Mene pa zanimajo vaša mnenja nad novo predelano slovensko ulico. Vse so lepo naredili, a tu je sedaj zelo nevarno za otroke, ker ni nobenega pločnika, avti pa se lahko naprej vozijo, kot so se še na stari slovenski ulici. Tega nismo pričakovali in so nas zelo razočarali. Sedaj je to ena nevarna pot za nad družine z majhnimi otroci, kot pa lepa mirna sprehajalna pot.
Ni nobenega robnika ali povzdignjenega pločnika. Pa zakaj sploh rabijo tam avti biti?
Razočaranje veliko!

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
wwwo (nepreverjen)

nevarno? pa ka te ti pistis ka ti deca bisnejo gor pa dol kak podivjane zivali? ce jih sces dol pistiti jih pelaj na travnik pa naj tan razgrajajo. praf neverjetni ste s ten sitnarjenjon pa nezadovolstvon. nej dobro ce se nekaj dela, nej dobro ce se nika ne dela.

Vanek76 (nepreverjen)

Ma kakšni razočaran, tu več ni razočaranja, pa tudi če vse nazaj razkopajo in vse skup pustijo, tu več ni nobenega razočaranja. Uničili so nam načrtno družabno življenje, družine, prijateljstva, zdaj mi povejte kaj je lahko večje razočaranje od tega.

Rolar (nepreverjen)

S cim se nekateri obremenjujete.

icterus (nepreverjen)

Žalost je ta ulica, kak sobočanca me vse boli pri srci. Prej Aleksandrova, sledi Titova, pa nikoli tak mrtva pa brez življenja kak zdaj.
Razlog? Cene prostorov v višavah, za gostince katastrofa, vzročna in posledična selitev vseh dejavnosti izven mesta (ala BTC, Maximus)...
Neje jasno šerifi ka "sočne vilice", kere njegovim prinašajo denar nejso nobena "oživitev"

prekmurec75 (nepreverjen)

ce bi bila titova ulica še naprej bi bila lepsa kot je danes Slovenska ker itak so nas unicili Slovenci

In reply to by icterus (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

To neje bil point zapisa.
Iskreno man rajši Slovensko "njivo" od ulice kak pa Titovo glavno ulico.
Ide se samo za logiko (u)porabe sredstev.

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

iuu (nepreverjen)

podoben trg je v MB, pa tan deca gli ne merajo pod avtojami. To je problem “modernih” starsov, vsi bi meli deco ali vzgajo/pazo/obvladoval pa jih nisce nebi. Te pa vidis podivjano deco v Spari kak mecejo
stvari iz polic starsi pa nika ne naredijo itd. te pa se pritozujejo ka to nej varno za deco, pa ovo nej varno, neven kak smo te nekda preziveli - aja tak ka so nas starsi pazili pa opravlali svoje poslanstvo, nej viseli na telefonaj

pakazaj

Ni res. V mariboru imajo rampe in je dovoljeno samo dopoldan za dostave.. drugace avti niso dovoljeni

In reply to by iuu (nepreverjen)

uii (nepreverjen)

Moren priznati ka je tudi mene nej glih prepričala zaenkrat ta prenova Slovenske ulice. Poleg toga, ka je ulica zaprejta že eno leto, me strašno moti tudi to, ka so napravili ta parkirišča. To resno ne sodi v sodobno mestno središče in upam, ka bodo se hitro spametovali pa parkirišče uredili nekje drugje v centru. Kje ste pa vidli, da bi se na sprehajališči parkirali še avtomobili.
Kar se tiče ponudbe pa je ta zdaj resno zelo boga. Nega Barona, Bunker je tudi bole tuga, v tiston konci pa je tak samo sladoledar, pa Zvezda kera je prej sramota kak pa ponos mesta. Nujno nuca dobroga gostinca Slovenska ulica, če do ščeli ka de živela.

Deaan83 (nepreverjen)

Več kot eno leto je bila ulica zaprta za promet, pa ni to nobenega motilo, danes sem opazil voznika, ki se je peljal po ulici 70+kmh, nekateri vozniki se ne zavedajo da imajo tu prednost pešci in kolesarji...
Ulico zapreti za ves promet, razen za dostave...

pakazaj

Res je... divjajo in je nevarno za majhne otroke. Ena zenska se peljala celo v nasprotni smeri in se po nasem pasu, kje se sprehajamo.

In reply to by Deaan83 (nepreverjen)

Pick (nepreverjen)

Čist bw same beton nč drugo.

Zgodovinski (nepreverjen)

Pa ka to tebi mogoče zgleda kak otroško igrišče? Mej jih pod kontrolo pa de vse vredi. Najbokše ka do gostje pri bunkeri poslušali dretje dece, ka jih moderni starši vzgajajo kak prince in princese, kak da se celi svet okoli njih vrti.

Landini

Najprej glede otrok. Prej ali slej se bodo morali naučiti, da nimajo kaj "laziti" vsepovsod in da ni vse njihovo. Torej, da svetu obstajajo pravila in se jih je treba držati. Tudi v naravi se načeloma držiš poti, ki so pač tam namenjene sprehodom, vožnji in podobno. Nimaš kaj hodit vsepovsod, ker vse je od nekoga lastnina. Drugič. Res je. Pri nas so vozniki zelo nerazgledani in verjetno tudi neizkušeni. Definitivno predstavljajo težavo za vse nas. Tretjič. Najbolj me moti, vsaj glede na videno, da je slovenska ulica postala en ogromen sivi trg, ki nima ničesar za ponudit.

gostja (nepreverjen)

Najbolj me moti, vsaj glede na videno, da je slovenska ulica postala en ogromen sivi trg, ki nima ničesar za ponudit ?
Ni res se bomo šli malo sivo ekonomijo kot jo zagovarja župan , malo s smetmi , potem z vodo , potem posojila nogometu , itd. !!

In reply to by Landini

Strpnež (nepreverjen)

Enostavno vsem se neda nagoditi kritike so vedno bile in bojo ..

Bindi (nepreverjen)

Pakazaj, tako imenovani deljeni prostori, kjer si površino delijo pešci, avti, kolesarji, so nova stvar, treba se je navaditi, tako vozniki kot pešci morajo biti vzgojeni in obzirni, pa ni težav. Pojdi na Slovensko cesto v Lj, tam ni se nikogar povozilo. Mene bolj motita sivina in beton, drevje je posajeno v beton in vecinoma tako, da zgradbam ne bo nudilo sence, da bi se uporabila kakšna klimatska naprava manj, avti pa bodo vozili 1 m stran od drevja in bodo poškodovali korenine. In za vse to je so odgovorna sila zelena krajinska arhitektka iz MS. Ni življenja na tej ulici, občina bi morala odkupiti lokale in tako popraviti napako, da je dopustila, da so vse prostore kupili špekulanti brez odnosa do tega mesta. Po odkupu pa bi jih morala oddajati za 1 evro, prednost bi imelo gostinstvo in podobne dejavnosti, ki prinesejo življenje v mesto. Za pisarne je dovolj prostora drugje.

Lopert (nepreverjen)

Barvo,en ki je povedal ,tako kot je prav.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

t- (nepreverjen)

Katera krajinska arhitektka je to bila?

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Kelko znan, Darja Matjasec s sodelavci. Kriva je občina, ker jih je izbrala. Ali kelko se spomnim, ostali predlogi, predstavljeni javnosti, nejso bili kaj bouksi, naša stroka pač.

In reply to by t- (nepreverjen)

Piškot (nepreverjen)

Vidi se da niste potovali po Evropi

gostja 426 (nepreverjen)

Po Evropi so marsige prerasli željo po betone in zasajajo cejle gozdove, t. i. urbane gozdove, nej monokulture drevoredov, kak se še vedno dela pri nas - če sploj. Drevje tan zasadijo tak, ka majo lidje dejansko korist od drevja, ka nüdi senco stanovanjan, poslovnin prostoron.

In reply to by Piškot (nepreverjen)

Cici1234 (nepreverjen)

Krožišče na začetku ulice pa je popolnoma izgubilo svoj namen. Ker ne moreš zaviti desno je nesmiselno, da je tukaj sploh postavljeno.

gostja 426 (nepreverjen)

Dodaten problem - ker je zdaj enosmerna ulica, je vprašanje, kak de vozo avtobus. Starejši in gibalno ovirani, do z buson očitno lejko prišli do Slovenske ulice, z nje pa nedo mogli? Što teško ide, njemi je problem sakši korak, takši nede šou do avtobusne postaje ali drugan na bus. Nej mi je jasno, kak je zdaj tou mišljeno ...

Lopert (nepreverjen)

Skous neksne izgovore iščete. Ka pa če bi bilo zaprejo pa nebi nisce mogo razen dostave,kak je to v drugih mestih? Pa se ljudje ne bunijo takak mi Prekmurci,keri smo po ton komentiranje kna sobotainfo pokazali našo inteligenco pa znanje,ker je izpod nule.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Lopert (nepreverjen)

Skous neksne izgovore iščete. Ka pa če bi bilo zaprejo pa nebi nisce mogo razen dostave,kak je to v drugih mestih? Pa se ljudje ne bunijo takak mi Prekmurci,keri smo po ton komentiranje kna sobotainfo pokazali našo inteligenco pa znanje,ker je izpod nule.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Trajnostna mobilnost se mora razvijati, zatou je marsige avtobus dovoljeni, tüdi tan, ge avto neje. Tü pa je zdaj obratno, stimulejra se uporaba avta, keri lejko tan parkejra, uporaba avtobusa pa de neprijazna. Glij kontra kak bi moglo biti. Moraš upoštevati potrebe lidi, tüdi starih, ka ohranijo samostojnost pa odijo sami küpüvat. Edino tak lejko ohraniš življenje v centri. Pogledne v LJ, v tujine. Pa te se spitavli o znanji pa inteligenci. ;

In reply to by Lopert (nepreverjen)

Lopert (nepreverjen)

Vse smo to pričakovali. Drugje po večjih mestih je isto. Starši, moram povedat,neskrbni starši,pa bi radi da otroci tukaj brez njihovega nadzora. Žrelnice se že enkrat,pa nehajte samo kritizirat. Vse je tako,kote je bilo povedano.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.