapp >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> + 237677707293

Pokličite nas na >>>>>>>>>>>>>>>>> + 237677707293

NAREDITE KATERI KOLI UNIVERZALNI DOKUMENTI, KI JIH POTREBUJETE

• PASSPORTI
• Osebna izkaznica
• kartica socialne varnosti
• Licence za voznike
• Kanadske kartice
• Kartice Združenih držav
• Študentske kartice
• Mednarodne kartice
• Zasebne kartice
• Potrdila o sprejetju
• Potrdila o krstu
• Potrdila o rojstvu
• potrdila o smrti
• Potrdila o ločitvi
• Poročila o porokah
• Poročila po meri
• Diplome iz srednje šole
• G.E.D. Diplome
• Diplome domače šole

• stopnja kolegija
• univerzitetne stopnje
• Potrdila o trgovini
• Potrdite številko SSN
• ZDA zelene karte
• Ponarejeni dolarji / evro
• Izdelki za špranje
• Spremembe glasu
• Naprave za poslušanje
• Invisible Ink
• DMV zapis poizvedbe
• Ozadje preverite
• Preiskava vsakogar

KONTAKT NAŠIH PODPORNIKOV

Kontaktiraj nas
na >>>>>>>>>>>>>>>>>> [email protected]

Splošno
Podpora >>>>>>>>>>>>>>>> [email protected]

whatsapp >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> + 237677707293

Pokličite nas na >>>>>>>>>>>>>>>>> + 237677707293

Registrirani in neregistrirani potni list vseh držav.
Vizumi, biometrični potni list, diplome, vozniška dovoljenja, I.D.
kartice. Usposabljanje certifikatov M GCSE, A-ravni, Srednja šola
Diplome, GMAT, MCAT in LSAT izpit
Potrdila, rojstvo novosti, poroka in smrt
Certifikati Novost potni listi in nova identiteta
Paketi, Replicated, Real Degrees / Diplomas iz večine post-
sekundarne institucije iz vsega sveta (imamo
več kot 3000 predlog v datoteki), ki so zasnovane tako, da izgledajo 100%
enako prvotni.Custom Printing (če ne
že imate predlogo v datoteki - preprosto nam pošljite sporočilo a
kopirajte in morebitne spremembe / spremembe lahko naredimo na podlagi
vaša navodila). drugo, državljanstvo, identiteta,
identifikacijo, dokumente, diplomatsko, državljanstvo, kako
kje, kje, dobiti, pridobiti, kupiti, kupiti, narediti, zgraditi
potni list, id Britanski, Honduras, Združeno kraljestvo, ZDA, ZDA Kanada,
Kanadski, tuji, vizumski, švicarski, vizitke, idr., Dokument

KUPITE REALNE DOKUMENTE

naši stiki vključujejo bivših zasebnih preiskovalcev,
konzulati, visoki vladni uslužbenci in
izkušeni izkušeni strokovnjaki, imamo trdne povezave
z višjimi kadri na vseh področjih realnega registra
dokumente in spremembe potnih listov v teh državah, ki so
povezane z agencijo za potne liste v vsaki od teh držav
in s pomočjo njihovih povezav, vse naše stranke
ki zahteva kakršno koli državljansko listino ali potni list
države so 100% zagotovljene in zajamčene
prejemajo zelo visoko kakovostno resnično registrirano
dokumente, ki jih nikoli ne moremo označiti kot lažne! Niti približno
strokovni delavec ali strojnik lahko narekuje
dokument kot lažni, saj se dokument ne razlikuje
od izdaje Realne vlade! Vsi naši resnični podatki
baza Registrirani državljanski dokumenti so vaši osebni
podatke, registrirane v sistemu podatkovnih baz in 100% stroj
berljivo. Vas prosimo, da dobite dodatno podrobno
informacije o naših storitvah. Iskreno upam, da najdem
način sodelovanja z vami. Če kateri od teh izdelkov
vas prosimo, da nas kontaktirate. Bomo
vam bomo dali našo najboljšo ceno po prejemu vašega podrobnega
povpraševanje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.