Zdravo, mi što lejko priporoča kakšnoga dobroga psihiatra\psihiatrinjo v našoj regiji? Predvsem za depresije-bp motnje-psihoze.. Lejko je tudi samoplačniško. Fala!

ps: zanima me tudi če v prekmurji sploj obstajajo kakšne delavnice oz. skupinske terapije za lidi keri majo takšne ali drugačne težave.

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MelitaG (nepreverjen)

Center Anina v Beltincih ima različne delavnice. Probaj kontaktirati gospoda Lipič. Želim ti vse dobro.

MelitaG (nepreverjen)

*anima

In reply to by MelitaG (nepreverjen)

jupiter

hvala - bom se pozanimal

In reply to by MelitaG (nepreverjen)

neimenovan615 (nepreverjen)

Imaš enega psihiatra v Domu starejših Rakičan,drugi je pa zelo dober v Radencih(preko cerkve),delavnice se pa izvajajo v Zdravstvenem Domu v Murski Soboti(spoprijemanje s stresom,tesnoba,in depresija,so tri različne delavnice,vsaka delavnica ima štiri srečanja,dobiš koristne napotke,srečaš se z ljudmi z istimi problemi in izmenjaš izkušnje,eno tako prijetno vzdušje je brez nekega stresa,napoti te lahko psihiater ali pa tudi osebni zdravnik.

jupiter

hvala za pomoč. Mogoče veš ime teh psihiatrov v Rakičanu in v Radencih? Brez informacij težko pridem do njih. Je mogoče to to? Jožef KOCIPER, dr. med. - LE SKUPAJ, PSIHIATRIČNA AMBULANTA?

hvala še enkrat

In reply to by neimenovan615 (nepreverjen)

neimenovan615 (nepreverjen)

V Rakičanu je Istvan Hagymas,v Radencih je pa Kociper(ni samo odvisnost od alkohola,ampak tudi vse drugo 02-566-97-42 je telefonska,pokličeš pa vse izveš

In reply to by jupiter

jupiter

aha sem že našel... sem šel na google street in prek ceste je ta ambulanta... hvala ti! :) ampak tam bolj omenjajo odvisnike od alkohola - upam da se ukvarjajo tudi z drugimi stvarmi, ker mi na prvi vtis deluje fajn.

In reply to by neimenovan615 (nepreverjen)

karnek (nepreverjen)

Za tovrstne težave ti priporočam (poleg zdravstva) tudi čuječnost oz. meditacije za razvijanje čuječnosti (mindfulness meditation). Konkretne delavnice izvaja ga. Smej na Goričkem v ukviru Društva za razvijanje čuječnosti Ljubljana. Res toplo priporočam, da se spoznaš s to tematiko.

jupiter

hvala! za to sem že slišal

In reply to by karnek (nepreverjen)

bbabab (nepreverjen)

Psihiater sam ti nede nika dosta pomogo...mogoče te celo tablete predpiše in to je to...ostale zadeve, kak so ti že pravli, to so meditacije, avtogeni treningi, pravilno dihanje, itd., to pa maš dosta na interneti oz. delavnicaj.

Psihiater ti je lejko tudi najbokša kolegica/kolega, ker se moreš samo zavupati, to je poanta...po domače, spraviti iz sebe...

Daleč najbole pa pomagajo psihoterapije, kere so pa nej poceni in trajajo duže časa...

Za začetek pa, ukvarjaj se s športon, ka se zamotiš.

jupiter

Tudi ti imaš prav - hvala.

In reply to by bbabab (nepreverjen)

Jasmina234 (nepreverjen)

Mislin, ka ma v MS privat psihoterapije gospa Danijela Šunjič Egič ... Tudi jes ti želin vse dobro, ka čimhitrej najdes koga/kaj, ka de ti pomagalo ... Lejko pa samo pripisen se, ka so antidepresivi nej nahujsa stvar, ka se ti lejko zgodi, ce bos slucajno nucal/nucala ... tak ka samo POZITIVNO naprej!

jupiter

hvala za lepe želje in pomoč

In reply to by Jasmina234 (nepreverjen)

zvezdica 10 (nepreverjen)

Vsekakor ti predlagam, da se oglasiš v Radencih, tja ob petkih prihaja odlična psihiatrinja Ana Šešerko Muhič; antidepresivov se ne boj preveč, sigurno ti bodo pomagali; ampak največ lejko napraviš sam- z dobrimi prijatelji in seveda narava, narava, narava- gozd in voda. Pa seveda največ pripomore kakšen hišni ljubljenček- pes recimo, ki ti vrača vso ljubezen in daje energijo- pa še na sprehode v naravo moraš z njim. Želim ti vse dobro in zavedaj se- depresija je bolezen današnjega časa, ki kaže, da si Človek! Srečno in glavo gor.

bbabab (nepreverjen)

Samo kratek dodatek in (subjektivno) mnenje sprobano na lastni koži.

Antidepresivi ne pomagajo nujno 100%. Odvisno je, za kero stvar so predvideni. Tudi trufiti jih more psihiater, kar lejko traja več mesecev. Poleg toga, so potem prisotni stranski učinki, zato se dodajajo anksiolitiki za kratek čas.
Najbokša kombinacija je zdravilo + psihoterapija.

Največ je potrebno delati na sebi, ker sama zdravila in psihoterapija ti nede pomagalo, če ne sodeluješ in se trudiš. Trbej spoznati in sprejeti samoga sebe, te je dosta ležje. Nejde pa to čez noč.

Je pa rejsan, ka je večina časa kriv stres. Psiha je zakomplicerana zadeva. Zato je v teh časih to vsakdanje, pred 15 leti, bi se ti pa vsi smijali, ka lejčeš pri psihiatri.

Kar pogumno, prle kak nede še huje!

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

ooh43 (nepreverjen)

Samo v rakičan nejdi k tomi staromi debili!

mis
gostja 426 (nepreverjen)

hagymasa se spomnin izpred 25 lejt, že takrat je bil čisto brez empatije, nezainteresirani, kumaj je zdigno pogled izza pulta pa paperof.

In reply to by mis

boskobosko

SIJ, Center za svetovalno-terapevtsko pomoc, Ulica Štefana Kovača 3, Beltinci. 051-453-301, www.sij-svetovanje.si

boskobosko

Skupinska terapija - Knjigoterapija - se začne 24. septembra v centru SIJ (Center za svetovalno-terapevtsko pomoč, Beltinci). 051-453-301

Pole (nepreverjen)

Ta v radencih ni dober saj proti placilu izda opravicilo in napise kar stranka hoce...

lolo (nepreverjen)

ja v Rakičan nej v Radencih pa ne prideš na vrsto idi k svojemi dr pa naj ti on pomaga ....in da nasvet ..pa vse dobro.

bobika55 (nepreverjen)

Priporočam ti psih. dr. Kocipra v Radencih, kar se tiče medikamentozne terapije (antidepresivi, antipsihotiki) in kratkega pogovora. Njegova žena, psihoterapevtka Lidija Kociper izvaja terapevtsko skupino 1x mesečno v Radencih, kateri se lahko priključiš (traja 90 min in je na koncesijo). Predlagam ti, da težavo rešuješ z strokovnim osebjem usposobljenih za to in bodi previden pri izbiri psihoterapevtov.
Lp

What (nepreverjen)

Najprej stopi do svojega psebnega zdravnika. Morda bi za tvoje težave bila dobra terapija pri psihologu in ne nujno zdravljenje pri psihiatru. Posvetuj se z osebnim dr

gostja 426 (nepreverjen)

Jupiter, razlika je, če ide za psihozo, depresijo itd. Šport pa meditacije do lejko v pomouč, nedo pa zdravljenje. O psihologih neman dobroga mnenja, boukše je s psihoterapijo. je pa pri nas problem, ker psihoterapevtov skoraj nega. Kociper je psihiater, baje je vredi, za drüge pa skoraj ne ven ... Pogledni na forum Ne boj se, Društvo Dam, mogouče tan najdeš kaj za sebe.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.