Pozdravljeni vsi skupaj,
glede na to, da sem po dolgem času spet začel malo klikati po sobotainfo, se vedno bolj zgražam nad nivojem komunikacije komentatorjev na tem portalu. Glede na to, da je vulgarnost in nivo napisanega prešel v mnogih primerih zdravo mero razuma in je nizkoten kot še nikoli, bi bil že počasi čas, da pod komentarje uvedete možnost prijave neprimerne vsebine. Ker kakovost medija so tudi njegovi bralci. A smo res to, kar se piše pod novicami?

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
njiva

Res,maš prav in pa še ena stvar,prijava bi
morala biti tvoj ime in priimek in bi potem videli,kdo bi pisal take neprimerne komentarje in skladno z njimi tudi sankcionirati komentatorja.

Realni relani (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ma daj ka bluzes ti?ide domau na mamin cecek,te portal je tak pod nivojen,ce te nepase ga neobisce vec

iyy (nepreverjen)

Vecino provakativnih komentarov itak pise urednistvo samo. To je ze dugo znana fora, ka dobijo te vec klikov in pozornosti in seveda posledicno vecjo obiskanost

Hmmmmmm (nepreverjen)

Itak... Tipičen primer je pomurec z DFjon, šteri provocejra na vsakon članki o Muri in Muro omenja še na drugih novicaj, štere nemajo veze z fuzbalon... Samo, ka dobijo klike. San toga zmazka od portala ne čitan, v glavnon san henjo izključno zaradi DFja, ampak vmes samo poglednen število komentarov in kelko opažan, so jih lidgej skapčali in jih je vedno menje...

In reply to by iyy (nepreverjen)

njiva

Evo,primer,ka san napiso :realni relani:
Takšni komentari se morejo brisati in sankcionerati.Napiši ime in priimek,če maš jajca,pa leži se pod kravo pa tan cejcaj.

Realni relani (nepreverjen)

Ma tvoja mate zadosta mlejka se ,ka je tebe ovrgla kda se se naraudo,vodo si ceco

In reply to by njiva

njiva

Tebe je mati pistila da te porodila,te se pa kravo ceco,zato pa siš takšno tele.Ime pa priimek si pa nej napiso,nej.

In reply to by Realni relani (nepreverjen)

Livion (nepreverjen)

Sis, ti pa na njivo...

In reply to by njiva

adminsleftboob (nepreverjen)

se strinjan, pa smajlije nucamo.. SMAJLIJE van pravin!!

gostja 426 (nepreverjen)

Landini, se strinjam, da je nivo komentiranja zelo nizek, kar so dokazali tudi komentarji pod tvojo objavo ... Prijavljanje ne bi bilo potrebno, če bi portal imel kakovostno moderiranje, sedaj pa se odstranjuje le komentarje z več negativnimi ocenami, ki drugim komentatorjem niso bili všeč, tudi če so bili vsebinsko povsem ustrezni. Ostajajo pa vsebinsko neustrezni komentarji, samo zato, ker niso prejeli veliko negativnih ocen. Skregano z zdravo pametjo in povsem nepošteno. Tudi če bi obstajala možnost prijave, to ne bi rešilo problema, ker bi prijave obravnavali isti ljudje brez ustreznega znanja o moderiranju, prijave bi bile brez učinka. Nalog za faks pač ne more ocenjevati nekdo s končano osnovno šolo ...
Menim, da niso problem samo komentarji, ampak tudi kakovost portala ter celotna uredniška politika portala, in da so takšni novičarski portali deloma financirani iz javnih sredstev, pa ne bi smeli biti.
Torej nam preostane le to, da si za ohranitev živcev in kriterijev vsebino portala serviramo po kapljicah ali sploh ne, večjo pozornost pa namenimo kakovostnim medijem. ;-)

Pax (nepreverjen)

Bravo!

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Problem takšnoga sistema je, ka se lejko hitro nuca za politične manipulacije. Pred zadnjimi volitvami v MS san napiso en dukši sestavek, ge san komentejro politiko Jevška, naštel pozitivne stvari in negativne, dodal malo prejšnjo politiko Štihca, dodal Petrijana... V glavnon, ker san verjetno premalo spošinfo Jevška in ker san napiso dvej malo negativni stvari glede Petrijana oz. Štihca, san v roki petih minut dobo vsaj 15 minusov. In komentar je izgino. Kar sploj neje sumljivo. Te san malo provokativno napiso, če SDS nemre argumentejrano in načik iti v volitve. V roki treh minut palik 15 minusov. In komentar je izgino. Pa mi je vseeno o keroj strani se ide - levi ali desnoj. To je problem toga sistema, ker omejuje svobodo govora.
Se pa ne strinjan glede prijav. Bole ne ukrepaš glede takšnih postov, bole se razširi in lidgej zgibijo volou za komentare. Ker komi na čast mo ges ščel konstruktivno in normalno debatejrati o eni stvari, če pa edino, ka dobin nazaj, je komentar "a si ti sigdar tak nori ali samo ob ponedelkih, kda Svetlana Makarovič ide v Ljubljanski Špar nakupovat?" To je tudi vzrok, zakoj več ne čitan pomurca. Ker se mi gabi biti v takšnih diskusijaj, ge se samo provocejra ali pa objavla kar nekaj. In dokeč admin ne ukrene nikaj v to smer, de to pač šlo dale. Bralcov pa de vedno menje... Problem pa je, ka nega kakovostnih medijov o Prekmurji. Ok, Vestnik. Ampak tan nega foruma in nemreš debatejrati...

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Dfff 3x (nepreverjen)

Toti portal je tako drugoligaski kak soboski klub

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.