Zdravo.
Prosim za pomoč tiste kateri so v tem bolj domači oziroma so to že počeli. Zadeva je sledeča. Na starem disku imam Win7 lincenčne. Na novem SSD Disku sem si naložil nove Win7 (enako verzijo kot na starem disku). "Google" pravi, da lahko inštaliraš nove Winse saj potrebuješ le originalen stari ključ.
Mene muči naslednje. Stari Win7 so aktivirani ter lincenčni. Nove Windowse sem naložil na novi disk ampak jih še nisem aktiviral (30 Day Trial period). Sedaj pa nevem kako se izvede aktivacija novih, da mi nebi prišlo do blokade ključa (če se to sploh lahko zgodi?).
1. Naj prekinem internetno povezavo s starimi Okni ter enostavno Aktiviram nov sistem?
2. Poskusim akitvirati nove ter potem opazovati kaj se bo zgodilo v starih Oknih? :S

Kompliciram zato ker imam veliko podatkov na starem in še nisem prenesel ter uredil vseh potrebnih zadev Dig.Cer.,programi, itd..
Ter nočem, da bi mi na koncu blokirali ključ in bi ostal brez lincence. Dva sistem z enakim ključem tudi če na enakem računalniku ne moreta obstajati "pravi google"

Če kdo ve oziroma je že to počel. Lepo prosim.
Hvala
Lp

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Laik (nepreverjen)

Kelko se jes spoznan na te zadeve je najhujša stvar, kera se ti lehko zgodi to, ka de ti na novon sistemi pisalo "Your copy of windows is not genuine". Bi pa naj bilo to kao kršitev pogojev uporabe, vsaj tak piše, ampak je en gospod na forumi napisal sledeče: "As you are using these at home I doubt very much the Microsoft swat team will raid your house and imprison your family. Sleep well."

Drugače pa, tudi, če se kar koli zgodi na staron sistemi, lehko še vedno vzemeš HDD disk vo iz računalnika, pa ga priklopiš na novoga in enostavno pobereš pomembne podatke dol.

Lentus1

Da se tüdi napraviti clone kopija windowsov in se samo prekopejra na novi SSD, pa maš komplet vse isto kak do zdaj. Brez vpisovanja ključa seveda.

Cheap_

Hvala....de trbelo nekaj probati. Clona si neščen delati, ker se windowsi kak vsaki sistem s časom zasiči pa je sveža verzija boljša izbira.
Lp

PokemonGo (nepreverjen)

Preprosto aktiveraš z istim key-om, če seveda maš isto verzijo inštalacije. Če aktivacija ne uspe, pozoveš na microsoft odzivnik pa je to to.
Nega nobene znanosti.